måndag 6 juli 2015

Victoria Nuland till Aten för att förbereda militär Statskupp!

Förbereder Victoria Nuland ytterligare en militär statskupp?

Operation Nemesis. Målet är att se till att hålla Grekland inom västs maktsfär och blockera Ryssland från att försöka knyta till sig Grekland. EU har sedan tidigare sitt berömda Plan Z. Men USA har Operation Nemisis. Och den ska ha varit igång sedan i våras, då Grekland ställde sig emot EU:s ekonomiska handelshinder mot Ryssland.

Sedan dess har Putin visat ett intresse av att hjälpa Grekland ekonomiskt och som gengäld få tre grekiska öar för att kunna ha militära baser där. Flörtandet mellan Grekland och Ryssland har kommit och gått under våren. Men Grekland har fortfarande inte nappat, vilket får en del frågetecken att uppstå.

Victoria Nuland var på besök i Grekland under våren för att se till att säkra Grekland som en lojal NATO-medlem som inte skulle avvika i Rysslandsfrågan. USA har varit drivande för att göra allt för att behålla Grekland inom Eurozonen, och det är kanske det som lockar vänsterregeringen i Grekland.

Men även om Alexis Tsipras och hans SYRIZA spelar ett dubbelspel, så har nu USA via NATO sina baser täckta. Vilket är hela poängen med Operation Nemisis. När Tsipras kom till makten avsatte han en hel del gamla ledare inom säkerhetstjänsten, polisen och militären. Det var nödvändigt för att minska riskerna för EU att utföra sin väl inövade och planerade Plan Z. Men strukturerna av ett gammalt NATO-land sedan diktaturstider går inte att ändra genom att bara byta ut ledningarna.

Generalen Fragkoulis Fragkos sa nyligen i ett uttalande att han stödde JA-sidan i folkomröstningen om EU:s åtstramningsförslag och betraktade alla som sade NEJ som landsförrädare som ville Grekland illa. Och dessa signaler har varit bestående inom dessa kretsar.

Operation Gladio har varit mycket aktivt i Grekland sedan landet gick med i NATO år 1952. Element inom NATO:s Operation LOK (Lochoi Oreinon Katadromon) låg dessutom bakom den militära statskuppen i Grekland år 1967. Grekland skulle förbli en militär diktatur under NATO fram till år 1974.

Senare på 80-talet skulle NATO utföra flera Gladio operationer i Grekland. Så Grekland har länge varit en lekstuga för NATO. Operation Nemisis, nu under Victoria Nuland borde därmed inte komma som någon slags överraskning. Och en militär statskupp är lika möjlig idag (kanske än mer trolig idag) än det var 1967.

NATO har fortfarande sina starkaste tentakler inom den grekiska militären. Enligt journalisten John Helmer, är kontakterna än djupare. EU/NATO/USA har inte bara sina tentakler inom militären, men även in den grekiskt ortodoxiska kyrkan och kanske viktigast av allt inom den mäktiga grekiska skepparbranschen, som har hand om alla kommunikationerna mellan öarna, fastlandet och utlandet. Endast de rikaste grekiska oligarkerna är en del av denna mäktiga bransch. På det här sättet, finns en möjlighet för NATO att helt stänga av införseln av förnödenheter, mat och bensin in i landet.

På det sättet kan NATO/EU/Nuland skapa det kaos de vill se ute på gatorna innan de kan få ta över via en ny militär statskupp. Läget är redan illa i Grekland då hyllorna i matvarubutikerna i Grekland numera gapar tomma.

Grekland juli 2015.

4 kommentarer:

 1. Uh Oh! Sudden and Extraordinary Activity at Greece Naval and Air Bases
  http://www.godlikeproductions.com/forum1/message2897641/pg1

  ja det här är ju klart underligt, kan nog vara något liknande i görningen här.
  Så blir det Golden Dawn eller Kommunisterna som de får till maktposition den här gången?

  SvaraRadera
 2. De ska nog avvakta.

  SYRIZA vill vara kvar inom Euron, annars hade de lämnat för länge sedan. Och USA lobbar hårt för att EU ska förlåta en del av skulderna och ge dem lindrigare åtstramningsprogram.

  Intressant att den grekiska polisen har sina tentakler djupt inuti Golden Dawn. Men om Golden Dawn ska ta över, måste de nog släppa deras ledare från fängelset först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så han sitter inne? Frågan är då om han har någon Jesuit i närheten som skriver hans "egna" Mein Kampf åt honom...

   Radera
  2. En klockren upprepning av historien. :-)

   Radera