tisdag 18 augusti 2015

Kievjuntan pekar ut Donald Trump som agent åt Vladimir Putin.

Putin + Trump = SANT, enligt Kievjuntan.
En webbsida som drevs av professorer, statsvetare och SBU (Ukrainas säkerhetstjänsten), som verkat under Kievjuntans försyn, har samlat in listor på kända figurer som beskrivs som fiender av Ukraina och den fascistiska regeringen i Kiev.

Det handlar om en lång lista med militärer, politiker och kändisar. Sidan har numera tagits ner, men tack vare WayBackMachine har man kunnat hitta materialet. Några namn som nämns är till exempel Marine Le Pen, Steven Seagal, Gerard Depardieu och Silvio Berlusconi.

Ett intressant namn som även dyker ganska långt uppe på listan är Donald Trump. Trump som enligt webbsidan lyckades faktiskt hamna i top-10 listan av "Kreml-agenter". På webbsidan beskriver Kievjuntan Trump som "Ukrainas fiende" för att han vill som president i USA "ha goda relationer med Putin, har sympatiserat med honom, och för att han har kritiserat USA:s agerande i Ukraina.".

Ifall Trump verkligen är en agent åt Putin lär vara svårt att säga. Men klart är att Trump är kritisk till USA:s inblandning i Ukrainakonflikten. Senast i en intervju med NBC sa Trump att Ukrainakonflikten bör vara en europeisk fråga där inte USA ska lägga sig i. Han är främst kritisk mot Merkel som han menar hycklar då hon köper massvis med gas från Ryssland samtidigt som hon inte tagit tillräckligt med ansvar i Ukrainakonflikten. Trump anser att det är hennes sak och inte USA:s att handskas med. Ukraina blir alltså en fråga mellan EU och Ryssland (Merkel och Putin) utan USA:s inblandning.

Trump menar även att Obama har förstört relationerna mellan USA och Ryssland. Trump säger sig även vara intresserad av att ha mycket goda relationer med Ryssland och Putin. Ett meddelande han har upprepat i de senaste talen han hållit under sin valkampanj.

Ifall Trump är en agent åt Putin eller ej är dock fortfarande svårt att säga. En sak verkar dock ganska uppenbart. Kievjuntan har nog rätt i att betrakta Trump som en politisk fiende.

Sputnik, RFERL.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar