tisdag 28 januari 2014

Bilderberg 2014, nästa för Greenwald och Omidyar?

Pierre Omidyar och Glenn Greenwald. 
Föreställ er att en visselblåsare från en topphemlig myndighet samlat ihop 50 000 hemliga dokument med känslig information om Stater och myndigheter och storföretag, och hur de samarbetar för att på ett olagligt sätt spionera på privatpersoner och allt de gör via nätet. 

Föreställ dig att denna visselblåsare sedan dumpar all information till ett par journalister, innan han tvingas fly landet och leva i exil. Tänk er sedan att journalisterna blir liksom megafonen för visselblåsaren, och alla läckor som släpps ut släpps via dem. Tänk också på att dessa journalister var med i 100 möten med så väl CIA som MI6 innan de satte igång sina avslöjanden. 

Tänk er också, att efter 6 månader, så har endast 1% av alla dokument släppts ut! Tänk er sedan att under den tiden, journalisterna auktionerar ut sin information till den högst betalande och gör sig stenrika på det sättet. De skriver på kontrakt med filmproducenter och bokförläggare där de tjänar ännu mer från dessa läckor. 

Men nu för bomben. Föreställ er att journalisterna sedan går ihop med ett stort internationellt företag med starka kopplingar till den känsliga informationen, och får möjlighet att kontrollera dessa uppgifter. 

Visst skulle det vara både märkligt och otroligt. Men det är precis det som har hänt. 

Greenwald auktionerar ut hemligheter till högsta budet. 
Hur Edward Snowden kom i kontakt med Glenn Greenwald är fortfarande oklart. Men det är något som folk borde börja fråga sig. Det handlar om 50 000 dokument som Snowden i detalj hade kategoriserat och underkategoriserat och subkategoriserat. Så Snowden har nog ganska bra koll på vad som finns i dokumenten. Det finns inget som han måste gå igenom först, för att veta vad det är för "läcka" som ska komma ut.

Ändå har det under hela hösten dröjt med avslöjanden. Det påminner om ett klassiskt drev, där man håller i information för att släppa lite smått då och då, för att behålla all uppmärksamhet, alla pengar och all beröm från de lättupprörda människorna. Fram till slutet av året har endast 1%(!)  av de 50 000 dokumenten släppts fram. John Young från Cryptome (som tidigare avslöjat Julian Assange som en CIA-agent) påpekar att det skulle ta 72 år innan alla "läckor" kommit ut. Så Greenwald och Snowden sitter lungt och suger på den här karamellen medans pengarna regnar på dem.

Greenwald har tidigare gjort sig känd för att ha kritiserat de korporativistiska medier. Men han har också försvarat bankmaffior i rättegångar. Han kallar sig själv för en marxist och libertarian samtidigt (jag tolkar det som en följare av Noam Chomsky). Han blev tidigt känd för att ha satsat pengar inom den homosexuella porrindustrin. Han är själv homosexuell och har en partner som reser runt på flygplatser från Hong Kong, till Moskva, till London, till São Paulo, med topphemliga dokument, och inga myndigheter stoppar honom? Även det är märkligt.

Ytterliggare en grej som gör det hela än märkligare, är att det mesta om inte allt som kommer från Snowdens "läckor" visste vi redan. Visselblåsare som Russ Tice (NSA), Sandalio Gonzalez (DEA) och John Cole (FBI) fick inte samma uppmärksamhet av media. Tvärtom så tystades de ner av media. De motarbetades och förföljdes, på riktigt. Snowden å andra sidan lyfts upp till skyarna av hela etablissemangets media. Han är liksom en internationell superhjälte. Och fårket, vill ju alltid tro att den lilla människan ska kunna slå mot systemet. Men så fungerar det inte i verkligheten. Och definitivt inte när informationen är gammalt skåpmat.

Jag själv och många andra före mig har diskuterat det som Snowden nu "avslöjar" och än mer. Men vi kallades alla för tokskallar och foliehattar. Men nu bara för att Snowden säger det, så ska det alltså vara på riktigt?

Efter att ha blivit stenrik på att ha auktionerat ut "läckor" till de högst bjudande, och skrivit på kontrakt med bokförläggare och filmproducenter där han lovar att endast de ska få "avslöja" vissa dokument eller vissa detaljer, så har nu Glenn Greenwald skrivit under en kontrakt med PayPal-chefen Pierre Omidyar. Greenwald har sedan dess bara hyllat Omidyar. Detta trots att PayPal visat sitt tydliga stöd för NSA och haft rigorösa kontakter med CIA.

Det är intressant att Hollywood och stora amerikanska bokförläggare och PayPal ska få skriva på kontrakt med Greenwald, utan att CIA eller NSA skulle ha några synpunkter gällande detta. Hittills har det gått smärtfritt, Greenwald har etablerat ordentliga kontakter med många storföretag och korporationer i USA. "Läckorna" kommer så klart ut via de etablerade korporativistiska medier som Greenwald tidigare sa sig avsky så mycket. Faktum är att Greenwald tillsammans med The Guardian hade gått på upp till 100 möten med FBI, Vita Huset (läs CIA), och GCHQ, Cabinet Office (läs MI6) innan storyn fick komma ut. Detta erkändes öppet vid en hearing i det brittiska parlamentet.

Omidyars partner i PayPal, Max Levchin, har än tydligare visat sitt stöd för NSA och dess metoder. Så sent som under sommaren då storyn med Snowden bröt ut, uttryckte den sist nämnde sitt stöd för NSA.Så Glenn Greenwald som kritiserat etablissemanget och de korporativistiska medierna går nu till sängs med de stora korporationerna och går på möten med sina värsta fiender för att komma överens om (förmodligen) vad man ska välja att släppa fram, och vad som ska sållas bort; går nu till sängs med samma korporativister, för att tjäna en massa pengar. Allt mer tyder på att Greenwald är en opportunist och inget annat.

Jag undrar hur mycket av Sveriges skattebetalares pengar fick gå åt när Public Service anordnade ett möta med Greenwald i Brasilien, för att få till några "avslöjanden" som skulle sätta Carl Bildt (M, Bilderberg) i en dålig sits. Förmodligen för att gynna Stefan Löfven (S, Bilderberg) och blivande utrikesminister Urban Ahlin (S, CFR, Trilateralare). Vi vet ju redan att SVT:s journalister är tydligt vänster och vill gärna ha en Sosse som Statsminister. Ty låt oss vara ärliga. Samarbetet mellan FRA och NSA, kan knappast ha kommit som någon överraskning för de flesta välinformerade människor. Detta var främst för att piska upp fårket mot Bildt.

PayPals starka kopplingar till CIA finner man då man studerar storföretaget Palantir. Så det är lite så det hänger ihop. Viktigt är även det att en som tidigare satt i PayPals styrelse jobbade i samma arbetsplats som Edward Snowden.

Intressant är också att Glenn Greenwald öppet erkänt PayPals kopplingar och samarbeten med NSA.Så nu har Greenwald fått $250 miljoner av Omidyar. Och sympatierna och kopplingarna mellan NSA och PayPal är uppenbara. Eric Holder (från DoJ) som annars brukar jaga ner alla läckor, har inte gjort något för att hindra Greenwald. Vi bör se detta som att etablissemanget godkänt samtliga så kallade "läckor" som kommer från Snowden/Greenwald.

Sen är det frågan om kanske Snowden själv tjänar pengar på varje "läcka" som släpps fram av Greenwald, eller om detta är helt Greenwalds lilla cirkus, och Snowden blivit blåst, men inte vågar erkänna det. Just Snowdens syn på Greenwalds samarbete med PayPal vet vi inte riktigt än. Men tystnaden i sig säger mycket. Snowden kan omöjligen vara omedveten om vad Greenwald håller på med. Jag har åtminstone väldigt svårt att tänka mig det.

