söndag 10 januari 2016

Nu hotar NeoCons med att sabotera Trump om han vinner nomineringen som presidentkandidat för Republikanerna.

Trump vs NeoCons.
 Etablissemanget inom republikanerna har verkligen försökt med att kasta allt på Trump sedan han lanserade sin kandidatur. Med Rubio, Kasich och Bush (m fl) i spetsen har man gjort allt för att försöka sänka Trump. Men ingenting har funkat. Trump har på egen hand avslöjat elitens svagheter. 

Tidigare krävde man av Trump att lämna sin kandidatur, och/eller att inte hota med att lansera sig som kandidat från ett "tredje parti", och enligt "expertisen" på det sättet skänka valvinsten åt demokraterna med Clinton i spetsen. 

Men Trump har hänvisat till att det går så pass bra att det finns ingen anledning för honom att söka sig till ett tredje parti. Och det enda sättet något sådant skulle kunna ske är om den republikanska partiledningen skulle fuska bort honom (så som de gjorde med Ron Paul 2012). 

Sannolikheten är mycket stor att något liknande kan ske. Allting beror på hur valrörelsen ser när den väl drar igång i februari och hur många kandidater som hänger kvar i racet när väl rösterna och delegaterna väl börjat delas ut. 

Trump har även tidigare sagt att han vill inte få Jeb Bushs stöd om han vinner kandidaturen, då det skulle kunna skada hans kampanj att få stöd från en så usel kandidat. Jeb bush svarade med att han verkligen inte skulle stödja hans kandidatur, även om han väl skulle vinna kandidaturen inom republikanerna. 

Men NeoCon-anhängarna vill ta det hela ett steg längre. Michael Gerson, som tidigare arbetat nära med både fader Bush och broder Bush, och är idag en tydlig anhängare till Jeb Bushs kandidatur, menar att Anti-Trump kandidaten borde lansera ett tredje parti-kandidatur om Trump mot förmodan skulle vinna republikanernas kandidatur. 

Alltså det som NeoCons länge anklagat Trump för att vilja göra, tänker de själva göra för att därmed skänka valet till demokraterna och med all förmodan Clinton. 

Nu är det dock så att Jeb Bush har visat sig vara extremt impopulär. Så förmodligen lanserar etablissemanget Rubio istället som Anti-Trump-kandidat för att splittra den konservativa rösten. Och kanske Trump skulle även slå Rubio i det läget. Men problemet är att det skulle splittra rösterna tillräckligt för att skänka valet åt demokraterna. 

Men låt oss en gång till se hur "tuff" Trump tycker Jeb verkar vara. Haha! 
WP.

1 kommentar:

  1. Sicket drägg. Elitens kandidater struntar vem av dem som vinner, bara det inte blir någon oppositionelll.
    Niklas L
    Bibeltroende metallskalle.

    SvaraRadera