onsdag 22 januari 2014

Sossesvin i Dalarna försöker försvarar sin sjukvårdspolitik, krampaktigt.Vårdköerna är bland de längsta i Dalarna, mycket tack vare Sossarna. När det gäller just prostatacancer så är de absolut längst. Trots landstingets tidigare skattehöjningar, så har de nu uppenbarligen misslyckats. Enligt statistiken måste man vänte upp till 7 månader innan man kan få behandling.

När Gunnar Barke (S) ställs till svars för hans partis vansinniga politik, så försvarar han sig krampaktigt med att siffrorna som man nu har tillgång till är från 2012. Och att det nu, det senaste året, har skett en hel del förändringar. Jepp, för att ytterliggare en skattehöjning som Sossarna i Dalarnas Landsting, ska tydligen ha räckt för att åtgärda problemen. Det är det som vår Sosse Gunnar Barke vill få oss att tro.

Dalarna har även långa köer till akuten, något jag själv fick uppleva i somras. Många kritiserar att det finns skillnader från län till län. Men jag ser detta som något positivt, så att alla regioner kan få anpassa sig till det som passar dem bäst, och att de kan se vad som funkat och inte funkat i andra län. Ett tips för politiker skulle vara att titta på län där vårdköerna och vårdproblemen är ytterst få. Som till exempel Kronobergs Län. OBS! Kronobergs Landsting styrs inte av Sossar! Och där tillåter man privata alternativ till vård. Kan vara bra att veta inför Landstingsvalen 2014.

Kolla in det korta inslaget hos SVT, där Sossen krampaktigt försöker försvara sitt partis misslyckade politik. Gunnar Barke (S) är förresten en av Sossarna som är aktiv idag med att lägga locket på i Thomas Quick-skandalen.

Relaterat:

Sossesvin i Dalarna skyller ifrån sig efter Thomas Quick-skandalen.

2 kommentarer:

  1. Det vore väl klokt om folk betalade för att vården höll dem friska. När man blir sjuk så betalar man sålunda inget. Ett incitament för vården kan tyckas.

    SvaraRadera
  2. Får jag lägga denna artikel (endast texten utan titeln) som en Avpixlad kommentar till sådana artiklar som http://www.dn.se/debatt/reinfeldts-atta-ar-en-attack-mot-den-svenska-modellen/ och http://www.dn.se/ledare/signerat/valfard-den-svenska-modellen-seglar-stadigt/ ?

    SvaraRadera