måndag 20 oktober 2014

Handen på hjärtat. Vad är mest sannolikt? Ryssland eller NATO?

Jag ser inte ett sk*t. Vad ser ni?
De senaste 36 timmarna har dominerats av nyheten kring den så kallade "ubåtsjakten i Stockholms skärgård". Ingen viste egentligen någonting, men alla var övertygade om två saker. Att det fanns en ubåt i Stockholms skärgård, och att ubåten var rysk. Inget bevis som helst presenterades, men alla var ändå övertygade om att det var så.

Till slut blev det till och med presskonferens med pompa och ståt. Försvarsmakten talade om en trovärdig källa, och att de nu kunde presentera en suddig bild! En suddig bild på ubåten? Nej, en suddig bild där ubåten ska enligt uppgift finnas långt bort i horisonten...

Ja, jag vet inte. Är det där verkligen en ubåt? Vad säger ni? Kan lika gärna vara en surf eller en haj.

Sen kan man även fråga sig varför en rysk ubåt, om den nu är på uppdrag, skulle visa ovanför vattenytan mitt på dagen, och exponera sig någonstans i Stockholms skärgård...

Förlåt men jag har svårt att köpa det.

Men det här är tyvärr 50% av all material som etablissemanget i Sverige kunnat presentera. Bilden är så klart ett skämt. Något lite mer seriöst, men ändå inte helt övertygande är Svenska Dagbladets uppgifter om signaler från Kaliningrad. Eftersom man hävdar att den "ryska ubåten" på något sätt är skadad, så låter det rimligt med anrop om hjälp.

Problemet med dessa uppgifter är två. 1.) Att den sortens anrop skickas ut med jämna mellanrum över Östersjön. Egentligen så bevisar det ingenting. 2.) Att uppgifterna kommer från SvD. En tidning vars chefredaktör, Tove Lifvendahl, nyligen besökte Bilderberg. Detta innebär att vi bör betrakta den tidningen med stor misstänksamhet, så länge den kvinnan förblir tidningens chefredaktör.

Så uppgifterna från SvD är inte värt så mycket mer än Försvarsmaktens suddiga bild. Men vad vet vi då?

Vi vet att det ryska moderskeppet NS Concord seglat runt i Östersjön. Svensk MSM påstår att de skulle utföra någon sorts operation. Men NS Concord tillbakavisar anklagelserna. De säger sig var smickrade av anklagelserna. Ryssarna påpekar att de tror att det mest sannolikt är ett holländsk ubåt...

Holländsk?.. Intressant, för att när jag kollade på Fria Tider, så stod det klart och tydligt att ett Holländskt skepp var på plats i Östersjön och seglade omkring.

"Nato är på plats i Östersjön med ett spionfartyg. Det är dock oklart om närvaron är en tillfällighet eller har ett samband med de senaste dagarnas aktiviteter i Stockholms skärgård."

Jaha, så NATO är alltså på plats. Vet ni något annat som är intressant. Det att en norsk försvarsexpert menar att ubåtsjakten i Stockholm med all sannolikhet är en NATO-operation.

"Vi vet ikke jo hva det er, men om det er en ubåt er den mer sannsynlig fra et vestlig land som vil teste den svenske beredskapen for å pigge opp svenskene litt. Jeg tror det siste russerne ville finne på nå, i dagens situasjon, ville være å sende ubåter inn i vestlige nasjonale farvann, sier Tunander."

En till grej som vi också måste lägga till i beräkning är att Sverige mellan den 13 och den 26 oktober deltar i en lång rad NATO-övningar. följande citat kommer från våra globalistiska vänner inom Atlantic Council.

"More than five thousand military personnel are taking part from fourteen NATO nations: Belgium, Canada, France, Germany, Greece, Italy, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Spain, Turkey, the United Kingdom and the United States. Two partner nations, Finland and Sweden, are also involved.
"It exercises a high-density, high-threat scenario in which NATO responds to a threat to its integrity, and the sovereignty, of its member states," said Vice Admiral, Peter Hudson. The event is being directed from NATO's Maritime Command at Northwood in the United Kingdom. The exercise is running from 13-26 October.""

Men då tänker ni, nja. Dessa övningar sker ju inte i Sverige. Visst, man kanske inte säger det rakt ut. Men vi vet att holländska och tyska NATO-trupper redan tränar på att kriga mot svenska folket. Så bli inte förvånad om kanske just en holländsk ubåt deltar i en övning för att, precis som den norske försvarsexperten sa, testa Sveriges försvarsförmåga.

Och om operationen ska ske i Stockholms skärgård. Kanske man vill att 08:orna ska var med på noterna. Media måste också spela med i spelet. Det är som det brukar vara vid sådana här övningar. Många oklarheter och otydligheter.

Finns det en ubåt? Jag vet inte, kanske. Är ubåten rysk? Förmodligen inte. Det mesta av informationen som vi fått fram pekar faktiskt åt ett helt annat håll.

Så, handen på hjärtat. Vad är mest sannolikt? Ryssland eller NATO? Förmodligen NATO. Det är i alla fall min gissning, med så knappert med info som vi ändå har. Det mesta tyder faktiskt på det.

Det obehagliga här är att Folkpartister har fått fri spelrum för att vifta med sina NATO-flaggor. Samtidigt fortsätter PK-medier att piska upp sin hets mot Putin. Det finns som sagt fortfarande inga klara bevis, men fakta är som sagt sekundärt för propagandister.

Ärligt talat är jag mer orolig över vad Ebolans ankomst till Sverige kan innebära. Och att det dessutom avslöjats att ISIS tar sig enkelt till Sverige via Sveriges slappa asylsystem. Men svensk media tycker så klart att det är mycket viktigare att jaga en ubåt som ingen har sett, och som påstås vara rysk, utan några som helst bevis. 

*****

För att förtydliga min ståndpunkt vad gäller Sveriges försvar, så anser jag att Sverige bör återuppbygga sitt försvar, så att vi ska kunna försvara vårt eget land militärt. Kanske vi inte kommer att kunna försvara oss, om hela världen gav sig på oss. Men vi skulle kunna åtminstone se till att det skulle göra ont och vara kostsamt att ge sig på en sådan äventyr.

I övrigt bör vår relation till främmande makter vara i huvudsak vänskapliga. Vi bör bedriva handel osv. Men vi bör inte ingå i några allianser. Vi ska inte ta ställning i konflikter på andra sidan jordklotet. Deras sak är inte vår sak. I synnerhet om de geopolitiska giganterna är inblandade.

Men den här diskussionen faller allt som oftast nere på en sak, eller hur? Vår absurda relation till Obama. Utan den skulle inte Putin ens betraktas som ett större problem för oss. Det är vi själva som skapat denna situation. Och någon gång måste vi också ta ansvar för det.

Jag säger inte att vi ska krama Putin. Jag säger bara att vi ska sluta krama Obama.

4 kommentarer:

 1. Ptjaa med tanke på att de testat reaktionshastigheten med flyg och båt så kan de mycket väl testat med en ubåt också, ubåten är givetvis redan i hemmahamn.

  Ganska väntat med tanke på att NATO bygger upp sina styrkor i området, vara samma visa när något jänkarskepp dök upp i svarta havet, då flög ryssen jätte nära med sitt flyg för att testa reaktionerna.

  Denna bild är ju talande: https://socioecohistory.files.wordpress.com/2014/04/russia_wants_war_look_how_closely_they_put_country_to_our_military_bases.jpg

  SvaraRadera
 2. Två korta kommentarer:

  1) En holländsk ubåt var på plats i Stockholms skärgård för övningen "Northern Archer" dagarna innan ubåtsjakten. Detta säger försvarsmakten själv: http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2014/10/samovning-med-nederlandska-flottan-exercise-northern-archer/

  2) Ola Tunander är svensk och har varit skeptisk till ryska/sovjetiska ubåtskränkningar i många decennier: http://en.wikipedia.org/wiki/Ola_Tunander

  SvaraRadera