måndag 10 augusti 2015

Atombombsbluffen i Hiroshima och Nagasaki.I dagarna uppmärksammades att det var 50 år sedan USA påståtts ha detonerat atombomber i Hiroshima och Nagasaki. Kanske en av historiens största bluffar. Och en bluff som skulle bana vägen för upprätthållandet av hela Kalla Kriget

Det finns många videor som går in i detalj kring varför atombomberna var en bluff. Men jag tänkte här koncentrera mig i de historiska detaljerna, och inte minst jesuiternas roll i det hela. Intressant nog som upprättade jesuiterna sina baser i just Hiroshima och Nagasaki när de först kom till Japan på 1500-talet. Där skulle jesuiterna få vara kvar tills Shogunen, Tokugawa Ieyasu, skulle till sist utvisa dem år 1639. 

Denna inställning mot utlänningar överlag skulle hållas tills USA under kommendör Matthew Perry, tvingade Japan att öppna upp sig år 1853. Då kunde även jesuiterna återvända. 

Vad gäller atombomberna så befann sig jesuiterna på plats i Japan. Jesuiterna befann sig i en bunker. Men det förklarar inte varför de inte fick några strålningsskador. Jesuiterna hävdar att de bad till Jungfru Maria, och att det är därför de inte fick några skador från strålningen. 

Pedro Arrupe SJ.
Pedro Arrupe SJ som var jesuitledaren i Japan fick gör flera intervjuer om denna "mirakel" då jesuiterna snabbt kom upp från deras bunker och hjälpte folk i staden. 

Inget tyder egentligen på någon atombomb, utan att USA bombmattade Hiroshima och Nagasaki. Bomber som även skulle innehålla magnesium i en cocktail (dirty bombs) som skulle leda till skador, liknande strålningsskador, på den japanska befolkningen. 

Atombombsbluffen skulle även leda till att Kejsardömet Japan skulle kapitulera. Tojos diktatur skulle ge upp sin imperialistiska kamp. Detta trots att många högt uppsatta japanska generaler öppet skulle uttrycka sina ifrågasättanden och misstänkliggöra atombombsbluffen som en amerikanska psyops. Kejsaren och Tojo skulle dock inte lyssna. Vilket skulle slå hårt mot många av dessa japanska generalers stolthet, som senare skulle begå harakiri

Inte bara generaler, men många japanska soldater och hela plutoner ifrågasatte amerikanernas bluff som en psyops. Men Tojo och Kejsaren skulle ändå vika ner sig inför USA, och låta dem bygga militära baser i Japan, som finns kvar där än idag. 

8 kommentarer:

 1. Japan var redan besegrat och skulle fått kapitulera utan atombomen. Usa ville testa den men hade vunnit utan. Tror du inte någon forskare skulle listat ut att atombomben är en bluff? Brukar läsa din blogg men nu är det illuminati alltså. Månlandningen också fejk? Med flaggan som svajar i vakuum

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, så går jag inte in på djupet, men det finns många som redan tagit upp atombombsbluffen.

   Enligt General Clarke så ville Japan redan kapitulera två månader tidigare. Och det för att USA redan slagit japanernas sjömakt och därmed kapat en viktig del av deras militära framgång.

   Syftet med Atombluffen var för att inleda kalla kriget. USA och Sovjetunionen skulle upprätthålla 1900-talets paradigm på det sättet.

   Jag har aldrig hävdat att Månlandningen är en bluff och vet inte varför du tar upp det. Ett sätt att misskreditera? Du kanske lika gärna kunde ha nämnt nazisternas koncentrationsläger också. Eller Stalins GULAG.

   Sen är jag öppen och tydlig med att min blogg avhandlar just Illuminism, frimureri och jesuiterna. Take it or leave it.

   Antar att du utgår från att Pedro Arrupes bön till Jungfru Maria skyddade honom från strålningen.

   Radera
 2. Okej månlandningen hade ingenting med detta att göra. Allt väl...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen får du se vilka bestående skador som fanns. De enda som utsattes för strålningsskador var de som var direkt utsatta vid bombningen. Och detta skedde endast lokalt.

   En verklig atombomb skulle dels ge strålning längre ute i det japanska landskapet, och dessutom skulle strålningsskador även bestå i generationer. Något som studier även visat inte var fallet. Japanernas DNA kring Nagasaki och Hiroshima har inga bestående skador av strålning. Endast de direkt utsatta drabbades av strålningen från amerikanernas "dirty bombs".

   Radera
  2. Bara länka... Så ska jag se vad jag hittar efter det. Så kan vi jämföra vilken av våra källor som är mest "pålitlig" or how we gonna do this... :) Är årtalet förtidigt för uppfinningen av atombomben eller existerar den enligt dig inte övh. ? Varför usa och ryssland kom på att skicka folk till månen startade med att visa sin överlägesenhet i tillverkningen av distansrobotar. Du kan rätta mig på mitt sista påstående om jag har fel enl dig på det också? Mvh Lothbrok ;)

   Radera
  3. "Antar att du utgår från att Pedro Arrupes bön till Jungfru Maria skyddade honom från strålningen."

   Jag har ätit mycket svamp och lsd halvägs upp till 3 siffrigt antal gånger men denna sa swish över mitt huvud ;) Jag ber om ursäkt om jag är på fel blogg då men du skriver en del intressant :)

   Radera
  4. Nej, jag hävdar inte att atombomben inte existerade. Oftast låg/ligger länderna långt före rent teknologiskt. Så det är omöjligt att utgå från det.

   Radera
 3. Jan-Ola Gustafsson14 augusti 2015 kl. 01:49

  Intressant att du tar upp jesuiternas påbörjade infiltration i Japan på den tiden då de gjorde samma sak i alla de mer eller mindre nyupptäckta landområden som europeerna började utforska för att kunna utplundra på olika resurser och råvaror! Japanerna gjorde slut på detta på ett hårdhänt sätt och stängde sig för fortsatta liknande försök från västliga länder ända till den amerikanska amiralen Perry på 1800-talet med sina bättre vapen tvingade fram en öppning av Japan.

  Detta utgjorde en oerhörd skymf mot den japanska nationen och resultatet blev att de skickade tekniker runt hela jorden för att inhämta det tekniska försprång som västvärlden hade på den tiden. Ett rekordartat uppsving skedde sedan vilket t ex ledde till japanernas seger över Ryssland i det rysk-japanska kriget i början av förra seklet och den alltsedan dess fortskridande tekniska utvecklingen i Japan som fortfarande pågår med ett avbrott under andra världskriget.
  Jag har i cirka femtio år känt till detta fenomen med jesuiternas månghundraåriga hat mot Japan som nation och jesuiterna är ett av de organ som deltar i förberedelserna för det kommande världsrike som också många andra ordnar ivrigt arbetar för bakom kulisserna utan den aningslösa allmänhetens vetskap och
  där vi också har mäktiga svenskas mullvadar.

  SvaraRadera