fredag 13 januari 2012

Sammanslagning av opinionsmätningar för december 2011.Detta är sammanslagningen efter sju mätningar. SKOP hade förmodligen julledigt i år, så det blev endast sju mätningar istället för det vanliga som bör förnärvarande vara åtta mätningar.

Resultat:

M 34,7%
S 25,2%
MP 11,3%
V 6,3%
SD 6,3%
FP 6,1%
C 5,3%
KD 3,8%
Öv. 1%

Analys:

Mycket "volatilitet", om man ska använda sig av ekonomiska termer, som det brukar gälla kring ledigheten. Korrigeringar lär ske fram tills februari månad år 2012. Och först då kan vi dra några slutsatser av både Vänsterpartiets och Kristdemokraternas val av ledare. Så där kan fortfarande vad som helst hända.

Annars fortsätter trenden som påbörjade hösten 2011. S fortsätter att tappa. Och de flesta verkar fly till MP eller till M. Trotts detta är MP:s tillväxt marginell givna omständigheterna.

SD står stilla och kämpar om fjärde platsen med V och FP. Så har det varit länge nu. Jag tror SD kommer även att slå rekord år 2012 och nå 9% i några mätningar. De kommer nog även tydligt höja sitt lägsta nivå. FP kommer kanske inte kunna hänga med V kanske kan haka på ett tag endast på bekostnad av S och MP. Men även där finns en smärtgräns.

Enligt mig är det långt kvar innan SD når tvåsiffrigt. Detta kan även bero på hur samhällsutvecklingen fortsätter. Men svenskarna verkar ha förmågan att sova väldigt tungt. Som tur är, så är det fortfarande långt kvar tills nästa val. Vi är inte ens halvvägs än. Så det är bara att fortsätta väcka folk till att inse varför nationalism och patriotism är viktigt för både individen och samhället som helhet.

Även C verkar hålla ställningarna. Och de lär vara kvar där någonstans mellan 6-5%. Annie Lööf är varken bu eller bäh för medelsvensson än så länge. Intressant blir vad som sker med KD och dess interna strider. En del har hotat med avhopp om inte Hägglund byts ut. Och det lär påverka opinionen, dock kommer vi inte att se några effekter av detta för ens sammanslagningen av mätningarna för februari. Stapeln Övriga häller ställningarna kring 1%, så ingen uppstickare har lyckats nå särskillt långt som det ser ut just nu.

2012 kan bli intressant. Och avgörande om SD klarar av att bibehålla ett höjt lägsta nivå.

Källa: status.st

1 kommentar:

  1. SD kommer att nå ca 15% i valet 2014.
    SD har alltid dubblat sig sen valety innan så 5,7% gånger 2=11,4% + att de kommer att ha reklam annonser och man kommer att diskutera deras politik ev kan nå 18%. Sverige är får, om det börjar gå åt ett håll så hakar fåren på. Det handlar bnara om att få snöbollen i rullning, vänta och se. I promise. Vet du varför? för Jimmy Åkesson kan aldrig förlora en debatt och han får prata till punkt, och inte blir avbruten hela tiden. För att Jimmy Å pratar logisk och använder sig av sanningen, han refererar till verkligheten och inte till en imaginär mångkulturell papperskonstruktion som alla andra partier hela tiden pratar om men som inte existerar.

    Jag är andra generationens invandrare och stolt Sverigedemokrat. Den 20 September(valet 2010 var den 20 september)kommer alltid vara en högtidsdag för mig, det var dagen då starten på någonting nytt. Någonting för att rädda detta land och få ordning och reda igen. Införa logik och börja lyssna på folket.

    SvaraRadera