torsdag 14 mars 2013

Rand Paul attackeras av sina egna partikamrater.

Den senaste tiden har Rand Paul uppmärksammats då han genom en rekordlång filibuster, som varade i hela 13 timmar, protesterade han mot valet den nya muslimske CIA chefen John Brennan, som är mest känd för att vara Obamas "drönarmästare". Obama har i och med beslutet även möjlighet att utnyttja drönare för att attackera amerikanska medborgare som man stämplar som ett hot mot etablissemanget under rubriceringen "enemy combatant" som Rand Paul menar, kan i stort sätt innebära att vem som helst kan stämplas som en fiende mot etablissemanget. Något mycket farligt, även om Obama lovar att han inte tänker utnyttja sina drönare mot amerikanska medborgare i USA.

Kvarlevorna av NeoCon-etablissemanget inom det republikanska partiet går dock till attack mot sin egen partikamrat, Rand Paul, i den här frågan, och försvarar Obama och hans nya drönarlagar, inklusive Brennan. Något som kan tyckas märkligt då NeoCons tidigare gjort sig kända för att ha varit fientligt inställda mot muslimer. Nu hejar de plötsligt på en muslim som nu ska ta över den högsta posten inom CIA.



Lyssna noga på Obamas svar när han får frågan om drönare från Lee Doren från HowTheWorldWorks på YouTube. Det första han säger är att inga amerikaner har dödats av Obamas drönare, i USA. Men det Obama inte nämner är att det har faktiskt skett utanför landets gränser.


1 kommentar: