onsdag 19 augusti 2015

Hillary leder inte?

Bernie Sanders & Hillary Clinton.
Om man tittar på opinionsmätningar över hela USA, så leder Hillary Clinton klart för nomineringen i det demokratiska partiet inför presidentvalet 2016. Men i nyckeldelstaten, New Hampshire så har socialisten Bernie Sanders nu ökat enormt. Så pass mycket att han numera leder i den delstaten. Sanders får hela 44% av stödet där, medan att Hillary får 37%. Förra månaden låg Sanders nere på endast 8%. Så det är tydligt att stödet för socialisten ökat markant på sistone.

Sanders har faktiskt börjat öka enormt den senaste månaden och ligger nu som klar tvåa i hela landet efter Hillary. Hillarys kampanj säger sig dock inte vara oroliga över Sanders opinionsframgångar. Hillary leder fortfarande klart sett till hela landet med sina dryga 49%. Sanders kommer inte i närheten sett till hela landet, han får 25%.

Hillarys kampanj säger sig dock vara mer oroliga över vad som händer ifall Joe Biden bestämmer sig för att lansera sig som kandidat. Hillary har tappat mycket stöd den senaste månaden från 63% till 49%. Och det märks att det är lite nerver hos Hillarys kampanj.

Republikanerna har redan haft sin första debatt, och har redan planerat in sin andra debatt till den 15:e september. Demokraterna sägs eventuellt ha sin första debatt, först i oktober. Hillary har inte råd att tappa för mycket stöd. Hon vill inte upprepa samma misstag från 2008 och betraktas som oduglig av The Royal Institute of International Affairs, som redan hösten 2013, i stort sätt redan bestämt att hon ska få ta över efter Obama.

Vox, RCP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar