måndag 18 mars 2013

"Sätt en tysk flagga på Cypern" - Fjärde Riket erövrar Cypern!

Det som sker i Cypern stannar inte i Cypern. 
Den tyska bankmaffian, Deutsche Verteidigungs Dienst (D.V.D.) använder nu Cypern, inklusive en del brittiska pensionärer, som försökskaniner till dera kommande bankhelg över hela Europa. Landets president, Nicos Anastasiades har kommit överens med EU och IMF om en särskilld bankskatt som en del i en "räddningspaket". Men till skillnad från de gamla "räddningspaketen", så kommer den här att vara betydligt ärligare, då den drabbar spararna omgående.

Cypern, på grund av geografiska, politiska och kulturella orsaker är nära bunden till Grekland, och har dragits med Greklands skuldkris. Att cyprioterna väljer helt frivilligt att ha en president som tror på att det går att spendera sig ur en sådan kris, gör inte saker och ting lättare för Cypern.

Cypern har likt andra öländer annars varit en "safe haven" för sparare. Det är nämligen där många brittiska krigsveteraner har sina besparingar. Nu kommer även dessa att drabbas lika hårt som det cypriotiska folket. I något som av många beskrivs som en konfiskering av spararnas pengar.

Systemet kommer att rasa förr eller senare. Men folk insisterar på att centralbankerna ska "rädda" dem, så att de inte förlorar sina pengar. Men varje gång centralbankerna löser ut banker och "räddar" spararna, så inflerar man hela valutan. Och den devalveringen av valutan är det som spararna bör frukta mest.

Om du är en medelinkosttagare och har mer än 20 000 kronor på ditt konto, så är du galen. 20 k i bankkontot är okej, efter att du betalat alla dina utgifter. Resten bör satsas på Guld, Silver, satsa på att köpa mark ute på landet någonstans, skaffa dig vapenlicens, börja odla. Det finns mycket du kan göra. Om du väljer att åka på semester utomlands. Ja då är du galen. Det gäller att kunna prioritera. När bankhelgen väl kommit kommer du att ångra alla pengar du spenderade på dina solresor.

Kom ihåg om att jag talade om en bankhelg, sedan grekiska valet i fjol. Nu kanske det börjar närma sig. Det mest intressanta är vad detta kommer att göra med spararnas psykologi. De flesta är så klart blåsta och kommer inte att köpa guld eller silver. De kommer att insistera att politikerna ska ta ansvaret och krävar mer papperspengar. Men det kommer i alla fall att bli fler som köper guld än innan, och det kommer att få guldet att succesivt öka.

Ett intressant citat: "Sätt en tysk flagga på Cypern".

Max Keiser knyter an konfiskeringen i Cypern med vad MFG gjorde till spararna i USA.

Peter Schiff menar att Cypern "räddningen" kommer att innebära att värdet på guld går upp. Och en grej till säger han: "What happens in Cyprus, doesn´t necessarily stay in Cyprus".



BBC1, Zero Hedge, BBC2, BBC3, RT, BBC4, BBC5, BBC6, BBC7, BBC8. SvD, FT.

20 kommentarer:

 1. Är det en bra idé att plocka ut pengarna och spara de hemma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. NEJ! NEJ! NEJ!

   Du kan inte ha värdelös papper hemma! EU och andra regeringar kommer att tvinga på "räddningspaket" i alla fall. Så värdet på dina kontanter kommer att gå ner i alla fall.

   Som jag har sagt så många gånger förut, så hjäper det inte med att bara ta ut sedlarna från banken. Dina sedlar kommer att bli helt värdelösa om inte du passar på och använder dem, alternativt skyddar dess värde genom att köpa Guld/Silver.

   Radera
  2. Jag har ett lån kvar, från CSN på 50 000SEK. Vad rekommenderar du att man gör, betalar av hela lånet med en gång, eller köper fysiskt guld och silver för pengarna?

   Radera
  3. Menar du att riktiga kontanter plötsligt är värda 0:- när räddningspaketet blivit verklighet?
   Kommer man inte kunna använda kontanter vid privata affärer, för nån gång måste valutan SEK införas igen eller blir det en ny valuta i landet?

   Radera
  4. @kompis_en

   Med tiden kommer du inte att kunna köpa en brödlimpa, ens med en sedel med Gustav Vasa på. SEK kommer att bli helt värdelös. Detta är den långsiktiga scenariot.

   Vad gäller den kommande krisen som nu nalkas, så kommer du fortfarande kunna köpa med kontanter. Men värdet på dem rasar hela tiden. Media säger att "kronan är stark". Men det är bara för att de jämför mot euron, eller dollar, och det kortsiktigt. Den enda jämförelsen som bör gälla är jämförelsen mot guld och det på lång sikt. Med så låg ränta som Riksbanken behåller, kommer värdet på kronan att fortsätta att falla och värdet på dina sedlar under madrassen blir värda mindre med tiden. Nu sker det inte lika snabbt på grund av pumpningen (riggandet). Men det kommer.

   Radera
 2. @Joakim

  Lånet kommer också att gå ner i värde om du sparar med guld/silver. Men försök att undvika onödiga extra kostnader. Nu vet jag inte vilka marginaler du har. Men försök att se till att inte fogden börjar jaga dig. Det är det sista du behöver. Vet inte hur det där med CSN funkar, om du kan säga att du inte har pengar.

  Alltså, betala det du måste, resten bör gå till guld/silver. När krisen slår till kan du alltid växla en del av ditt guld/silver till kronor för att sedan bli av med resten av skulden, då även skuldens värde gått ner.

  SvaraRadera
 3. jag tror inte på guld då Makten kan göra den metallen olaglig. FDR har konfiskerat ju guldet en gång. Statsmakten (= bank) kan alltid ändra sk lagar till en fullständig olaglighet (kriminalitet). De kan skräddarsy vilka förbud som deras uppdragsgivare vill så ja, mark är bra att äga..om kollektivister inte beslagtar den också. Det hände i Sovjet och Kina och EU är ett kommunistiskt projekt med. Vi är helt oskyddade mot regimens göranden. Se USA med den narcissistiske diktator som utfärdar dekret på löpande. De kan konfiskera egendom och tvinga folk att arbeta åt staten gratis "in case of emergency" som det heter. Jag är en pessimistisk realist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. FDR kunde bara konfiskera för att de flesta sparade sitt guld i banken.

   Lösningen är att helt enkelt gömma guldet. Säg bara att du inte har guld. Och kommer de till ditt hem, ja då har du förhoppningsvis vapenlicens och bra kontakt med dina grannar. Där kommer de att avslöjas.

   Om de trots det kommer undan med det, så vet alla åtminstone var de har dom.

   Guldet/Silveret är inte till för systemet. Det kommer att vara valutan i den "svarta marknaden" som kommer att uppstå efter kollapsen.

   Radera
  2. I fd Östblocket var byteshandel och tjänster/gentjänster en hårdvaluta. t ex bönder sålde direkt till utvalda kunder. Alla begick "brott" för att överleva. Är det en framtid för oss?

   Radera
  3. Ja, så var det i östblocket. Så går det till med en kollaps. Men guld/silver är fortfarande den enda riktiga värdsvalutan som alltid genom historien gällt och i stort sätt varit oförändrad. Det har jag tidigare skrivit om här.

   http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2013/03/darfor-ar-den-enda-losningen-att-aterga.html

   Bönder kommer att få göra likadant, och det kan faktiskt bli bättre för bönderna, om bara Staten tillåter dem att få göra det.

   Den största faran som finns är om EU eller FN bestämmer sig för vissa drakoniska lagar. De har mänskligheten inget annat val än den som finns för att överleva. Ja, i absoluta värsta fall kommer vi att få se ett RoadWarrior scenario.

   I mildare fall, kommer det att se ut som när Sovjet kollapsade. De kan gå hur som helst. Det enda jag vet är att globalisterna vill till varje pris genomföra sitt Agenda 21 (avbefolkningsagenda) kosta vad de må kosta. Antingen blir du deras slav i storstan, eller så tar du dina chanser ute på landet.

   Radera
 4. Har du inget sätt att skydda ditt guld så är du körd iaf.
  http://shtfschool.com/trading/on-buying-gold-silver-for-survival-preparedness/

  så att kunna försvara sig och sitt guld är A och O.

  Den här gubben har många bra säkerhetstips:
  http://survivalblog.com/retreat-security/
  och givetvis massor med andra intressanta tips.

  Att kunna hantera sina vapen är också A och O, tränar ni aldrig
  så är ni i stort sett kokta också när det dyker upp folk som vet hur man hanterar vapen eller som varit med i våldsamma situationer, har ni aldrig varit med om farliga situationer så vet ni inte heller hur ni kommer att reagera, en del otränade fryser i en sådan situation och då är ni kokt även där.

  Så visst köp lite guld och så MEN kan ni inte försvara det så blir ni av med det iaf och kanske även era liv.

  Proverbs 18:15 The heart of the prudent getteth knowledge; and the ear of the wise seeketh knowledge.

  Proverbs 22:3 A prudent man foreseeth the evil, and hideth himself: but the simple pass on, and are punished.

  Matthew 6:19 Lay not up for yourselves treasures upon earth, where moth and rust doth corrupt, and where thieves break through and steal:
  Matthew 6:20 But lay up for yourselves treasures in heaven, where neither moth nor rust doth corrupt, and where thieves do not break through nor steal:
  Matthew 6:21 For where your treasure is, there will your heart be also.

  Här en del bra tips:
  http://www.thehomeforsurvival.com/shtf-tips/

  och här:
  http://www.shtfplan.com/emergency-preparedness/its-the-little-things-that-matter-100-survival-items-to-help-keep-a-sense-of-normality-and-sanity-after-the-collapse_12292012

  SvaraRadera
 5. Hur står det till på den Turkiska delen av ön?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma ö, samma land, samma stat, samma Bankmaffia.

   Radera
 6. Så....nu är en del av pengarna hemma i madrassen, får bara ta ut 7000lax i veckan, om 16 veckor är ett konto tömt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad ska du göra med papper under madrassen? Har du ont om lappar att skriva på?

   Radera
 7. inte direkt på tema men dessa händelser är helt enastående. Koppling mellan Cypern krisen och JP Morgans giftiga derivater, Hilary Clinton under husarest mm mm.

  SvaraRadera
 8. glömde länken, http://www.youtube.com/watch?v=xBDtz_bbOIg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för infot.

   Vet inte om Hillary kan kopplas direkt till Cypern. JP Morgan har så klart ett finger med i spelet, så väl som Goldman Sachs. Jag skulle även titta på Forbes, Bush, Kissinger, och kanske fram för allt Deutshe Bank och övriga tyska D.V.D.-maffia.

   Radera
 9. Håll även ett utkik för fenomenet "döda rika män".

  Innan finanskrisen hösten 2008, pågick det en serie av mord på rika män i så väl USA som i Europa. De kallas inte för mord av media. De skriver att en rik man hoppade fram för ett tåg, en annan dog på sjukhus, ytterliggare en tog livet av sig i sitt hem.

  Nu har det hänt igen den senaste veckan. Rika bankirer, affärsmän och företagare som mördas av eliten om de anses vara "opålitliga", eller om de är på väg att varna oss om något. Det hände då, och det pågår även nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berezovski är död. Självmord...sägs det.

   Radera