torsdag 23 juli 2015

The Donald vs The Neo-Cons.
The Donald fortsätter att skapa rubriker i USA. Efter att han lyft upp invandringsfrågan i USA fick han kritik från Neo-Con etablissemanget inom det republikanska partiet. Bland dem var John McCain som sa att Donald Trump hade piskat och väckt upp en extremistisk och galen falang inom partiet och han hade samlat på sig mer än 15,000 galningar i hans delstat, Arizona. 

Trump svarade med att kalla honom för en dumhuvud för att ha kallat sina egna väljare för just "galningar" och att bespotta sina egna kärnväljare var inte klokt. Varpå han fick fick frågan om ifall han precis kallat McCain, en "krigshjälte" för en dumhuvud. 

Trump vägrade kalla McCain för en "krigshjälte". Och detta fick etablissemanget inom det republikanska partiet att gå i taket. Fördömanden har kommit från Bobby Jindal, Jeb Bush, Rick Perry och Lindsey Graham med flera. 

Trump har gått hårt åt Rick Perry för att ha lämnat gränsen till Mexiko helt öppen. Han tyckte att Perry borde ta en IQ-test. När Trump talade inför en publik i South Carolina, kom Trump på att han hade fått Lindsey Grahams privata mobilnummer sedan tidigare. Och visade upp numret inför hela publiken. Nu hotar Neo-Con etablissemanget inom det republikanska partiet att banna Trump från samtliga debatter inom det republikanska partiet. 

Men egentligen så gick Trump inte tillräckligt långt då han vägrade kalla McCain för en "krigshjälte". Sanningen är att John "Song Bird" McCain är en förrädare. Han slapp tortyr och fick god sjukvård i Hanoi hotel av kommunisterna i Nordvietnam för att han tjallade allt han visste. 

Nordvietnameserna fick in viktiga positioner från amerikanerna tack vare McCain. Och de fick även veta USA:s flygmönster under 6 månader tack vare McCains tjallande. Utan McCain skulle Nordvietnams Tet-offensiv aldrig ha blivit den succé den blev. Det skulle bli början på USA:s smärtsamma militära förlust i Vietnamkriget. 

Tack vare sin fars ställning inom militären så kom McCain undan utan konsekvenser för hans svek. Men bland veteraner är han avskydd och kallas därför för "Song Bird" för att han sjöng som en fågel och berättade allt till kommunisterna i Nordvietnam. 

Inte nog med det så såg han till att överlämna flera tusentals amerikanska POW:s i Vietnam så att de skulle kunna användas av den kommunistiska regimen mot USA som garanti. Det här visste egentligen inte USA om. Men inom östblocket fanns beviset. Och efter Sovjetunionens fall kom avslöjandet om ytterligare ett svek från McCain. 

Henry Kissinger anses vara mannen som såg till att ta hem McCain från Vietnam. Han hjälpte också honom komma in i politiken senare i livet. Där har McCain varit mer eller mindre för massinvandring och annat otyg. En landsförrädare rakt igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar