tisdag 26 juni 2012

Sammanslagning av opinionsmätningar för Maj 2012.Ovan är sammanslagningen av åtta mätningar. Den enda mätningen som saknas är SKOP-mätningen, som förövrigt hamnade i något av en skandal nyligen. Det kan möjligtvis bero på just detta.

Resultat:

S 35,8%
M 29,1%
MP 8,6%
SD 6,2%
FP 5,7%
V 5,6%
C 4,4%
KD 3,6%
Övr. 0,9%

Analys:

S verkar nu stagnera kring Göran Perssons sista valresultat. M har i sin tur tappat något men ingen anmärkningsvärd förändring jämfört med förra månaden. Tillsammans har de mer än hälften av Sveriges sympatier.

SD verkar ha etablerat sig på fjärde platsen på allvar nu. Sammtidigt har MP fortsatt med sin försvagning. Det är dock fortfarande en bit kvar innan SD når upp till det första delmålet, att bli Sveriges tredje största parti, och andra delmålet att bli ett tvåsiffrigt parti. Men det är gott om tid, med mer än två år fram tills nästa val.

De verkar nu kunna dra ifrån och lämna FP och V nere i 5%s-träsket, med C ytterliggare en bit efter. Och trots en marginell ökning ligger KD fortfarande en bit under 4%-spärren. De är nog glada att det är långt kvar till valet.

Källa: Status.st

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar