tisdag 28 oktober 2014

FULLKOMLIG VANSINNE NÄR BANKSTERS FÅR HÄRJA FRITT I SVERIGE!!!
NEJ! NEJ! NEJ! NEJ! Det som inte fick ske har nu skett! Den svenska Riksbanken som idag leds av Sveriges de facto Statsminister, Stefan Ingves, har nu valt att sänka räntan till 0%!!!

FULLKOMLIG VANSINNE! Vi kan glömma att ens försöka rädda Sverige från det kommande skuldberget som kommer. Var beredd på att allt fler svenskar skuldsätter sig. Var beredd på att allt färre sparar, utan tvingas konsumera de få kronor de lyckas spara. Var beredd på att Kronan åter igen faller, och åter börjar likna en mexikansk Peso eller en italiensk Lira. 

Men det finns starka intressegrupper som är mycket nöjda. LO och fackföreningarna är så klart nöjda. De har ett existensberättigande. De ska vara med och förhandla lönen för sina undersåtar, vars pengar blivit än mer värdelösa. Även storföretagen som tutar i opinionsbildare om hur exportberoende Sverige är tjänar på detta. En svagare Krona innebär att de får mer sålt. 

Vilka är då de stora förlorarna? Sveriges medborgare. Vanliga Svenssons som nu har en minskad köpkraft och får stå ut med stigande priser. Förvänta er höjda priser i mataffären. Om inte detta sker, se upp för shrinkflation. Fenomenet då producenter behåller det gamla priset, men lägger i betydligt mindre av produkten i paketeringen. Och detta är faktiskt inte producenternas fel! De är vanliga företag som försöker överleva, nu när Centralbankerna, likt Riksbanken här hemma i Sverige förpestar hela ekonomin med sin Nykeynesianism! 

Göran Greider gnäller på TV och i tidningar om att det är alldeles för mycket "budgetdisciplin" och att det pågår en form av anti-Keynesianism. Greider har så klart helt förträngt att Sveriges ekonomi i första hand styrs av Riksbanken som för en extrem Keynesianistisk penningpolitik. Dessutom är det knappast så att den nya regeringen för någon form av disciplinerad ekonomisk politik! Magdalena Anderssons (S) höstbudget innebär ett massivt ökad slöseri med skattebetalarnas pengar! Hur finansierar hon detta? Jo, med ökade skatter på allt och alla! Det kommer enligt de hjärntvättade socialisterna inom vänstern inte på något sätt påverka den svenska ekonomin negativt. 

Så det blir en dubbelstöt mot svenska folket. Först straffar man de som försöker spara, och på det lägger man till skatt på skatt. Visst är det underbart. Och självklart ska massor av hjärntvättade dårar att lägga skulden på någon annan. På privata banker, på några bankirers fallskärmar, på "kapitalisterna", på "höginkomsttagarna". Ja, skulden ska gå till alla, utom just Riksbanken och Regeringen. Och självklart kommer vi att se rop på FEL lösningar. Mera "omfördelningspolitik" (stöld av de produktiva medborgarna, för att ge till de Statligt beroende bidragstagare). Mer av det som skapade problemet till att börja med. Billigare lån, mer skuldsättning, och mer bestraffning av de som försöker spara för att försöka investera i en riktig ekonomi. Nej, alla ska tvingas till konsumtion och skuldsättning. Så går det till när vi styrs av Keyenesianismens penningpolitiska doktrin.

Nu är det allvar! Vi är på väg att förlora Sverige på riktigt. Men vad gör massorna? De är mer intresserade av Harry Potter, av att gå på festivaler, att läsa skönlitteratur, att gå på bio, att supa sig fulla, och att gå på Hockey matcher. Hur många av dessa har koll på vad som nu sker? Hur många av dessa tillägnar ens en sekund över hur deras verklighet fungerar? 
Jag kan inte heller lägga hela skulden på dem. De är en produkt av vår skolsystem. Det är knappt de fick lära sig svenska, matte och engelska. Ingen energi lades på att lära ut psykologi, historia och ekonomi. Och värre blir det med tiden. 
Må dårarnas rike fortsätta, och keyenesianisterna härja fritt. Hyperinflation till varje pris. Sedelpressarna i full gång. 2% inflation? Stefan Ingves säger att inflationen inte är tillräckligt hög. Men han utgår från KPI som förövrigt är felaktigt konstruerat. Detta påpekar Lars Wilderäng. Och jag har påpekat detta förut. KPI är ett enda stor bedrägeri! 
Det är väldigt enkelt att räkna ut detta. Upplever du att levnadskostnaden har gått upp eller neråt? Har det blivit dyrare eller billigare att betala för saker? Är folk mer skuldsatta idag än förut? Har folk svårt att spara och investera i företagande och expansioner? Är Kronan svagare, än vad den var när du var liten? Där kan du själv mäta den riktiga inflationen. Inte genom KPI:s bedrägliga siffertrixande.
Här nedan en FlashBack, från 2008, då Stefan Ingves erkänner att Riksbanken kan bara fortsätta att trycka sedlar i oändlighet. Och allt detta för att "lösa" den ekonomiska krisen. Trots att det var just detta som skapade den ekonomiska krisen. 


Ridå!

PS: Vad kommer näst? Negativa räntor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar