måndag 15 juni 2015

Anteckningar från Bilderberg 2015 Dag 4.

Barroso på väg hem från Bilderberg. Ser mycket nöjd ut efter uppgraderingen. Sista dagen på Bilderberg blev mycket rörigt, med många konfrontationer då Bilderbergarna skulle åka hem. Men innan vi går igenom det, så måste vi ta upp allt annat. 

José Manuel Barroso EU:s tidigare frontfigur, tillika marxistisk aktivist, Lämnade Bilderberg på sista dagen och var oerhört nöjd. Han har blivit uppgraderad upp till styrkommittén inom Bilderberg. Så stor var nyheten hemma, att den portugisiska tidningen Sol tog upp nyheten. Tidningen skrev att detta var en milstolpe för Barroso, och att han nu var mäktigare än någonsin tidigare.

En viktig nyhet gällande årets svenska Bilderbergare skriver Charlie Skelton om. Wallenberg, Svanberg, Damberg och Lemne var alla där för att få order om att sälja TTIP till Sverige. 

Lemne representerar Svenskt Näringsliv, som redan tagit ställning för TTIP. Och med Svensk Näringsliv följer tyvärr större delen av borgerligheten blint. I EU-parlamentet har man tvingats skjuta upp beslutet och även debatten om TTIP, då Sossarna i EU inte kommit överens om frågan. Men Mikael Damberg från de svenska Sossarna var på plats hos Bilderberg i helgen för att han ska se till att i alla fall Sossarna i Sverige går med på TTIP. 

Egentligen skulle man vilja ha hela regeringen med sig på TTIP-frågan. Men att få med sig Miljöpartiet kan vara svårt. Kanske vi kommer att få se ytterligare en kris för Löfvens regering. Kanske det var kostnaden man fick ta för att sluta sälja vapen till KSA. 

Svanbergs Volvo har ju så klart redan tagit ställning för TTIP. Och Wallenberg har vid flera tillfällen varit tydlig med att Sverige bör gå med på TTIP. Vi bör även komma ihåg att det var Wallenberg som bjöd in Damberg till årets Bilderberg. Så påverkan finns där. Nu har Damberg sålt sin själ om han någonsin haft en. Det blir intressant att se vilken Dambergs nästa debattartikel i Aftonbladet blir. Kanske den handlar om TTIP, och varför Sverige måste säga JA till TTIP. Vi får se. 

Men okej, nu till konfrontationerna! Förr i tiden kunde Bilderbergarna lämna hotellet på måndagen i lugn och ro. Men ju mer publicitet den fått, har de blivit mer och mer desperata. Senare tvingades de lämna samma dag, på söndagen. Till en början kl. 18. Sedan kl. 16. Och sedan 2011 har det varit omkring kl. 14. I år var det knappt lunchtid, och de har redan börjat rusa iväg från hotellet. Som Mark Anderson påpekade det, så är det allt fler ämnen de har att diskutera under allt mindre tid. Så de var alltså rekordtidigt ute i år. 
 
Vid flygplatsen i Innsbruck blev det mycket rörigt. Bilderbergarna var mycket fåordiga. Och säkerheten bytte avlastningsplats några gånger för att försöka undvika kamerorna, men det hjälpte inte. 
 
 
Första konfrontationen är vid flygplatsen i Innsbruck. Henry Kravitz och hans fru Marie-Josee Kravitz flyr från Österrike. 


 
Sedan har vi James Wolfensohn som kaxar sig lite. Han menar att Bilderberg är hemligt. Vid tågstationen i Innsbruck blev det en konfrontation med Franco Bernabé, Ordförande för FB Group SRL. Bernabé är från norra Italien, inte så långt ifrån Innsbruck. Så det är enklast för honom att ta tåget söderut. Dessutom hoppades han förmodligen också undvika kamerorna. Men där hade han fel. Bernabé är tidigare ägaren av italienska Telefonica, ett Italiens största tele-bolag. Han är också direkt ansvarig för Rothschilds europeiska avdelning. Men när han konfronterades deklarerade han de illegitima Chatham House Rules, i ett desperat försök att slippa svara på frågor.I ett kafé vid flygplatsen blev det ytterligare konfrontationer. Den här gången med inhemska österrikiska Bilderbergare. Mediamogulen Oscar Bronner, Raiffeisen Bank Internationals Karl Sevelda, och Österrikiska Kontrollbankens Rudolf Scholten.Efter konfrontationerna försökte vissa ta sig till Interalpen hotellet. Mark Anderson hann bara sätta sig ner vid baren och ta några klunkar innan säkerheten bad honom att omedelbart lämna platsen. Även Infowars team tog sig in, bara för att möta hotellets ägare som bad dem att lämna hans hotell. De blev prompt eskorterade av en civilpolis som verkar tro att han är Jason Statham. 


1 kommentar:

  1. Vilka patetiska varelser dessa är när allt kommer omkring. Skrattar tillsammans med Gud för fullt åt dessa.

    SvaraRadera