onsdag 5 februari 2014

Hälsobloggare totalsågar EU:s hälsoråds riggade granskning av aspartam.

Aspartam. 
Hälsobloggaren från, The Douglass Report, totalsågar EU:s hälsoråd (EFSA) som nyligen gav aspartam grönt ljus. Istället för att ha granskat aspartam under 11 år, som var meningen från början, deklarerade EFSA att aspartam var säker redan efter bara 4 år av granskningen. Douglass kallar detta för en riggad granskning.

Aspartam används som en ersättare, istället för socker. Man uppmuntrar folk som vill undvika kalorier och socker att dricka "diet"-produkter som innehåller aspartam. I verkligheten så lurar aspartam en att äta mer än vad man behöver för att få in de kalorier som man inte fått, men som kroppen trodde att den skulle få. De som dricker "diet"-produkter har INTE mindre risker att drabbas av diabetes, fetma eller hjärtsjukdomar. Tvärtom är riskerna högre för just dem som konsumerar produkter som innehåller aspartam.

1 kommentar:

  1. Vill man undvika socker, drick vatten.

    Givetvis är det riggat, precis som mutkolvarna på FDA som också totalt undvek alla rapporter som visar hur pass farligt dessa syntetiska och illa smakande "sötningsmedel" faktiskt är. Sukralos, Acesulfam K och resten av smörjan är också livsfarlig.

    Frågan är om dessa medel även gör folk dummare, jag tror nästan det då just light och diet drickarna i mitt tycker blir dummare och dummare. Det är bara något jag tycker mig se bland de som just väljer diet/light produkter. Kanske iofs är att de inte får i sig allt de behöver och när hjärnan inte får i sig allt den behöver så går den ju sönder, man har ju sett att när barn växer upp under svält att de får underutvecklade hjärnor som gör de korkade eftersom de inte får i sig allt de behöver, kan vara något liknande med diet/light produkter. Eller så är det klientelet i sig som oftast är sådan som enbart ser till köttet och i stort sett inget till anden eller det intellektuella.

    SvaraRadera