onsdag 27 mars 2013

Frankrike förlorar drygt 1 miljon jobb på mindre än ett år.

Frankikes nya socialistiska regering har lyckats skrämma bort drygt 1 miljon jobb från Frankrike. Med en rejäl skattehöjning för att finansiera en expansiv välfärdsstat, förväntade presidenten Francios Hollande att allt skulle gå utmärkt. Naturligtvis blev det inte så. Skattehöjningarna drabbar främst de rikaste i Frankrike, och där med de produktiva delarna av samhället. Men nu flyr frankrikes rika till olika grannländer. Även tidigare investerare har nu dragit tillbaka sina pengar.

Modesta beräkningar pekar på att Frankrike redan nu, på mindre än ett år har förlorat mer än 1 miljon jobb. Lägg även till att Le Figaro påpekar att dessa siffror är just modesta, den verkliga siffran verkar ligga en bra bit över miljonen.

Det enda vi man kan säga är att det här kanske var det mest förutsägbara utgången efter att fransmännen varit så korkade att de valt att rösta på en socialist. Nu får de helt enkelt stå sitt kast! Hej då till alla investeringar, hej då till företagen, hej då till jobben.

Trots detta verkar dock Hollande regeringen inte vara medveten om verkligheten. Frankrikes EU-näringslivsminister Bernard Cazeneuve förnekar helt att rika fransmän flyr landet och tillägger: att franska chefer är "patrioter" och att staten kommer att ta till särskillda åtgärder som kommer att gynna företagande och investeringar.

Micheal Savage hade så rätt om Hollande redan från början.


2 kommentarer:

 1. Jag hoppas det var enbart Hollanderöstare som blev av med jobben.

  SvaraRadera
 2. Humor det där om patrioter.
  Är man patriot så vill man ju inte stötta globalister som Hollande och hans parti, ganska uppenbart att man då drar om man kan.

  Här mycket intressant från Frankrike:
  http://islamversuseurope.blogspot.com/search/label/France

  SvaraRadera