torsdag 25 september 2014

Är Elin Jönsson svenska UD:s förlängda arm mot Putin?

Elin Jönsson desinformationsagent anställd via Public Service.
Mina läsare kan väl knappast ha undgått den ensidiga nyhetsförmedling som presenterats via svensk Public Service till TV-tittarna. I nyhetsprogram som Agenda, Aktuellt och Rapport har en viss Elin Jönsson rekryterats för att föra fram en hård anti-Putin-linje. Ukrainakrisen är kanske det tydligaste exemplet av detta.

Elin Jönsson har stått i barrikaderna för att piska upp en anti-Putin stämning i Sverige. Alltifrån hyllningsreportage om diverse NGO:s och utländskt finansierade agenter som Pussy Riot, till undanhållande av relevant information gällande Krimavtalet från efter Kalla Kriget, underskriven av Leo Wanta och Ronald Reagan, där ryska trupper skulle få vara kvar på Krim trots att halvön skulle få tillhöra Ukraina. All den undanhållande av information har fått svenska folket det felaktiga intrycket av att Putin skulle ha brutit mot något internationellt avtal, vilket han INTE gjort.

Men Elin Jönsson har varit där för att se till att svenskarna får en hårdvinklad bild av vad som sker i Ukraina, inte minst när det gäller vad som sker i östra Ukraina idag. SVT har försäkrat sina TV-tittare att man inte kan lita på oberoende medier, men att man minsann kan lita på dem. (I beg to differ).

Just Elin har faktiskt anklagats för att vara en agent, senast hon var i Donetsk anklagades hon av den lokala befolkningen för att vara en utländsk agent. Hon och sin kameraman, Anton Koposov, fick hitta på ett hopkok om att de skulle kommit från Ryssland. Folket i Donetsk trodde så klart inte på dem, de misstänkte att de var utländska agenter, och började söka upp rebellerna, varpå Elin och sin kameraman valde att lämna platsen.

Jag tycker att Donetskbornas misstänksamhet mot Elin är något som också väcker frågor hos mig. Är hon endast en anti-Putin propagandist åt SVT, eller går det här djupare?

Nyligen blev hon och sin kameraman gripna vid en vägspärr. Uppenbart är att Elin och SVT vill få det att framstå som att rebellerna (eller ryssarna enligt SVT) är hårda mot journalister som på något sätt försöker avslöja dem. Jag tror snarare att Elin är på plats för att skapa oreda, och att det är därför hon greps. Donetskbornas misstänksamhet tycker jag tyder på detta.

En annan anledning till att jag tror det, är för att Elins man sysslade med samma sorters upprorsaktiviteter i Vitryssland. Elins man heter, David Emtestam, och greps av säkerhetspolisen i Minsk då han deltog i en olaglig demonstration tillsammans med en del färg-revolutions aktivister, självklart finansierade från utlandet. (Lukasjenko är förvisso kommunist, men anledningen till att det svenska etablissemanget ogillar honom, är för att han är vänner med Putin. Det har alltså inget med något motstånd mot kommunism att göra. Låt er inte luras av svensk media).  Emtestam är alltså svensk diplomat. Då var han ställföreträdande ambassadör för Sverige, numera tillhör han Sveriges Moskva-ambassads stab. Emtestams gripande i Minsk år 2011, fick starka reaktioner från inte minst utrikesministern Carl Bildt. Det är så utrikesdepartementet egentligen arbetar. Man har sina agenter inom staben för olika ambassader, ja det är väldigt genomskinligt, men det är ytterst sällan man följer upp den här typen av uppgifter.

Intressant är dock att vår egen Elin Jönsson har en direkt länk till svenska UD och inte minst Putin-hataren själv, Carl Bildt. Så Donetskborna kanske har trots allt en poäng när de anklagar Elin för att vara en utländsk agent åt svenska UD, svenska säkerhetstjänsten, SÄPO, Carl Bildt, och varför inte NATO och EU.

