måndag 10 februari 2014

Butikskedjor förlorar miljarder via självscanning (automatkassor).Många korporationer inom butikskedjor har sedan minst ett decennium tillbaka utnyttjat självscanning (automatkassor) för att slipa anställa dyra arbetare. Men en undersökning i England visar nu att de stora butikskedjorna förlorar mer på dessa automatkassor, än på att anställa folk.

Bara i England visar det sig att butikerna förlorat sammanlagt £1,6 miljarder. Det är helt enkelt mycket enklare att sno när man står vid en automatkassa, än vid en vanlig kassa med en anställd som scannar varorna åt en. Och oftast fungerar inte maskinen, vilket är frustrerande för många kunder, som sedan bestämmer sig för att sno varan som inte går att scanna in. Vissa glömmer helt enkelt att scanna alla varor. De inser senare hur lätt det var att komma undan och rationaliserar till att det är ett brott utan offer.

19% i undersökningen, baserad på 2 634 anonyma intervjuer, erkänner att de hade stulit via automatkassor. Av dessa klagade mer än hälften på att maskinen vägrade scanna varorna. 41% av de som snodde sa att maskinen var lätt att lura. 32% av de som snodde sa att de inte hade tillräckligt med pengar, och valde därmed att lura maskinen.

Jag har så klart en förståelse för varför butikskedjor försöker spara på anställda, med tanke på hur facken gjort allt för att göra det så dyrt som möjligt att anställa folk. Men dom här maskinerna (automatkassorna) visar sig nu i längden kosta mycket mer. Det rimliga vore att anställa folk, istället för att skaffa sig dessa apparater. Sen får vi hoppas att facken lugnar ner sig med sina orimliga krav på arbetsmarknadsregleringar och utökade avgifter för arbetsgivaren. Annars blir det så småningom så att den mellanskillnaden som idag finns, mellan att skaffa sig en apparat och att anställa någon, försvinner helt.

En grej till. Och något mycket grumligt med det hela, är att kunden arbetar själv i butiken (helt gratis) då han själv måste scanna in alla varorna. Alltså är det ett bedrägeri i dubbel bemärkelse, från kundens perspektiv.

Jag har endast använt dessa automatkassor vid tre tillfällen. Personligen tycker jag de är ganska krångliga. Och jag kan förstå att folk blir frustrerade på dem. Det är dessutom trevligare med en anställd vid kassan.

Telegraph.

4 kommentarer:

 1. En annan poäng med det hela är att introducera RFID-damm i all produkter.
  Dvs. de RFID som är små som dammkorn (dvs. det blir väldigt svårt för att en tjuv att hitta och ta bort då de troligvis lär byggas in i kartonerna och olika batcher av kartoner har dessa randomiserat eller olika ställen)

  Här ett exempel:
  IBM RFID commercial- Shopping in the Future as a Chipped Human
  http://www.youtube.com/watch?v=_xNhL39uD7I

  och det i förlängningen är en del i uppmjukningen av folk, jag menar det är ju väldigt behändigt att som i videon ovan bara plocka på sig prylar, när du går ut så dras allting av från ditt konto från din elektroniska profil... Dvs. du behöver inga kassörskor överhuvudtaget. Men det är ju också väldigt drakoniskt, den som kontrollerar din elektroniska profil kontrollerar även dig, när den så känner för så kan den mixtra med din elektroniska profil, är du dissident, säg en Sverigedemokrat eller Jude eller Kristen för att köra med ett par enkea exempel så kan de när som helst stänga ner din kredit.


  själv undviker jag affärer med självbetjäningskassor, det är inte jag som arbetar där. Om jag ska scanna varorna så ska jag ha betalt. Har aldrig använt dessa då det är betydligt mer behändigt att placera varor på ett band än att stå där och trixa och lägga varor på golvet osv. Det behöver inte ens vara så att folk snor, det är så tillkrånglat att det inte ens är säkert att man scannar varorna ordentligt och därmed glömmer att scanna en vara eller fler, vidare så är det ju komplett värdelöst om man har en hel vagn med varor.

  SvaraRadera
 2. Sen så går det även så jäkla långsamt.

  Så alla dessa fel kommer användas som poänger för införandet mark of the beast.
  Dvs. det går automatiskt och går lika fort som att gå ut ur affären.

  Ett annat klipp:
  http://www.youtube.com/watch?v=ggdTmncNc-M

  Katherine Albrecht:
  http://www.youtube.com/watch?v=xeO-eQuGpfQ


  SvaraRadera
 3. Jag tycker att självscanning är smidigt och enkelt. Man kan ju numera gå in på en stormarknad och köpa ett par skosnören utan att fastna i ändlösa köer.
  Det kunde man ju förr också men då fick man stå länge i kö för att betala.
  Rune

  SvaraRadera
 4. Kommer bli väldigt mycket smidigare när du är utrustad med en RFID tattoo där du delger din lojalitet och kärlek till Besten. Kommer inte ens behöva scanna något manuellt. Stoppa prylarna direkt i kassen när du handlar i butiken.

  För som det är nu så går det otroligt långsamt med kortbetalningar, definivit 3-4 gånger långsammare än att handla med kontanter. Och är det problem med internet så går det ännu långsammare, kontanter är på det sättet otroligt mycket snabbare än det som skulle vara så snabbt. Med RFID-tattoo så löser man effektivitetsproblemet.

  Sign up early, get a discount...

  För övrigt noterar jag att man börjat med en tv-serie i US som heter Intelligence:
  http://www.tvrage.com/shows/id-34469

  som handlar om en kille som har ett väldigt behändigt beast-chip i sitt huvud.

  SvaraRadera