söndag 20 oktober 2013

Washingtonbluffen och det stora bedrägerit som var den amerikanska statens "nedstägning".På torsdagmorgonen fick vi reda på (svensk tid) att demokraterna och republikanerna äntligen kommit överens om att skjuta upp dumheterna tills februari 2014. Så det kommer att bli samma absurda mediahysteri från i våras och även i veckan, även då.

Först och främst så ska vi vara på det klara med att den amerikanska staten stängde aldrig ner! Pentagon, CIA, NSA, FBI, DHS, FDA, TSA, DE, DT, ICE, SS, osv. osv. osv. aldrig la ner! Det i sig var ett bedrägeri! Om du trodde på det, så gick du på det. NSA, fortsatte att lyssna på dina samtal, CIA fortsatte med sin verksamhet i Syrien, och miljarder med miljarder av dollar fortsatte att spenderas. Att folk överhuvudtaget kunde tro att den amerikanska Staten var nedstängd när allt vansinne var i full gång är i sig ganska otroligt, men samtidigt ett kvitto på hur fördumningen segrat över all logik.

Utöver detta bedrägeri har vi den stora bluffen från Washington. De flesta av oss visste att de skulle vänta tills sista dagen innan de kom fram till något. Självklart kan de inte låta Washington krasha, de skulle ju förlora all makt. Delstaterna skulle plötsligt befrias från det federala förtrycket. Detta är ju det sista som Washington Korporationen vill. Därför kommer det så klart inte att ske. Inte ens i februari. Det kommer att bli en enorm hype från media, men de kommer antingen att komma överens på något sätt, eller skjuta upp det hela på sista dagen, var så säkra.

En annan sak som är intressant är hur media i väst är så extremt vänster och Obama-vänlig, så det finns inte. Bush skulle aldrig kommit undan med detta. I så väl amerikansk, som engelsk, som tysk, som svensk MSM har man så kategoriskt tagit Obamas parti i konflikten, trots att det är han som är den som envisas till att tvinga Kongressen att finansiera hans dyra Obamacare. Republikanerna har gått med på i stort sätt samtliga Obamas krav, till och med större delarna av Obamacare hade de redan gått med på, men inte allt. Och det var detta som Obama och hans vänner i presskåren i så väl USA som Europa inte gillade. Dessa "onda rasistiska kapitalistiska bakåtsträvande" republikaner ville inte fullständigt slösa allt från alla för att finansiera vart enda detalj i Obamacare.

Sen var det ytterliggare en twist som media i både USA och Europa kom med. Den att det enda "ansvarsfulla" skulle vara att höja skuldtaket. Ärligt talat, hur blåsta är människor nu för tiden?! Jag börjar verkligen tappa all förtroende på människors förmåga att förstå enkel matematik. Kom igen nu, jag vet att allt flour i vattnet, och alla mediciner, och alla hjärntvätt i skolorna i flera generationer tar kål på folk. Men så dumma kan man väl ändå inte vara. Så långt har vi faktiskt inte kommit. Pengarna har tagit slut sedan länge, länge, länge, länge. Obama vill alltså kunna låna mer för att kunna betala av sina lån, som han inte har råd att betala. Det enda ansvarsfulla skulle vara att börja skära ner och inse att man inte kan fortsätta skuldsätta flera generationer långt in i framtiden. Vad gäller USA, så vore det bästa för landet att faktiskt begära konkurs. Men det kommer Washington Korporationen aldrig att tillåta. Ty folk är inte tillräckligt skuldsatta.

Jag låter Stefan Molyneux gå igenom lite fakta med er.Jim Rogers visste redan från början att den amerikanska staten skulle aldrig stänga ner och att hela diskussionen var en slöseri med tid.Faktumet är att Staten lyckades spendera mer pengar för att "stänga ner" staten, än för att hålla den öppen. Mer bevis för att det hela är ett bedrägeri, när Staten skickar hem kustbevakning (med full lön, de fick helt enkelt semester) och sedan skicka upp vakter till kusten för att hindra folk från att åka och fiska. För att de tydligen inte fick fiska utan någon kustbevakning. Ett annat exempel, är då en tant fick lämna sitt hem för att staten inte längre kunde försäkra vissa tjänster. Det är otydligt hur den amerikanska staten kunde ha råd med att hindra tanten från att ta sig hem, eller vilka tjänster det var som staten erbjöd. Mer verkar det som att Staten försökte göra livet surt för många, för att ge dem intrycket av att "Staten behövs" för att kunna vara hemma och kunna åka ut för att fiska. Det är självklart dumheter. Det är inte Staten som gör en fri, Staten skapar tvärtom hinder och reglerar.

Peter Schiff tar oss igenom några exempel.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar