fredag 22 maj 2015

BUSTED!: Försvarsdepartementet i USA 2012: "Väst måste verka för Islamiska Statens etablering i östra Syrien".

USA:s Försvarsdepartement kände till ISIS potential och valde medvetet att verka för dess etablering, visar deklassifierade dokument från 2012.
I måndags fick webbsidan Judicial Watch, (samma sida som avslöjade ISIS-baser i Mexiko), igenom en Freedom of Information Act för att få ut tidigare hemlighetsstämplade dokument om Clintons förehavanden i BenghaziGate. Det var just detta som MSM skulle koncentrera sig på.

Men delar av dokumenten som Judicial Watch kunde publicera uppmärksammades inte alls. De nyligen deklassifierade dokumenten visar att USA kände till potentialen av ett eventuellt bildande av en Islamisk Stat i östra Syrien redan 2012. Inte nog med att USA kände till detta, dokumentet menar att en Islamistisk Stat i östra Syrien skulle vara önskvärd för Väst och att man därför skulle se till att uppmuntra dess bildande. Dokumentet säger specifikt att Väst önskar sig en "Salafistisk Stat" i östra Syrien.

Dokumenten har cirkulerat DIA, CIA, FBI, DHS, CENTCOM, NGA och den amerikanska Statsdepartementet. Så de kan inte säga att de inte kände till dessa uppgifter.

Syftet för att uppmuntra bildandet av den Islamiska Staten ska ha varit för att destabilisera Syrien och Assad. Och man skulle utnyttja al-Qaida element i Irak (AQI) för att uppnå bildandet av ISIS. Redan 2012 predikade sunni-moskéer i Irak sina följare att gå med i kampen för sina sunni-bröder i Syrien.

Några punkter som dokumentet, daterad 12 augusti 2012, drar upp är:

* Att al-Qaida dominerar oppositionen i Syrien.
* Att Väst har identifierat oppositionen.
* Att en Islamistisk Stat kan bara bli verklighet med oppositionen i Syrien.
* Etablerandet av en "Salafistisk Stat" i östra Syrien är "precis" det som Västmakterna vill ha för att försvaga Assad.
* Man förespråkar (precis som i Libyen tidigare) att inte bomba områden som erövrats av islamister.
* Irak betraktas som Shia, och därmed som fiende till denna Islamistiska Stat.
* Den Sunni "Islamistiska Staten" kan krossa ett enat Irak och leda till att islamister från hela världen ansluter sig till denna nya statsbildning.

Det 7-sidor långa dokumentet kan läsas HÄR.

Levant Report.

2 kommentarer:

 1. Finns ju märkliga "missdrops" där vapen som "skulle" släppas till kurder och andra grupper istället släppts till Daesh, där just USA varit inblandat.

  USA är väldigt ljumna på att bomba Daesh, ett tydligt symbol mål hade varit att bomba sönder det här hotellet:
  https://www.yahoo.com/travel/isis-takes-over-luxury-hotel-c1431024972613/photo-exterior-photo-1431024817210.html

  ett annat symbolmål hade varit att bomba stadshuset i Raqqa som är Daesh huvudstad och även andra platser i Raqqa, helt enkelt visa hur kraftlösa Daesh är, istället låter man de härja fritt istället för att krossa deras infrastruktur och deras samhällsbygge.

  Bara det visar på att USA låter dessa växa till sig, vidare så har de många IS sympatisörer bland de Irakiska sunni styrkorna som hela tiden "flyr" och lämnar allt materiel kvar på platsen, bilar, tanks, ammo osv. är det inte märkligt att man inte ens tar sina bilar med sig när de flyr som senast i Ramadi, istället för att sticka in sina kärror så bytte man om till civila kläder och GICK TILL FOTS ut ur staden.

  Helt uppenbart var syftet att lämna all materiel och hela staden till Daesh så som de sunni irakiska styrkorna gjort tidigare. Det är så fruktansvärt genomskinligt.

  SvaraRadera
 2. Mycket glädjande att SD:s tidning, Samtiden, uppmärksammar den här storyn. Se till att sprida den till så många som möjligt.

  http://samtiden.nu/16447/usa-bidrog-medvetet-till-byggandet-av-is/

  SvaraRadera