måndag 25 maj 2015

Rena falsarier på SvD om Assad.

Journalister i Sverige undrar varför de inte är omtyckta av folket. I mätning efter mätning hamnar svenska journalister i den absoluta botten vad gäller folkets förtroende. Till och med långt under politiker. Och journalisterna förstår inte varför folk är så förbannade på dem.

Oftast har de även magen att kalla alternativ media och bloggare för nedsättande saker. Att vi inte skulle vara "riktiga journalister". Visst är det sant att alternativa medier och bloggare har gjort misstag. Men dessa skenheliga journalister ska inte få komma undan med att tro att de på något sätt är felfria. Långt ifrån detta!

Värst av allt är att det är så smärtsamt uppenbart när journalister skriver sånt som passar in i agendan som handsken. Det senaste exemplet för detta är Gunilla von Hall på Svenska Dagbladet. I en artikel där hon har som uppdrag att informera läsarna om ISIS erövring av staden Palmyra i Syrien, glider hon från att berätta om fakta kring händelsen, till att helt vilt börja spekulera i kring vad som hände och skriva om sina egna påhittade falsarier som om de vore fakta.

Det Gunilla gör är att plocka några citat från FN om de syriska tillbakadragandet från staden Palmyra, till att få det att framstå som att Assad medvetet försökt offra sin egen befolkning till ISIS för att få lite godhetspoäng. En extrem långsiktig teori utan grund i verkligheten.

Assad har inget att tjäna på att offra sin egen befolkning till ISIS. Faktumet är att Assad är en större fiende av ISIS än vad väst är. Men det kommer så klart inte att skrivas om i Svenska Dagbladet! Inte ens en millimeter! Tidningens enda syfte är att sprida propaganda åt Korporationen i Washington. annars skulle de aldrig tillåta en journalist att vilt spekulera på det så oprofessionella sättet!

Och de har magen att kalla mig för "konspirationsteoretiker"! Ha! Riktiga konspirationsteoretiker verkar snarare anställas hos Svenska Dagbladet.

SvD.

2 kommentarer:

 1. Vad är det som hänt med svd.se och var är kommenteringsfunktionen?

  Ledsnade journalisterna på att bli uppläxade av mer informerade läsare eller är det beslut från högre ort? Blir svd den första av de fyra att försvinna, vad tror du?

  "Och de har mage att kalla mig för konspirationsteoretiker!"

  Hmm?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska Dagbladet gör om sin webbsida.

   Verkar som att de kanske stänger ner kommentarerna för gott. Så skrev vissa på FlashBack, vad jag såg.

   Gällande citatet, så har alla som ifrågasatt massinvandring, klimatbluffen, vurmen för NATO ect. kallats för "konspirationsteoretiker". Det var alltså inte menat för mig specifikt.

   Radera