torsdag 27 augusti 2015

Putin till Erdogan: "DRA ÅT HELVETE!"

Enligt läckor till Moscow Times är Putin förbannad. Men den ryska regeringen dementerar.

*Putin till Erdogan: "DRA ÅT HELVETE!" 

*Putin kräver ett slut på Turkiets stöd till ISIS 

*Putin lovar Turkiet ett "Stalingrad" 

*Erdogan stänger ner Turkish-Stream 

*Erdogan skickar dolda hot med islamistiska terrorattacker i Ryssland via Krim-tatarer


Enligt uppgifter från läckta källor som Moscow Times publicerade så är Putin förbannad på Erdogan på grund av Turkiets samarbete med ISIS.

Enligt de läckta uppgifterna ska Putin ha kallat Turkiets ambassadör, Umit Yardim, till ett möte i Kremlin. Där ska Putin ha krävt att Erdogan omedelbart upphör med sitt stöd till ISIS. Annars kommer Putin att se till att Erdogan upplever sitt "Stalingrad".

"Säg till din diktator, Erdogan, att dra åt helvete om han inte sätter stopp för sitt illa dolda stöd till ISIS, Ryssland kommer att upphöra med diplomatiska relationer. Vi är beredda att omvandla Syrien till ett Stalingrad åt Turkiet, deras saudiska allierade och alla ondskefulla små hitlers."

Putins presstalesperson, Dimitry Peskov, nekar dock påståendena från läckan och att Putin aldrig kallat Erdogan för en diktator.

Hur som helst verkar Erdogan ha tagit illa upp från uppgifterna. Han har redan stängt ner Turkish-Stream och har fördömt det han kallar för en "rysk annektering av Krim". Turkiska regeringsrepresentanter var nyligen vid ett möte i Ankara med Krim-tatarer som gick till verbal angrepp mot den ryska "annekteringen av Krim" som de anser tillhör Ukraina. Nu finns även risken att Erdogan kommer att stödja islamistiska element som finns på Krim för att infiltrera och utföra terrorattacker i Ryssland. Nyligen har turkiska och ukrainska diplomater suttit i intensiva möten.

Dimitry Peskov dementerar dock försämrade relationer med Turkiet och hänvisar till att Putin kommer att åka till Turkiet redan under hösten för att träffa Erdogan för att reda ut en del frågor kring Turkish-Stream.

VT, VN.

1 kommentar:

  1. Det är inte så ofta jag håller med Putin men angående Turkiets stöd till ISIS gör jag det om uppgifterna i Moscow Times är korrekta.

    SvaraRadera