fredag 31 januari 2014

Mätningar för januari 2014.Ställningarna efter samtliga åtta mätningar för januari 2014.

S 33,1%
M 24,7%
SD 9,9%
MP 9,2%
V 8%
FP 5,8%
C 4,2%
KD 3,5%
Övr. 1,4%

Kommentar:

Då var det så kallade Supervalåret igång. Det är inga större förändringar. En viss mobilisering sker ute i den yttersta vänsterkanten. Jag ser detta som någon slags "Kärrtorp-effekt". Plötsligt inför valrörelsen, så har en del nazister från 80-talet börjat ploppa upp som svampar lite här och var.

Det är valår nu. Så jag vet varför de dyker upp just nu. Men det känns så klart lite surrealistiskt. Jag kan ärligt säga att jag har aldrig fysiskt sätt träffat en klassisk "skinnskalle" som tydligen fanns på 80-talet. Om dessa bara var provokatörer, kan jag inte veta.

Jag har verkligen svårt att tro att det plötsligt ska ploppa upp en massa skinskallar runt om i Malmö, Göteborg och Stockholm, idag, om de inte är någon form av provokatörer. Det finns knappast några riktiga nazister och rasister i Sverige. Så kanske eliten känner att de måste börja skapa dem, eller åtminstone skapa illusionen om att de finns, och att de är ett brett problem i samhället. Därav mobiliseringen i den yttersta vänsterkanten. De verkliga orättvisorna väljer Bonniers, Public Service och Schibstedt att lägga locket på.

Vi får se hur valåret blir. Men jag spår, just nu, en ökad polarisering. Något som kan leda till obehagliga ting.

Status.st

2 kommentarer:

  1. Den sista skinnskallen jag stötte på var i början av 90 talet. Kanske 1993?
    Det är 20 år sedan...

    Men vad jag tror många missar är ju att nazisterna är en gren på samma träd som kommunisterna, socialdemokraterna, marxisterna, stalinisterna, leninisterna, trotskijisterna, maoisterna osv.

    SvaraRadera
  2. Om detta var ett valresultat skulle de rödgröna få en egen majoritet (de har totalt 50,3 %). Det vore det värsta. Det spelar ingen roll hur det går med kd och c om de rödgröna får över 50 %. Det ser inte alls bra ut. Vi får be för att Gud öppnar svenskarnas ögon.

    SvaraRadera