torsdag 14 mars 2013

Ludwig von Mises varnade oss för fejk-kapitalister.

Mont Pelerin Society. 
Många inom vänstern som anser sig tillhöra "anti-NWO-rörelsen", tar jämt upp Mont Pelerin Society. Då syftar jag kanske främst på individer som Webster Griffin Tarpley och Lyndon LaRouche och hans LaRouche-pack (läs socialist-pack). Eftersom dessa anhängare av egalitarism förespråkar statliga lösningar, "det amerikanska systemet" som båda socialisterna Tarpley och LaRouche kallar det, så måste de så klart försöka "avslöja" ekonomiska libertarianer som vågar säga ifrån bedrägeriet med både den socialistiska välfärdsstaten och den korporativistiska fascismen, som idag felaktigt kallas för kapitalism. "Det amerikanska systemet" som LaRouche och Co. förespråkar kom från början från Clay och Hamilton som tidigare avslöjats som agenter från det Brittiska Imperiet. LaRoucherörelsen har så klart inga problem med att beskydda keynesianismens ekonomiska skola, som också härstammar från det Brittiska Imperiet.

Det som de trots allt pekar ut mycket riktigt är att Mont Perelin Society (MPS) var en tanke som fanns redan år 1938. Det här blev ytterliggare ett av Rockefellers stora verk. Det fanns olika skolor som tog helt avstånd från totalitarismen som dominerade Europa (kommunism, fascism, socialism) och förespråkade den "fria marknaden" fast olika varianter av den. Det fanns den nyliberalaskolan som gjorde kompromisser med socialismen, von Hayeks skolan som fövisso förminskade statens roll i samhället men tillät interventionism, Rüstowskolan som hade för avsikt att bevara les anciens regimes privilegier, och von Mises österrikiska skola som var de enda som inte trodde på någon "medelväg" mellan individuell frihet och statlig makt inom ekonomin. Ludwig von Mises menade att, att gå med på en "medelväg" skulle så småningom innebära att Staten skulle bara införskaffa sig mer makt med tiden.

Bankmaffiorna såg den här typen av tankegångar som ett hot mot deras hegimoni. De hade alltid velat ha kommunism som sitt enda mål. De finansierade kommunistiska, fascistiska och socialistiska samhällsbyggen. De kunde låta Staten, alltså skattebetalarna, och därmed folket, ta över ansvaret. Att kollektivisera samhällen (OBS! både vinster och förluster, alltså kommunism) betraktade de som ett måste. Verklig frimarknads konkurrens skulle innebära ett hot mot deras hefimoni.

"Competition is a sin!" 

~John D. Rockefeller.

Citatet visar tydligt att det sista som globalisterna vill, är en fri marknad som skulle kunna hota deras etablerade ställning. Den enda lösningen blev då, att försöka erövra den här växande hotet. Man bjöd in all dessa frimarknads skolor till möten. Och det var här man kom överens om att skapa MPS.

Ända från början var Ludwig von Mises skeptisk till hela idéen med MPS efter att ha umgåtts med de blivande medlemmarna. Tanken var att MPS skulle bli som ett diskussionsforum för olika skolor som förespråkade den fria marknaden. Men von Mises upptäckte ganska snabbt att detta var inte syftet. Redan året innan MPS grundandet visade von Mises sitt missnöje i sin brevväxling med sin vän von Hayek som var betydligt mer naiv. Efter att ha fått inbjudningen till Mont Perelin, skrev Mises år 1946 till Hayek om sin skepcism mot MPS.

"What these frightened intellectuals did not comprehend was that all those measures of government interference with business which they advocated are abortive. ... There is no middle way. Either the consumers are supreme or the government.

Medans andra insisterade att det skulle gå att övertyga fler om att överge "medelvägen" om man var aktiv inom MPS, så påpekade Mises att detta skulle inte ske. Liknande projekt hade försökts tidigare, och misslyckats fullständigt. Och han förstod sedan att bankmaffiorna som annordnat MPS inte heller skulle tillåta det, då det uppenbart inte var en diskussionsforum, så som man hade sagt, utan snarare en tankesmedja för att globalisterna skulle kunna kontrollera det växande intresset för den fria marknaden. Återigen Mises:

“They did not realize that freedom is inextricably linked with the market economy. They endorsed by and large the critical part of the socialist programs. They were committed to a middle-of-the-road solution, to interventionism.” 

Tillslut ger Mises MPS dödsstöten innan han ens kom till första mötet. Han var redan övertygad om ett bedrägeri. Han påpekade att det inte var nödvändigt att tillhöra MPS för att kunna diskutera om den fria marknaden.

 "The weak point in Professor Hayek’s plan is that it relies upon the cooperation of many men who are known for their endorsement of interventionism. It is necessary to clarify this point before the meeting starts. As I understand the plan, it is not the task of this meeting to discuss anew whether or not a government decree or a union dictate has the power to raise the standard of living of the masses. If somebody wants to discuss these problems, there is no need for him to make a pilgrimage to the Mount Pèlerin. He can find in his neighborhood ample opportunity to do so.

 År 1947 var det dags för första MPS-mötet i Schweiz. Där närvarade von Mises. Han hade från början även varnat om de dubiösa deltagarna vid först mötet. Och det fick han se med egna ögon också. Till slut fick han nog och stormade ut från mötet med orden:

“You’re all a bunch of socialists.” 

 Precis som Ludwig von Mises hade förutspått, så blev så småningom MPS till en mer renodlad tankesmedja åt fejk-kapitalister och fejk-libertarianer. Rockefeller och Co. hade lyckats bygga upp en effektiv kontrollerad opposition, som skulle erövra, neutralisera och försvaga den etablerade högern i världen. Istället föddes Chicagoskolan som skulle få den österrikiska skolan att hamna i skymundan. Och hädanefter skulle korporativismen felaktigt kallas för kapitalism.

Det är främst denna falska föreställning och demonisering av den fria marknaden som gjorde det möjligt för eliten att även lansera sina kommunistiska rörelser som till exempel OWS-rörelsen. Observera att de är noga och ihärdiga med att attackera kapitalismen, och kan göra så, så länge folket är så pass ignoranta att de inte kan skilja mellan korporativism och kapitalism.

Trots att Mises endast deltog i första mötet, i stort sätt bara för att skälla ut dem, så inkluderar MPS än idag, Mises som en av deras "medlemmar". Ett medvetet sätt att smutskasta en gammal fiende.

MPS har varit så pass effektiv med att infiltrera libertarianska rörelser, att många libertarianer än idag är själva ignoranta över det faktum att von Mises sa ifrån och avslöjade MPS. Det var först efter en diskussion efter det att MPS tog tydlig ställning för USA:s förlängda arm i Georgien mot Ryssland år 2008 som detta uppdagades via Lew Rockwell forumet, där många bloggare från von Mises Institute påpekade att Mises aldrig gett MPS sitt godkännande, tvärtom fördömde han MPS.

Följande korta dokumentär om Ludwig von Mises är från Heritage Foundation, som har kopplingar till MPS. Men man kan ändå se den som rätt så neutral i sin beskrivning av von Mises. Man påpekar även de attacker från vänstern inom universitetsväsendet, som ogillade von Mises förespråkandet av guldmyntfoten. Han hatades även av socialisterna (samtliga varianter soc. kom. fas. naz.) på grund av att han var jude.


4 kommentarer:

 1. Jag vet inte om man behöver infiltrera libertarianer, libertarianer är duktiga på att mörda barn, tillåta samhällsupplösande dekandes och liknande på egen hand allt i "frihetens" namn.

  Jag menar titta på de liberatarianer som följer t.ex. Ron Paul och du hittar evolutionister, perversa, abortförespråkare, ateister, horor och annat löst folk.

  Dvs. den sortens folk som man vill ha i den globala superstaten, korrupta och/eller perverterade människor.

  Är det inte konstigt att de om de nu är så briljanta som de påstår sig vara dessa liberatarianer att de låtit sig infiltreras av dessa?

  Det är i Jesus friheten finns inte i något av människor skapat skitsystem som libertarianism, liberalism eller annat lögnaktigt "frihet".

  John 8:36 If the Son therefore shall make you free, ye shall be free indeed.

  De tror sig vara fria men de är inte alls fria.
  Möjligtvis att de är mindre dåliga än andra men de är fortfarande dåliga.

  Ungefär som alla dessa SVP som säger titta vi är sossar som är mindre dåliga än andra sossar.
  Wth? Problemet är ju att ni är sossar.

  Lösningen på alla dessa problem istället för att välja mellan the lesser of evils står ju att finnas i Jesus.
  http://www.christ-saviour.com/?p=410

  i vilket fall som helst så skrev du en intressant artikel och jag lärde mig lite till om strukturerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Libertarian" är ett begrepp som innefattar ganska många olika typer av människor. Det enda de har gemensamt är synen på ekonomi och Statens roll i samhället. Sen kan det finnas allt mellan himmel och jord vad gäller deras ställning i värdefrågor.

   Radera
  2. Bra att veta för det verkar finnas riktigt knepiga individer som är liberatarianer, därav att jag har en negativ syn på det hela.

   Lite som ordet liberal med andra ord, där finns ju allt från folkpartister till vad som helst.

   I vilket fall som helst så började jag kolla upp LaRouche lite mer och den killen verkar inte ha mycket till övers för judar:
   http://www.lyndonlarouche.org/quotes.htm

   så jag var inte förvånad att Alex Jones som verkar omge sig med alla möjliga knepiga judar på loftet människor.

   Han påstår ju även att förintelsen inte ägt rum, jag känner personligen folk som varit med i den som fortfarande lever, människor som är brutalt ärliga och som inte fått en spänn i kompensation från någon och deras reaktioner är helt äkta när det kommer till vissa saker så såna här som LaRouche snackar bara samma gamla socialistlögner.

   Vidare så verkar han totalt missat Deuteronomy ch.28 vilket talar om vad som händer med Israel om de följer Gud och om de inte följer Gud (dvs. när de väljer att inte låta sig välsignas och beskyddas av Gud och väljer att vara "liberala"), poängen som många judar inte fattat är att de ägs av Gud, hade de inte velat tillhöra Gud så var de fria att stanna kvar i fångenskap i Egypten.
   De har ju skrivit kontrakt med Gud.

   Ju mer jag tittar på Alex Jones och hans gäster så ser jag olika sorters judehatande socialister (för de som inte vet så är även fascister en typ av socialister).

   Som Thomas Sowell förklarar här:
   http://townhall.com/columnists/thomassowell/2012/06/12/socialist_or_fascist/page/full/

   Jag tror det är i den gruppen vi finns Alex Jones, bland fascisterna, det är så det börjar se ut, med ett patriotiskt yttre.

   Radera
  3. Alex Jones är väl kanske bra för dom som är noobs (alltså nya) till allt det här som har med NWO att göra. Man får reda på mycket viktig fakta och Agenda 21 avslöjas ganska bra.

   Det största problmet jag har med Alex Jones är att han aldrig går längre än till Rothschilds. Så alla som inte gör sin egen research tror att det är Rothschilds som styr allt. Sen är det bara en tidsfråga innan de hamnar på den antisemitiska falangen i "troofer" movement.

   Jag gick på den faktiskt. Men tack gode Gud, så gav Han mig tillräckligt mycket kritiskt tänkande att jag upptäckte att Rothschilds och alla andra judiska mystiker är små dvärgar som styrs av den riktiga Babylonska eliten.

   Radera