måndag 9 juni 2014

Mätningar för Maj 2014.Efter samtliga åtta mätningar så står ställningarna som följer inför sommaren:

S 32,8%
M 22,9%
MP 9,2%
SD 9,2%
V 8,5%
FP 5,9%
C 4,5%
KD 4%
Övr. 3,5%

Kommentar:

Jag är uppriktigt imponerad över Moderaternas kräftgång. Jag förstod att de kanske skulle tappa, men att de kanske hamnar under 25%, hade jag svårt för. Under EU-valnatten, verkade de så förvånade. Det var egentligen det som var märkligast. Reinfeldt verkar inte ens försöka slå Löfven längre. I debatterna talar han snarare om hur bra överens de är, och hur nära varann de står. *skakar på huvudet*.

Intressant nu är att Sossarnas uppgång nu stannat av. De har till och med börjat tappa nu. Fortsätter de att tappa under sommaren kan det bli mycket intressant vilka som vinner på det. De har som mål att nå 35%. Det mesta tyder nu på att de lär stå och stampa på samma nivå som under Mona Sahlin. Alltså kring 30%.

Kampen om tredjeplatsen är fortfarande jämn. Varenda röst kommer att vara värd guld. Men med tanke på hur SD fortfarande underskattas av opinionsinstituten, så kan man gissa sig till fördel SD.

Annars är det inga större förändringar bland de mindre partierna. Förutom i stapeln "Övriga". Där såg vi tidigare hur FI dök upp från ingenstans. De dominerar fortfarande denna stapel överlägset. Och de verkar fortsätta att öka. Vi bör dock ha i åtanke att de flesta av mätningarna gjordes mitt under medias stora hype över FI.

Sedan efter valet har MI (Maskulint Initiativ) dykt upp, inte så mycket som parti, eller i opinionsmätningarna. Men mer som en reaktion till det skamliga i att Sverige skickat en feminist till Bryssel. Nu gör man narr av FI. Detta fruktar feministerna värre än en diskussion om politik. Att behandla feminister som en komedi är det som de avskyr mest, då det skapar en skämmighets faktor. Det blir pinsamt att vilja rösta på FI, med tanke på deras korkade idéer.

Detta kan spela en viktig roll, i synnerhet om man lyckas synkronisera detta med ett tapp för Sossarna.

Status.st

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar