måndag 22 april 2013

Inflationsextremist lämnar Riksbanken.

Keynesiansk extremist lämnar Riksbanken. 
Sedelpressfanatikern, tidigare anställd hos keynesianen Ben Bernanke, Lars E O Svensson, lämnar nu sin post som ledamot i Riksbanken. Han är nämligen besviken för att Riksbankschefen tillika keynesianen, Stefan Ingves, inte vill förinta den svenska kronan lika snabbt som honom.

En liten positiv nyhet i allt elände. Dock kommer inflationen att fortsätta, de låga räntorna kommer att fortsätta, och större delen av LO, Svenskt Näringsliv och ekonomijournalisterna och de privata bankerna kommer att fortsätta pressa på Riksbanken att hänga med i valutakriget.

Och värst av allt kommer den ignoranta befolkningen att hänga med på denna tåg. Helt ovetande om att lägre räntor är det som gör pengarna billigare, som innebär fler lån som i sin tur leder till flera bubblor och att bankdirektörerna får rekordvinster och får rekord- fallskärmmar och bonusar.

Den svenska eliten kommer att få svenskarna att anklaga "spekulanter" och över huvud taget "vinster" och välstånd för de kommande ekonomiska problem. Kanske till och med moderaterna. Ingen kommer dock att peka på Stefan Ingves extremt låga räntor och höga inflation. Tvärtom kommer de att kräva mer inflation, och försöka se till att Sverige hänger med i inflationskriget.

Vi kan väl glädja oss åt att extremisten Lars E O Svensson lämnar oss. Men han lär dock ersättas av ytterliggare en keynesian.

1 kommentar:

  1. SD uppe på 16% nu.
    Sydnytt "glömde" :D

    http://avpixlat.info/2013/04/22/sydnytt-glommer-sd-stapeln/

    SvaraRadera