torsdag 4 april 2013

Sammanvägda opinionsmätningar för mars 2013.För första gången det här året kan vi sammanväga samtliga åtta mätningar då även SKOP publicerat siffror för denna månad. Här har vi ställningarna inför våren.

Resultat:

S 32,3%
M 28,5%
SD 10%
MP 9,2%
V 6,3%
FP 6,2%
C 3,8%
KD 3,6%
Övr. 1%

Kommentar:

Nu har Sverigedemokraterna etablerat sig som ett 10%s parti. Men än är inte tredje platsen säkrad. MP ligger strax bakom. Utvecklingen under resten av åren blir intressant. Men precis som Jimmie Åkesson sa redan i Almedalen 2011 så skulle kampen om tredje platsen avgöras mellan just MP och SD. Något som journalister då skrattade åt, men som nu öppet tvingats erkänner.

Centern har återhämtat sig något, medans KD tappat något ytterliggare. V(PK) och FP fortsätter att kämpa i 5-6%s-träsket. Lite väl höga siffror för Jonas Sjöstedts massmördarideologi kan man tycka. Onödigt höga siffror för de röda över huvud taget.

Jag tror faktiskt att många av mätningarna har blivit "fixade". Lagom inför S-kongressen, har sossarnas och Stefan Löfvens siffror plötsligt tagit fart. Detta trots hårt kritiserade utspel från partiet och icke-ställningstaganden från Löfven själv. Moderaterna har haft en tuff vinter, det vet vi redan. Bara på slutet kom de fram med lite besked om skattepolitiken. Men det som är svårare att förklara är sossarnas uppgång.

Jag skummade igenom lite MSM. Det verkar som att Bilderbergaren Göran Persson gett Stefan Löfven sitt förtroende. Det finns säkert en del sossar som skulle följa Persson in i väggen. Men folk i allmänhet har knappst några fina minnen av Persson-regimen. Så det är frågan hur det kan påverka sossarnas siffror framöver.

Status.st

1 kommentar:

 1. Eller så är folk allmänt idioter i Sverige, jag tror på min teori att folk allmänt är idioter i Sverige. Min bevisföring för det är tittarsiffrorna när det kommer till TV.
  Beroende TV tittare är ett korkat släkte.

  Jag menar invandrarna våldtar deras döttrar och slår ner deras feminiserade söner, bötar/rånar de och de fortsätter rösta på de som ser till att det blir fler och fler förövare.
  "Öhhh jag kan inte rösta på de då de har järnrör" är ungefär den nivån de ligger på, utan att fatta att fortsätter de på inslagen väg så behöver de annat än några järnrör för att freda sig. Beväpnad eskort till butiken...

  Kanske en kombination av idiot och fixande.
  Jag tror inte mer än 20% är kapabla till självständigt tänkande i Sverige, där har nog SD sitt tak, 20%.

  Sen ska man inte glömma bort att invandrare röstar S upp till 95% då de i allmänhet är bidragsparasiter, varje månad så tillkommer ju faktiskt åtminstone en 4000 sosseröster då invandrare av någon bizarr anledning får rösträtt. människor som inte ens kan läsa och skriva får en röst trots att de överhuvudtaget inte ens kan sätta sig in i vad partierna står för. Vilket även visar hur uruselt det demokratiska systemet är, personligen föraktar jag demokrati då dessa idioter skulle rösta sig rakt ner i helvetet speciellt om de tror på den patetiska lögnen om att det förekommer partaj i helvetet.

  SvaraRadera