onsdag 15 februari 2012

Riksdagen har en ny hemsida.

Riksdagen har nu uppdaterat sin hemsida och förhoppningen är att det blir bättre och enklare för besökare att finna uppgifter om motioner, propositioner, debatter, beslut och vart någonstans i beslutsprocessen en särskilld fråga befinner sig i. Hemsdan skriver:

"På nya riksdagen.se är det nu enklare att följa, bevaka och dela med sig av riksdagens arbete och beslut. Det är också lättare att förstå var ett ärende befinner sig i beslutsprocessen och följa debatten om ärendet via webb-tv. Sökmotorn är förbättrad och ger nya möjligheter att filtrera träffar och få förslag på sökord. Det finns också en särskild avdelning med ett samlat guidande innehåll med ett bättre stöd för olika lärstilar. Precis som tidigare är kraven på tillgänglighet höga." 

 "Vi kommer under året att slutföra ett antal planerade aktiviteter och utvecklingen fortsätter. Vi välkomnar fortfarande synpunkter."

Jag har själv tidigare klagat på att det var väldigt svårt att hitta beslut och i synnerhet voteringar som jag anser kommer att vara viktigast att lyfta fram inför valet 2014. Har själv dock inte haft tid att studera sidan ordentligt, men rent spontant har jag hittills fått goda intryck av den nya hemsidan. Hoppas att det blir det bästa det kan bli. Det är synnerligen viktigt för transparens och för att medborgare ska själva kunna göra jobbet när medierna inte vill avslöja sina bästisar från någon efterfest på Almedalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar