onsdag 10 juni 2015

Säkerheten, mediabevakningen och mera från Bilderberg 2015.

Säkerheten är hård över hela Tyrolen-provinsen i Österrike.Infowars har en bra genomgång av listan på årets deltagare som fanns med på listan till årets Bilderberg. Några namn som inte fanns med på listan, men som redan har plockats fram är Peter Mandleson (aka The Prins of Darkness). Labourpartiet har lidit stort i valet 2015 i England, så Mandleson finns bland dem som fått i uppdrag att återuppliva partiet. Även Englands vara eller icke-vara inom EU är ett viktigt ämne, därför är Tories Justine Greening ett annat namn som spekulerats i. IMF:s Christine Lagarde och NATO:s förre detta chef, dansken Anders Fogh Rasmussen, är bland de andra två namn som The Telegraph nämner i sina spekulationer.

Mark Anderson från AFP (AmericanFreePress) trycker på vikten av TTIP och TPP, precis som vid förra Bilderbergmötet i Danmark. Dessa så kallade handelsavtal finns inte med i listan av agendor som Bilderberg publicerat. Men han menar återigen att dessa avtal blir heta även i år.

Utöver det har inte så mycket mer info om mötet kommit ut. Infowars har jagats en del av den österrikiska poliskåren som beter sig ovanligt alarmerat. Jag lägger upp några kortare klipp från dessa konfrontationer här. 


Tyskspråkiga poliser som ber om ens papper kan tyckas lite klichéaktigt. Men nu var det verkligen så. De betedde sig som riktiga SS-officierare dessutom. Påminner mig om hur det var när vi övade med dem när man gjorde lumpen. 


Så löjligt mycket poliser i Tyrolen-provinsen. Trots att Bilderbergmötet inte ens börjat. 


Men det är inte bara Infowars som fått problem med polisen. Charlie Skelton från The Guardian har också hamnat i trubbel med den österrikiska polisen enligt hans twitter. Han fick dock med en del bilder som visar att polisen i Tyrolen tar "hotet" från reportrar på Bilderbergare på allvar den här gången. 

Österrikiska polisen cirkulerar området med helikoptrar.
Ett gäng som däremot lyckades riktigt bra är Dan Dicks (PressForTruth) och Luke Rudkowski (WeAreChange) som lyckades infiltrera Interalpen Hotellet i Tyrolen. Det närmaste som några medborgarjournalister någonsin kommit till Bilderbergarna. De lyckades även hitta deras konferensrum där Bilderbergarna ska sitta vid bort med var sin mikrofon och diskutera ämnena. 

Anledningen är att de hade varit på G7-mötet, bara någon timme norr om gränsen i Tyskland, tidigare. Och de amerikanska delegaterna stannade i just Interalpen. Så den österrikiska säkerheten utgick från att de var amerikanska delegater som varit på G7 då de hade samma presspass som de övriga amerikanska delegaterna, och dessutom så var de av samma nationalitet. Att de tog sig dit tidigt spelade nog också roll. 

De kunde i stort sätt gå runt i hotellet och kolla läget i lugn och ro, medans säkerheten utgick från att de tillhörde delegaterna. (LOL). Efter att G7-delegaterna stuckit, insåg säkerheten att de inte hörde till samma grupp, och då skulle de så småningom tvingas till att lämna hotellet. 

Här följer några klipp från dem. Utöver alternativ media, har vissa medier plockat upp årets Bilderbergmöte. Men som Mark Anderson påpekar, så verkar det bli färre medier jämfört med tidigare. Russia Today, Sputnik, en del brittiska och spanska tidningar. Men inte så mycket mer än så. Några lokala Österrikiska medier har tagit upp mötet bland annat österrikisk Public Service. 

Den lokala tidningen i Tyrolen, Tiroler Tageszeitung, tar upp att obehöriga som befinner sig inom Interalpens hotellområde, inklusive vägen in och skogen runt om, kommer att få böter upp emot € 500, alternativt sitta i häktet i två veckor. Detta gäller from och med den 9:e juni tills den 14:e. På bilden nedan kan ni se området där man kan få böter ifall man råkar vara "obehörig" och befinna sig där.

Området omkring hotellet Interalpen.
Inte nog med detta har man gjort ett ännu större område till en No-Fly-Zone. Så ingen kan ens försöka flyga in någon leksaksdrönare över området, utan att få den nedskjuten i praktiken. 


Och som om detta inte vore nog, så verkar det som att polisen i Österrike även har för avsikt att störa bredband-kommunikationerna i hela området. Jag tror dock inte det har något med dom utanför mötet att göra. Om detta stämmer, handlar det i så fall om att se till att ingen inuti kan få ut information via mobiltelefonen. Säkerheten verkar tas lite extra allvarligt just i år. 


1 kommentar:

  1. Det som retar mig mest är att även om majoriteten av befolkningen inte begriper vilken makt/kontrollcentra Bilderberg är, borde folk bli upprörda på hur statliga resurser och tillgångar används för bl.a. Säkerheten kring Bilderbergsgruppen.

    Begriper inte heller hur statligt anställda säkerhetspersonal och poliser kan vara så hjärntvättade att de arbetar för ett sådan korrupt system.

    SvaraRadera