7 kommentarer:

 1. Hahaha! Snyggt gjort av den ryske ambassadören.

  SvaraRadera
 2. Varför vill de ha krig med Ryssarna, de krigförande männen i Sverige kommer ju inte lyfta ett finger de flesta är inte ens krigsplacerade längre, allt de har är ett gäng fjantar i form av invandrare och homosexuella på sin sida som kommer dödas snabbt. Den vanliga befolkningen vill inte ha något krig med Ryssland, varför skulle vi?

  De har ju gjort sig till fiender med i stort sett alla män i Sverige som lätt skulle stoppat Ryssen, men de går ut och sticker Björnen med vassa pinnar som om de skulle ha någon som helst backning, inte ens USA verkar speciellt intresserat av krig med Ryssen mer än Obama och det gänget, befolkningen är inte intresserad.

  Samma idioti som övriga Europa som jiddrar med Ryssarna samtidigt som de är i behov av Rysk gas och den vinner som kommer kan nog bli riktigt kall (jag hoppas personligen på att det blir en riktig vargavinter så alla invandrare inser att de flyttat till helt fel land och drar).

  De verkar faktiskt mentalt och spirituellt riktigt sjuka dessa idioter till politiker.

  SvaraRadera
 3. Elin Jönsson är idiot, helt uppenbart, kanske därför hon är korkad nog att agera som agent för idiot-organisationen SÄPO.

  Hon borde få munkavle, men de är för korkade att förstå att hon saboterar deras egna organisation, inte mig emot dock. :D

  SvaraRadera
 4. Noterade att hon fortsatte sin propaganda mot Ryssen igår, när hon intervjuade någon fiskmånglare som inte fick någon fisk från Norge som han kunde sälja för att Norge och resten av EU håller på och tramsar sig mot Ryssen, det var så synd om Fiskmånglaren, men Elin då ska du väl propagera för ett embargot hävs så är situationen löst för Fiskmånglaren...

  Lite väl magstarkt när regimerna lägger ett embargo och sedan använder sitt egna embargo som grund för propagandan när de när som helst kan avsluta embargot.

  Något av ett självmål, måste säga att UD är lika värdelösa på det här med propaganda som US State Department som är gamla Judehatare (troligtvis mycket gammalt Bund folk med i USSD och en annan muhammadan men Bund (Amerikanska nazister) och muhammadaner är ju gamla bundsförvanter).

  Vore inte så stora delar folket idioter så hade de skrattat åt SVT och deras veka propaganda, måste kännas kasst när man endast klarar av att göra propaganda som endast fungerar på idioter, måste vara frustrerande för de som yrkesmän.

  Jag hade tyckte det var pinsamt om jag var lika dålig som SVT och UD.

  Lite som Kina som byggts upp till en stormakt genom att Väst skickade alla sina fabriker dit och alla teknologiska lösningar, snacka om pinsam nation Kina är.

  "Så Kina hur lyckades ni bli en stormakt? Ehhh jo det är extremt pinsamt men Eliterna i Väst skickade alla sina fabriker och all teknisk expertis till oss, free of charge." Måste kännas strongt att veta att man är ett hus byggt på sand som Kina är. Humor. Stor humor. :D

  SvaraRadera
 5. Har alltid känt ett obehag inför Jönsson när hon syns i rutan.

  Tack för ditt gräv.

  SvaraRadera
 6. Elin Jönsson, Bert Sundström, Maria Persson Löfgren, och Anna-Lena Lauren tycks leva i samma USA och NATO-bubbla. Det tycks, anses, och många som jag träffat säger.. och allt tyder på... Är detta journalistik? Varför ställer SVT inte krav på dessa utsända. Och varför förmår inte en grund-, och gymnasieskola, eller universitet forma ett kritiskt tänkande hos flertalet svenskar? Elin Jönssons man David Emtestam skickades hem från Vitryssland och Ryssland. Idag har han samma politiska uppgifter på Sveriges ambassad i Kievjuntans Ukraina. Är någon förvånad?

  SvaraRadera