måndag 13 oktober 2014

England och USA ska simulera en ekonomisk kollaps i veckan.I veckan är det tänkt att England och USA ska tillsammans göra en gemensam ekonomisk övning, närmare bestämt en simulation kring hur en ekonomisk kollaps skulle se ut i båda länderna. Tillsammans ska de samordna varandra för att pröva om bankväsendet och regleringsinstitutionerna fungerar som det var tänkt. Förhoppningen är att det ska funka bra, och att alla inom politiken och inom bankväsendet i bägge länder ska känna till sin roll, om det sedan blir skarpläge.

Nästa vecka är det tänkt att de ska presentera resultaten av denna simulation. Englands finansminister George Osborne förklarar övningen så här:

The purpose of the simulation was to make sure every player, including politicians, knew their own responsibilities and who needed to act, which creditors would take a hit, and how to communicate the authorities’ actions to the public,”

Andra inblandade är USA:s finansminister Jack Lew, Chefen för The Federal Reserve Janet Yellen och Chefen för The Bank of England Mark Carney.

Frågan är då om detta bara är en "övning", eller om det blir något mer... Återstår att se. Men om något likt det som skedde 2008 eller värre, sker i veckan, så har vi det här svart på vitt. Ett viktigt ledtråd om inte annat.

RT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar