söndag 6 december 2015

Hur mycket bevis krävs det?


Sverige ger 700 miljoner till NATO-landet Turkiet som är öppet allierad med ISIS.
 
Ryska försvaret har släppt en mängd med bevis bestående av bilder kartor och kartläggningar som bara bekräftar det som folk i alternativmedia har tjatat om sedan minst ett år tillbaka. Trots detta så är inte nyheten någon snackis inom etablerade medier. Gång på gång måste man vända sig till alternativ media för sanningen. 

Förra året mördades den amerikanska journalisten, Serena Shim, som kanske var den första att avslöja Turkiets stöd till ISIS. 


Strax efter sitt avslöjande (och efter många hot från turkiska säkerhetstjänsten MIT), var hon med om en "bilolycka". Hon och chauffören hade tydligen överlevt och fördes med allvarliga skador till sjukhus. Väl där tog MIT över "ansvaret" för deras liv. Strax efteråt deklarerades Serena Shim död av den turkiska säkerhetstjänsten. 

För mer om Serena Shim kan ni kolla HÄR

SVT 29/11-2015.
Men informationen om Turkiets mycket speciella relation till ISIS har till viss del sipprat ut till MSM också i väst. I somras skrev The Business Insider om att du nu var "omöjligt att förneka länkarna mellan Turkiet och ISIS". Och i söndags (den 29:e november) hände det även här i Sverige, då i SVT:s Agenda. Då var Halil Karaveli gäst och skrädde inte orden. 

Men trots att det blivit allt svårare för MSM att låtsas som att det regnar, så gör de ändå det i alla fall, vilket får det hela att framstå som än mer bisarrt. 

Jag hittar inte en endaste krönika som på något sätt problematiserar att Turkiet stödjer ISIS. Utan återigen så är det bloggar och diverse alternativmedier som gäller. Det blir så patetiskt när de etablerade medierna inte klarar av att på något sätt ens förhålla sig till verkligheten. 

Man har tjatat i flera år nu om hur hemska ISIS är. Men när det väl gäller vill man inte tala om några lösningar alls. Nyckeln till det är så klart att sätta press på Turkiet. ISIS grundades av KSA:s Bandar Bush, men sedan 2013 då ISIS fick kontroll över sina första oljefält i Irak har ISIS mer eller mindre blivit en Frankensteinmonster. Nyckeln är att blockera ISIS smugglingsvägar in till Turkiet. Något som Ryssland nu försökt göra. 

Och det är här den senaste konflikten mellan Turkiet och Ryssland blossat upp. Ryssland flög aldrig i närheten av den turkiska gränsen. Men vi bör komma ihåg att Turkiet har nu en "korridor" enligt dem som sträcker sig 8 km i land och 15 km i luften från den turkiska gränsen inuti Syrien. Och det är mest sannolikt att det är den "gränsen" som Ryssland överskred. 

Detta var något som Webster Tarpley nyligen drog upp vid en debatt. som ni kan se HÄR


 
Så hur vi än vänder och vrider på detta, så blir det svårt att hitta ursäkter för Turkiet. Inte ens de mest inbitna russofober eller NATO-fanatiker har klarat av detta. Ändå förväntas vi alla lita på att Turkiet, landet som samarbetar med ISIS, ska hindra migrantflöderna, bara vi ger dem pengar och ger dem visum in till Europa, och på sikt släpper dem in i EU. Detta är så klart rent vansinne. 

AP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar