måndag 28 oktober 2013

SD:s försvarspolitik hyllas bland läsare till Sveriges mest inflytelserika försvarsblogg.

Mikael Jansson (SD). 
På söndagen publicerade Sveriges mest inflytelserika försvarsblogg, Wisemans Wisdom, ett gästinlägg från Sverigedemokraterna. Där fick Mikael Jansson (SD) chansen att redogöra för SD:s försvarspolitik. Det blir intressant att se om några inom 7-klövern kommer att försöka sig på en replik.

Försvarsbloggen, Wisemans Wisdom, drivs av en annonym bloggare som arbetar inom försvaret. Bloggen har sen fler år tillbaka i tiden betraktats som den mest inflytelserika försvarsbloggen i hela Sverige.

Bland kommentarerna under SD:s gästinlägg, haglar nu hyllningarna för SD:s försvarspolitik. Så bland de mest inbitna försvarsentusiaster har SD tydligen redan fått maximal utdelning inför valet nästa år.

Signaturen Flygsoldat-113-bom skriver: "Underbart! Mikaels Jansson beskriver exakt den försvarspolitik som jag med flera har saknat det senaste decenniet." Signaturen Peter Karlsson skriver: "Heder åt SD." Och signaturen anders82 skriver: "Case closed! En röst på något annat än SD 2014 är en röst mot försvaret."

 Jag har faktiskt svårt att se hur en varm vän av försvaret skulle kunna rösta på något annat än SD i valet nästa år. Däremot kan vi ha en del som inte lärt sig av tidigare utspel från 7-klövern. Jag tänker på partier som S, FP, KD och VPK.

Ska VPK med sin historia av antimilitarism, plötsligt svänga och vara för ett stärkt försvar? Det låter inte ett dugg trovärdigt. KD kör med alla möjliga desperata utspel, men det verkar inte hjälpa dem. Sossarna har varit med och nedrustat försvaret, men sedan de blev en del av oppositionen har de ändrat sin retorik. FP är väl kanske det partiet som gjort mest väsen av sig. Men precis som Jansson påpekar i artikeln, så har Statsministern sagt att han inte fått in något förslag alls från folkpartisterna när det gäller Sveriges försvarspolitik. Det handlar tydligen om att försöka framstå försvarsvänliga inför media och väljarna, men sen när det är skarpläge, sker det så klart ingenting.

1 kommentar:

  1. Och så har vi M som placerat en muslim i Försvarsutskottet...
    Trojansk Häst, if I ever saw one..

    En röst på S.V.A.MP. (S, Vpk, Alliansen, MP) är en röst mot försvaret.
    Man måste nog äta mycket flugsvamp för att rösta på dessa partier ;)

    SvaraRadera