Men allt detta går nog tillbaka till det som Cass Sunstein pratade om, när han introducerade Wikileaks för oss, flera år innan Wikileaks blev till. Wikileaks, Assange, Anonymous, Snowden, Greenwald. De är nog alla en del av etablissemangets Cyberkrig, för att skapa förvirring och motsättningar. Söndra och härska. Det är ett gammalt recept, och funkar än idag.

Bli inte förvånad om Omidyar, eller kanske till och med Greenwald själv, bjuds in till Bilderberg 2014.

Jag vill tacka Sibel Edmonds för den fantastiska insider info hon har, som bör ses som unikt. Alla källor till alla uppgifter i den här artikeln kan ni finna på hennes fantastiska blogg Boiling Frogs Post (BFP), som jag definitivt rekommenderar mina läsare att besöka. 


3 kommentarer:

 1. Tycker inte du ska använda termen FÅR, folket är inte får, folket är getter. Termen sheeple är ju något som ateist-troofers använder och den gruppen vet vi ju är totalt borta, de slåss mot sina väderkvarnar men är själva helt förlorade. Vad spelar det för roll vad de slåss mot när i slutändan kommer brinna i samma helvete som en Reinfeldt, Bildt, Ohly eller en Löfven?

  Anledningen till att man inte bör använda etiketten får på folk som är getter:
  Mt 25:32 And before him shall be gathered all nations: and he shall separate them one from another, as a shepherd divideth his sheep from the goats:
  Mt 25:33 And he shall set the sheep on his right hand, but the goats on the left.
  Mt 25:34 Then shall the King say unto them on his right hand, Come, ye blessed of my Father, inherit the kingdom prepared for you from the foundation of the world:
  Mt 25:35 For I was an hungred, and ye gave me meat: I was thirsty, and ye gave me drink: I was a stranger, and ye took me in:
  Mt 25:36 Naked, and ye clothed me: I was sick, and ye visited me: I was in prison, and ye came unto me.
  Mt 25:37 Then shall the righteous answer him, saying, Lord, when saw we thee an hungred, and fed thee? or thirsty, and gave thee drink?
  Mt 25:38 When saw we thee a stranger, and took thee in? or naked, and clothed thee?
  Mt 25:39 Or when saw we thee sick, or in prison, and came unto thee?
  Mt 25:40 And the King shall answer and say unto them, Verily I say unto you, Inasmuch as ye have done it unto one of the least of these my brethren, ye have done it unto me.
  Mt 25:41 Then shall he say also unto them on the left hand, Depart from me, ye cursed, into everlasting fire, prepared for the devil and his angels:
  Mt 25:42 For I was an hungred, and ye gave me no meat: I was thirsty, and ye gave me no drink:
  Mt 25:43 I was a stranger, and ye took me not in: naked, and ye clothed me not: sick, and in prison, and ye visited me not.
  Mt 25:44 Then shall they also answer him, saying, Lord, when saw we thee an hungred, or athirst, or a stranger, or naked, or sick, or in prison, and did not minister unto thee?
  Mt 25:45 Then shall he answer them, saying, Verily I say unto you, Inasmuch as ye did it not to one of the least of these, ye did it not to me.
  Mt 25:46 And these shall go away into everlasting punishment: but the righteous into life eternal.

  SvaraRadera
 2. Noterar att din "kompis" Kristoffer Hell blev mycket upprörd över sajten Lexbase.

  Kolla här:
  http://www.exponerat.info/bahnhof-har-stangt-ner-lexbase-sonderhackade-sajt-till-vidare/

  Allt det var var ett händigt grovt verktyg för att se hur mycket kriminella invandrare som fanns i varenda liten byhåla och vad dessa marodörer heter.

  Vidare så är det inte olagligt, MEN kommer användas av såna som Hell och Regeringen för att döda offentlighetsprincipen.

  SvaraRadera