torsdag 11 juni 2015

Allt inför Bilderberg 2015.

Polisen i Österrike har med sig bepansrade säkerhetsbilar.Okej, vi går rakt på sak vad gäller vilket all info som kommit ut nu innan själva mötet börjar och bilarna rullar in. 

Först och främst har vi Klaus Kleinfeld från Alcoa som ska främst vara där för att lobba för både TTIP och TPP. Mark Anderson från AFP (AmericanFreePress) lägger mest krut på just detta. Samtidigt som en läcka från Wikileaks bevisar att avtalen har en hemlig avsnitt om att släppa in ännu större invandring till väst från tredje världen. Kanske EU:s uppskjutning av omröstningen i TTIP-frågan har med det här att göra. Sossarna i EU är fortfarande osäkra. Nu vill Kleinfeld se till att ha alla med på både TTIP och TPP. Mikael Damberg (S) som representerar Sveriges regering är som sagt på plats. Vi får se om något utspel från honom kommer så fort han återvänt från Österrike. 

I år har Olle Nygårds tillåtits publicera en artikel om årets Bilderberg på SvD, då till skillnad från i fjol, så är det ingen från tidningen som kommer att vara med. (Läs Tove Lifvendahl). Nygårds gör en snabbanalys av alla årets svenska deltagare. Han menar på att Damberg lär ha en del att diskutera med Googles Eric Schmidt.

John R. Allen som representerar Obamas regerings strategi för att "bekämpa ISIS" ska diskutera tillsammans med HSBC, hur man ska komma åt finansieringen av terrorister. Detta är så klart fullkomligt trams då HSBC varit inblandade i pengatvätt, och USA medvetet medverkat till ISIS etablering. Och då kommer vi in på det som många diskuterat tidigare. Det kontantlösa samhället. Genom att ha allt digitalt, menar de att de ska kunna bekämpa finansieringen av terroristerna på ett mer effektivt sätt. (BP kommer också att vara där, varför inte be dem att sluta köpa billig olja från ISIS istället!). 
 
 
Ett roligt namn som dök upp i årets lista, och som många gjorde narr utav, är att Michael O`Leary från Ryanair kommer att vara med. Det här kan verka konstigt. Men O`Leary är en stark EU-vän. efter att irländarna röstade ner Lissabonfördraget första gången, åkte han hem till Irland för att lobba för EU under andra omröstningen av Lissabonfördraget på Irland. Och då lyckades man övertyga irländarna att rösta JA till EU:s Lissabonfördrag. Nu ska tydligen O`Leary aktivera sig och stödja JA-sidan för att England ska stanna kvar i EU. 

Jag föreslår att alla mina läsare som åker mycket flyg nu bojkottar Ryanair, och ser till att flygbolaget får reda på varför. Anledningen är att bolagschefen är en landsförrädare som går på Bilderbergmöten. 

NATO-expansion på gång.
 
 I år är det många presidenter/premiärministrar/statsministrar som kommer att delta. Vi har Mark Rutte från Holland, Charles Michel från Belgien, och Heinz Fischer från värdlandet Österrike. De ska tydligen sätta sig ner tillsammans med Anders Fogh Rasmussen och NATO:s nuvarande ledare, Jens Stoltenberg. Samtliga, Rutte, Michel, Rasmussen och Stoltenberg ska vara på socialisten Fischer, för att se till att Österrike ingår i NATO. Österrike precis som Sverige och Finland är inte med i NATO. Vi vet som sagt att Mikael Damberg kommer att vara där, även Finlands FinMin, Alexander Stubb, kommer att vara där.

NATO frågan är het just nu även i Finland. Stoltenberg och kompani verkar nu öka trycket på länder som Sverige, Finland och Österrike att gå med i NATO. Fischer, Damberg och Stubb lär få höra en hel del om detta på mötet. 

Utöver det har inte så mycket kommit ut. Polisen i Österrike får OB-betalt från Staten för att skydda Bilderbergarna. Demonstranter har fortfarande inte kommit, men många från Tyskland och schweiz sägs vara på väg. En italiensk parlamentariker verkar finnas bland demonstranterna. Charlie Skelton fick besök från polisen som stormade hans rum kl. 1 på natten enligt hans twitter. Så allting är sig likt.

Nedan berättar WeAreChange om hur de lyckades infiltrera Interalpen Hotellet medans säkerheten förberedde inför Bilderbergarnas ankomst. 


Imorgon ska jag börja lägga ut mina anteckningar som vanligt. Vi får se om något sipprar ut från Alperna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar