söndag 14 juni 2015

Anteckningar från Bilderberg 2015 Dag 3.

Bilderbergare hänger vid balkongen.Den tredje dagen skulle vara den stora protestdagen. Folk skulle samlas nere i staden Telfs för att demonstrera mot Bilderberg. Det fanns även en mindre konferens där vissa skulle få hålla tal. Det intressanta här är konferensen ocg demonstrationen dominerades av tyska vänsterextrema aktivister. Så illa var det att de vänsterextrema organisatörerna inte ville låta Mark Anderson (från American Free Press) hålla tal. Anledningen är att han var för "högerextrem". Anderson försökte förklara för dem att American Free Press har en historia av att ha bevakat Bilderberg sedan 50-talet! Alltså vid Bilderbergmötenas begynnelser. Och att American Free Press var de som bevakat Bilderberg längst av alla! Trots detta vägrade organisatörerna låta Mark Anderson hålla ett tal. 

Mark Anderson själv misstänker att George Soros har ett finger med i det här spelet. På många sätt är det ren tillfällighet att vänsteraktivister kommer till Bilderberg. Nu var det så pass nära i tid och rum till G7-mötet dit vänsterextremisterna alltid dyker upp. När man ser på dessa vänsterextrema tyskar med hammaren och skären, så är det ju uppenbart att George Soros har ett finger med i spelet. Alla vid demonstrationen var dock inte tyska vänsterextremister. Många lokala ortsbor var förbannade på att en pojke som lekte i skogen tidigare under veckan behandlades illa av polisen.Borgmästaren i Telfs har dock försökt tona ner det negativa med att Bilderbergmötet kommer till deras kommun, då det fick enligt honom turismen att blomstra. Problemet är bara att poliserna var betydligt fler än reportrarna och demonstranterna som stannade i staden. De tyska vänsterextremisterna var bara där under lördagen och stack hem samma dag. Så kostnaden blev betydligt mer för skattebetalarna att finansiera polisens närvaro, än att det skulle ha kommit fler turister.

Borgmästaren i Telfs är Christian Härting. Och han representerar ett lokalt missnöjesparti som styr Telfs med stöd av de etablerade partierna. Han verkar inte ha några problem med att släppa in Bilderberg in i hans kommun.
 
Utöver det, så verkar många Bilderbergare slicka sina sår över en annars misslyckad vecka för dem. På måndagen tvingades man skjuta upp debatten om TTIP i EU-parlamentet. Och på fredagen blockerades TPP:s snabbspår i USA, vilket innebär att det hela kan skjutas upp i till och med 5 år. Men redan på tisdag ska USA ställas inför ytterligare en omröstning knuten till TPP:s snabbspår. TTIP måste avvakta till socialisterna i EU kommit överens om hur de ska ställa sig till avtalet.

Så bollarna, TTIP och TPP, är fortfarande i rullning. Men de har inte lyckats gå igenom så snabbt som Bilderbergarna kanske önskat sig.


SHTFplan, har skrivit ett blogginlägg om att Bilderberg diskuterade hur man skulle försöka gå till väga för att försöka införa förbud mot kontanter. Ett annars hett ämne hos Bilderbergarna i år bland alla alternativa medier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar