lördag 18 februari 2012

Monetära massförstörelsevapen.

Bank of England.
Det som sker i Grekland är verkligen tragiskt. Euron skulle egentligen ha avskaffats helt för flera år sedan. Även om man hade köpt dess "goda" intetioner. Sedan 2009, ja tre år nu, har jag fått höra att Euron kommer att kollapsa. Men det har inte hänt ännu. Vi vet att det borde ske. Men det gör det inte. Istället får vi den här förlängda smärtan, det här eviga blödande. Och de som befinner sig i botten av tunneln just nu är grekerna.

Det kanske är meningen att man ska blåsa upp euron så länge det bara går, dels för att EU ska passa på och ta tillfället i akt att samla på sig mer makt, men också kanske för att mörka problemen utanför Euron. 

Jag vänder mig då mot England, och det som många menar är bankmaffians ekonomiska huvudkvarter, nämligen det suveräna, City of London. Man kan fråga sig om eliten är beredd att ofra denna ekonomiska supermakt för att Euron ska förstärkas och i längden kanske överleva. Blir det så lär många pro-EU federalister helt plötsligt få vind i segeln igen.

Varför spekulera kring detta? Cameron har trots allt, enligt vad MSM gärna vill att vi ska tro, gjort starkt och kanske till och med orättfärdigt motstånd mot eurokraterna. Detta är givetvist endast ett spel för gallerierna. Och är även anledningen till varför motståndet mot EU i England växer sig allt starkare just nu. Frågan är om inte eurokrater har, just nu sina agenter inom den brittiska regeringen och landets centralbank, Bank of England, som gör det snuskiga jobbet.

För lite drygt en vecka sen bestämde Bank of England att dra till med rejäla "kvantitativa lättnader" (QE). 325 miljarder pund pumpas nu in i den brittiska ekonomin. En siffra den brittiska ekonomin alldrig varit med om att ha på det sättet. Sedelpressen är något som skader landet något fruktansvärt. Normen har varit att vänsterregeringar varit mästare på att trycka sedlar och "investera sig ur krisen", medans högerregeringar länge velat bekämpa inflation. Vi vet vad inflation gör mot valutan, mot ekonomin, och i längden skulle jag även lägga till moralen. Inflation är kanske den globala eltitens absolut farligaste monetära massförstörelsevapen, som i stort sätt drabbar hela samhället.

Precis som med Riksbanken i Sverige håller Bank of England räntorna rekordlåga. Syftet är också att tvinga kommersiella banker att också ha lägre räntor. Vilket i sin tur gör pengar billigt och så kommer skuldfesten så klart. Om någon bank ens försöker hålla räntorna "för höga" så skickar eliten sina presstituter för att visa upp bankdirektörer som "tjänar för mycket" på människor ränta. (Jag varnar er läsare att vara kritiska när MSM försöker få dig att känna avundsjuka mot bankdirektörer, fråga istället vad syftet med rapporteringen är. Oftast handlar det om att man vill få folk att kräva lägre räntor för att skuldsätta fler medborgare med billiga pengar).

Men för att återgå till England. Jag vill att ni ska observera noggrant hur Torypolitikern Matthew Hancock beter sig när han får frågor om Bank of Englands QE.Värdelöst papper.
Det är verkligen skrämmande det som sker. Men i England kan man åtminstone diskutera dom här frågorna. Mitt önskemål vore att även vi här hemma i Sverige diskuterade dessa viktiga frågor. Skulle folk i Sverige vara lite bättre informerade skulle samtliga av de rödgröna partiernas förslag betraktas som ekonomisk självmord. Det skulle även tvinga den borgerliga regeringen att ta en mer ansvarstagande roll i frågan och faktiskt uppmuntra till sparande istället för skuldsättning. Men tyvärr verkar det som att svenskarna kommer inte att vakna tills dess att vi får känna på hu det är att hålla i fullständigt värdelösa sedlar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar