tisdag 19 maj 2015

4 amerikaner bland döda islamister i Makedonien.

UCK-islamister i Makedonien.
Och så har det hänt igen. Ska vi tro på svensk PK-media så var det en "spontan" uppror mot korruptionen i Makedonien som började ute på landet efter en avlyssningsskandal. Våldet ledde till flera döda. Reaktionerna till detta blev massprotester i huvudstaden Skopje mot regeringen. Det är i alla fall bilden man fick från svensk och västerländsk MSM.

I alternativa medier dök andra alternativ upp av vad som hände. Många frågar sig om detta inte har att göra med Rysslands Turkish-Stream som nu tävlar mot EU:s Trans-Anatoliska Pipeline. Tidigare hade EU:s Nabucco fått bekämpa Rysslands South-Stream. Det blev en seger till slut för EU den gången, då man lyckades övertyga Bulgaren att säga NEJ till South-Stream.

Men nu står Makedonien i vägen. Makedonien är inte med i EU och inte heller med i NATO. Istället för som med South-Stream, där ryssarna försökte ta sig upp via Bulgarien, vill de nu ta sig upp via Makedonien med Turkish-Stream.

Makedoniens Premiärminister Nikola Gruevski har precis som Serbien valt att hylla Putins Ryssland under dess firande av segern mot nazisterna under 2VK. Något som inget EU/NATO land gjorde. Då stämde den brittiska och amerikanska ambassadörerna träff med den makedonska regeringen. Fast det var tänkt att mötet skulle ske "off the record".

Men i och med att EU nyligen godkände ryssarnas Turkish-Stream, så kan vi utesluta att det här kommer ifrån Merkels gäng. Det är snarare CIA och MI6 som nu försöker spänna musklerna.

Strax efter det misslyckade mötet inledde oroligheterna. Det började med 22 döda enligt rapporter. Den socialdemokratiska oppositionen hävdade att detta var ett övergrepp. Medan att regeringen sa att detta handlade om albanska kriminella UCK-islamister. Efter protesterna i Skopje fortsatte oroligheterna i staden Kumanovo i norra Makedonien (där många albaner bor). Där dog 5 poliser. alltså var det uppenbart att det inte handlade om några "spontana, fredliga protester".

Medan att protester avlöste varandra i Skopje var det rena beväpnade strider i Kumanovo. Regeringen kunde bekräfta att 14 terrorister hade dödats. Men den siffran skulle senare revideras ner till 10.

Den undersökande journalisten, Milenko Nedelkovski, fann detta märkligt och valde att titta närmare på det hela. Och han kunde bekräfta att det handlade om islamistiska terrorister. Men anledningen till att man reviderat ner siffrorna från 14 döda till 10 döda, var för att 4 av de döda var amerikaner (förmodligen Black Ops soldater som understödde UCK-islamisterna).

Varför den Makedonska regering skulle vilja dölja detta faktum vet vi inte. Men enligt Nedelkovski ska trupperna som ställer till det i Kumanovo ha tränats i NATO-basen, Camp BondSteel, som ligger i Kosovo. Vi bör här komma ihåg att Kosovo styrs av de kriminella islamistiska maffian UCK och är i praktiken en NATO-protektorat. Det är en träningsmark för NATO. Och nu utövade man en operation strax söder om gränsen, inne i Makedonien.

Nedelkovski kunde också avslöja det hemliga mötet som regeringen hade med USA:s och UK:s ambassadörer. Där man försökte pressa Nikola Gruevski att vika ner sig inför västmakterna. När detta misslyckades, krävde man att den brittiske diplomaten inte skulle nämnas vid namn. Däremot fick Nedelkovski reda på den amerikanske diplomaten. Och det var Jess Bailey. Samme man som tidigare försökt destabilisera Erdogans Turkiet, men misslyckat.

Uppenbart är att Gruevski är under hård press. Men trots detta försöker han hålla en låg profil. Han outar inte det faktum att amerikanska soldater faktiskt varit på makedonsk mark och beskjutit mot nationella trupper. Uppenbart är dock att det är NATO som är boven i den här konflikten.

OilPrice, RT, MINA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar