onsdag 23 oktober 2013

Läckor bekräftar: Saudiarabien att distansiera sig från USA.

Saud-klanen vill bryta sin decenier långa vänskapliga relation till USA. 
En läcka som Reuters publicerat bekräftar det jag tidigare skrev om, att Saudiarabien planerar att distansera sig från USA. Svensk Public Service nämner detta lite kort.  Många tar upp Syrien-konflikten som orsak, andra USA:s tysta samarbete med Iran, andra tar upp USA:s allians med Israel. Men ingen tar upp den verkliga bakomliggande faktorn till detta. Och det är det Muslimsk Brödraskapet i Egypten.

Läs igenom artikeln jag skrev i somras om detta. USA drar in sitt stöd till Egypten då militären störtat Muslimska Brödraskapet, samtidigt som Saudiarabien finansierat kuppen mot just Muslimska Brödraskapet. Intressekonflikten är så uppenbar. Men ytterst få har påpekat detta. Jag tror faktiskt att det här är den enda bloggen i hela Sverige som påpekat detta.

Muslimska Brödraskapet hotade att störta Saud-klanen och överlämna makten till de islamistiska fundamentalisterna i Mecca som är mycket missnöjda med Saud-klanen. Muslimska Brödraskapet gjorde dock en felberäkning. Saud-klanen är fortfarande mäktiga, så pass mäktiga att de lyckades överlista Muslimska Brödraskapet.

Sedan kuppen i Egypten uppstod en uppenbar intresskonflikt mellan USA och Saudiarabien som tidigare ignorerats, men som nu har dock börjat uppmärksammas, efter läckan som avslöjar att Prins Bandar "Bush" är förbannad på USA, och att Saudiarabien nu planerar att distansera sig från USA. Målet är att Saudiarabien ska bli mer självständig ifrån USA.

Vad detta kommer att innebära rent geopolitiskt och vad det kommer att innebära för regionen återstår att se. Men intressant blir det i vilket fall som helst.

7 kommentarer:

 1. Hur kan SA överleva utan USAs muskler? Det är som i mafia världen; är du inne så är det på livstid, annars...

  SvaraRadera
  Svar
  1. KSA har inget val. De har fattat att USA:s plan var att helt ruinera de gamla arabiska monarkier. Det var faktiskt nästa steg i den Arabiska Våren. Först skulle de plocka diktaturerna, sen kungadömena.

   KSA upptäckte detta. Och nu kan de inte gå tillbaka till att samarbeta med USA, åtminstone inte så länge Obama styr. Annat vore det om McCain var president.

   Många menar att KSA tänker närma sig Putin. Det blir intressant att se om det verkligen blir så. En riktig game changer.

   Radera
  2. MacCain som president. Hämska tanke. Obama är en katastrof men McCain eller Romney vore klart värre.

   Radera
 2. Mest förvånande är att man låter dessa inavlade beduiner ha något att säga till om överhuvudtaget. Känns som vilken Västnation som helst skulle kunna ta Saudiarabien på högst 2 veckor och därmed kontrollera oljan från det området.

  Ännu underligare är det att man låter dessa översvämma väst med andra inavlade muslimer och att man låter dessa bygga moskéer över hela världen.
  De spelar inte ens någon viktig roll profetiskt, de är ett gäng nobodies som man av oklar anledning givit en massa pengar helt i onödan, men det är väl för att bygga upp fuskbygget islam som krossas genom att bomba Mekka och Medina. Dvs. man kan dra ur badkarsproppen när man vill och så forsar vattnet ur badkaret islam.

  Muslimerna är för korkade för att vara annat än kanonmat. Inte ens deras fader Satan gillar de, ingen gillar de, de är för dåliga på allt.

  SvaraRadera
 3. Hej Viking, jag har läst din blogg under lång tid och vill tacka dig för den. Utan tvivel är det den mest intressanta bloggen om dessa ämnen på svenska.

  Jag har skrivit ett inlägg om Saudi och USA som kanske kan intressera dig:
  http://jagvillvarafarlig.blogspot.se/2013/11/big-business-och-konspirationsteorier.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan förklara färg-revolutionen på Turkiets alla gator och torg.

   Både KSA och Turkiet befinner sig på någon slags gråzon. De vet inte riktigt på vilken fot de ska stå på. Så är läget än så länge.

   USA kommer nog att bli den stora förloraren. Men inte riktigt än. Jag tror att det kan dröja lite till.

   Radera