måndag 2 juni 2014

Bilderberg 2014 - Anteckningar från Dag 4.

I Köpenhamn, Danmark.
Dag 4, så skulle de flesta Bilderbergare redan börja dra hemåt strax efter lunch.

Det intressanta med just årets Bilderberg är att media, som tidigare långsamt började plocka upp Bilderberg, har nu återgått till att ignorera Bilderberg nästan helt. Förra året i Watford verkar ha varit en klimax, vad gäller medial exponering. De amerikanska medierna har mer eller mindre konstant haft locket på. Men i Europa har medier ibland vågat skriva lite om Bilderbergmötet. Men nu är detta slut. Och det visar tydligt på hur mäktig denna grupp fortfarande är. När de väl bestämmer sig för att lägga locket på, då gör de verkligen det.

Förra året kunde journalisten Olle Nygårds publicera en lång artikel i Svenska Dagbladet, där han förklarade en del om Bilderberg. Men i år var det locket på som gällde. Tove Lifvendahl skulle ju dit, så då var det skrivförbud för Olle Nygårds, antar jag.

Men det intressanta med hur Europeiska medier beter sig just i år, kan ha att göra med just TTIP. Det är i alla fall det som Mark Anderson misstänker. Och jag tenderar att hålla med honom. Bilderberg har aldrig varit en amerikansk organisation, och har aldrig verkligen dominerats av amerikaner med klassiska amerikanska fri marknads-värderingar. Tvärtom har Bilderberg, sedan dess början dominerats av européer, och haft en väldig europeisk prägel över sig. Faktum är den att det är européerna som i årets Bilderbergmöte i Köpenhamn lobbar för TTIP, och inte amerikanerna! Varför är européer mer säkra på TTIP, än vad amerikaner är? Jag gissar att det har att göra med de regleringar som handelsavtalet kan innebära.

Så, EU dominerar, även om de känner sig lite hotade efter EU-valet, då EU-skeptiska politiska rörelser vuxit sig starka.

Charlie Skelton skrev nyligen en artikel där han hänger ut vår egen Håkan Buskhe från SAAB. Han ska ha suttit i möten med NATO och Thomas Enders från Airbus. Man kan lätt misstänka att ett nytt krig kan vara på gång. De misslyckades i Syrien, och i Ukraina. Putin håller dem fortfarande i schack. Men kanske en tredje konfrontation mot Putin kan få honom att skaka. Hur som helst, lär dessa kretiner tjäna på det hela hur det än går.

I samma artikel kan vi se då vår Carl-Henric Svanberg från Volvo talar med Sir John Sawers från MI6. Sawers var väl på plats för att prata om relationerna mellan säkerhetstjänsterna. Frågan är om Volvo och MI6 har någon relation, och vad det skulle innebära.

Under tiden var den holländske socialisten, Diederik M. Samsom, återigen ute på sina PR-uppdrag åt Bilderberg. Det är så uppenbart att han försöker flirta med demonstranterna, och försöker få dem att gräva ner stridsyxan. I följande video kan vi höra honom köra på klassisk Orwelliansk double-speak, då han diskuterar de illegitima Chathamn House Rules.


Jessica Olausson arbetar på UD. Twittrar dock
inte om hur det är på Marriott i Köpenhamn.
Innan jag rundar av Dag 4, måste jag ta upp ett namn till, som blir intressant för oss i Sverige. Det handlar om en dam, vid namn Jessica Olausson. Hon jobbar under Carl Bildt inom Utrikesdepartementet. Och hon fångades in av Skeltons kamera i årets Bilderbergmöte i Köpenhamn. Hon tillhörde tydligen Carl Bildts entourage. Hon verkar ha en hel del papper med sig. Så om det här är Calle Bildt på semester, varför ta med sig folk från staben, om det inte är så att Calle Bildt är på ett riktigt arbetsuppdrag. Håll gärna ett öga på Jessica Olausson. Hon finns även på twitter. Har vi tur så kanske hon slarvar och gör bort sig, en vacker dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar