onsdag 5 februari 2014

Splittringen inom den engelska regeringen fortsätter.

Vince Cable (Lib-Dems). 
Under vintern har invandringsdebatten hettat till ordentligt i England. Cameron har kommit med förslag för att försöka sätta stopp för massinvandringen av zigenare från Rumänien och Bulgarien.

Nu går Vince Cable från Lib-Dems till attack mot sina Tory-kollegor inom koalitionsregeringen. Han menar att Camerons vallöfte om att sänka massinvandringen till England till under 100 000 per år, kommer inte att ske. Cable menar att det är en helt orealistisk målsättning, och att tanken på att reglera massinvandringen till England är absurd.

Lib-Dems har varit tydliga med att de inte tänker stödja Tory-förslagen för att försöka begränsa invandringen, trots att de ingår i samma koalitionsregering. Detta har irriterat många konservativa ledamöter som menar att liberaldemokraterna vägrar lyssna på folkets vädjan om att sänka massinvandringen till England.

Nyligen gick vice premiärministern Nick Clegg (Lib-Dems) till attack mot George Osborne (Tories) för att den sistnämnde föreslagit rejäla nedskärningar inom socialbidragssektorn. Risken är också stor att Lib-Dems även fäller detta förslag. Därmed kan det bli svårt för Tories att få igenom sin politik under mandatperioden. Frågan är om koalitionsregeringen ens överlever hela mandatperioden.

RT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar