torsdag 27 oktober 2011

Sida måste läggas ner! Gör ordentliga nedskärningar i "bistånd"!

Sida (Swedish International Development Agency) måste läggas ner! Det framgår tydligt av de uppgifter som igår avslöjades, dolt i det synliga, för den som orkar gräva lite. För den som vill läsa ett prakt exempel av detta så rekomenderar jag mitt blogginlägg som handlade om det svenska "biståndsprojektet" gällande Vitryssland.

Det är så det brukar se ut. Och jag frågade mig då om varför sossarna lägger locket på den storyn. Nu visar det sig att moderaterna, inte helt oväntat, är lika goda kålsupare. DN med Hans Rosén i spetsen skrev igår ett antal artiklar som hyllade svensk biståndsprojekt som stödde "demokratiutveckling" i främmande länder. Man förklarade hur man utbildade olika nätaktivister i "spetsteknologi" och om hur man kunde använda sig av FaceBook och Tvitter för det regimstörtandeprojekt.

Biståndsminister Gunilla Carlsson
Biståndsministern Gunilla Carlsson så väl som utrikesministern Carl Bildt utgår ifrån svenskarnas ignorans i frågan. Och det gör dom rätt i. För det här ser ut som någonting underbart och bra att svenska skattepengar används på det här sättet. Sverige försöker trotts allt sprida demokrati genom subversiva metoder. Utan att tänka på att det här kan handla om regeringar som inte vill ställa sig in i ledet (som i fallet Khadaffi m. fl.). Och det spelar tydligen ingen roll vilka det är som man hjälper till makten. Islamister får tydligen ta över med svenskt stöd bara de vet och förstår vad som hände med förra ledaren som en varning.

Sida agerar självklart inte ensamt i dessa projekt. De får i sin tur stöd av ett antal aktörer. Och en som nämns flitigt i artiklarna är Freedom House. Freedom House sägs kämpa för frihet. Dock verkar de mer intresserade av frihet i länder som Venezuela, Ryssland, Kina, Kuba, Iran och så Syrien (som för närvarande lär bli nästa projekt), än för friheter i väst. Vi ska så klart in och läxa upp dessa länder i yttrandefrihet, tyrckfrihet, pluralism och demokrati då sådanna problem existerar tydligen inte i länder som Sverige eller USA.

Författaren Mark MacKinnon avslöjade för ett antal år sen om att Freedom House var ytterliggare en George Soros front grupp finansierade av både honom och de amerikanska skattebetalarna (CIA). Och att de alltså legat bakom många så kallade "färg-revolutioner".

Många av Sida:s "biståndsprojekt" är så pass "känsliga" att de hemlighetsstämplas förklarar den ansvarige, vid namn Jon Hedenström. Jag gissar att Syrien är ett sådant "känsligt" "biståndsprojekt" som kanske är på väg att störta Assad-regeringen och släppa loss islamisterna på de kvarvarande kristna i landet.

 "Stöden kan gå till utbildning för demokratiaktivister i hur man använder digitala tjänster för kommunikation och samordning. Det kan också handla om hur du kan vara anonym på nätet eller annan mer ordinär IT-säkerhet, säger Hedenström till DN.se."

Biståndsminister Gunilla Carlsson lägger alla kort på bordet med uttalandet: "Världens diktatorer ska frukta svenskt bistånd.". Alltså använder man "bistånd" inte för att ge bistånd utan för att genom subversiva metoder försöka störta eller åtminstone skrämma regimer till att ställa sig in i ledet för en Ny Världsordning!

Sekreterare på utrikesdepartementet Hanna Hellquist uttalar sig på DN så här: "Vi talar klarspråk, demokratistödet är en moraliskt motiverad del av biståndet, det handlar om att välja sida". Hon fortsätter: "Det är klart att det finns en balansgång där vi också kan ha intresse av goda handelsförbindelser med ett land eller sammarbete inom klimatområdet."

Åter denna ständiga självgodhet bland svenskar i tjänstemanna poster. Men det är än värre i det här fallet då någon som inte riktigt passar in i den nya globala ideologin kommer att få känna på vad svenskt bistånd verkligen handlar om. Inte att hjälpa fattiga människor i behov, nej, snarare att ersätta de regeringar som inte vill köpa klimatbluffen eller som Khadaffi som vägrade hjälpa al-Qaida.

Detta är en snabbt växande post i den svenska biståndsbudgeten. I 2012 års statsbudget ökar anslaget med 65 miljoner kronor, från 150 miljoner kronor i fjol till 215 miljoner kronor för år 2012!

Det är dags för oss att sprida denna information och lobba för avskaffandet av myndigheten Sida! Svenska skattepengar bör inte gå till subversiva projekt för att störta regeringar som är oense med CIA, George Soros eller IPCC:s klimatpanel!

1 kommentar:

  1. SIDA i dess dagspolitiska tillämpning verkar alltså vilja stödja islamiseringen. Då blir Al-Quaida säkert glada och vi får fred i världen. Eller hur sunniter och shiiter!

    Halle- förlåt Alu- förlåt... EUh?

    SvaraRadera