söndag 2 december 2012

De rödgrönas drakoniska skattehöjningar går igenom i Dalarna.

Dalarnas ekonomi är körd i botten,
tack vare de rödgrönas vanstyre
i landstinget. 
Landstingets ekonomi är körd i botten! Detta konstaterade Sverigedemokraternas gruppledare i Dalarna Knut C.A. Sherman. Och det stämmer mycket väl. Dalarna ligger inte bara i underskott med 883 miljoner kronor, utan har även en kraftigt växande skuldbörda. Lite då och då får Dalarna blöda i de rödgrönas drakoniska skattehöjningar. Ständigt och jämnt med samma löften om att "det bara är temporärt", eller att "läget kräver en skattehöjning". Det har alltid varit de rödgrönas svar på allting! Skattehöjning efter skattehöjning.

Nu senast i november var det dags för omröstning i frågan. Skatterna skulle höjas med 50 öre, vilket skulle innebära att den politiska adeln i Dalarna plockar bort 250 miljoner kronor från länets ekonomi för att försöka hålla ett lik vid liv. Dalarna borde egentligen gå i konkurs. Det är tydligt att de rödgrönas kommande "sparpaket" inte kommer att räcka för att rädda Dalarnas ekonomi. Om ett år lär de rödgröna begära mer pengar för att försöka hålla igång bedrägeriet.

Jag har personligen talat med många småföretagare och deras anställda och dom som jag själv jobbar med, inklusive min chef. Många har nu varslats. Småföretagare har helt enkelt inte råd att behålla sina arbetare efter den här skattehöjningen. Vissa funderar ifall de ens kommer att kunna fortsätta, eller om de måste lägga ner helt! Så låter det i min kommun.

Anledningen för skattehöjningen nu är att man vill kunna finansiera den havererade vården i Dalarna. Intressant för det hela var att Ingalill Persson (S), kvinnan som driver skattehöjningen, sa tidigare i år att vårdens usla ekonomi fungerade bra och att ingen skattehöjning skulle behövas. Först till hösten kom man med kravet om ytterliggare en skattehöjning. Vad det beror på tycker många är oklart. Men med tanke på anstormningen av illegala till 2013 som från och med nästa år alla kommer att få gratis vård, kan vi bara föreställa oss, hur mycket utgifterna kommer att eskalera då detta går igenom. Sätt på er bältet, ty 2013 kommer att bli en tokig berg-och-dalbana. Inte minst här i Dalarna.

Efter det att länets 83 ledamöter röstat, stod det klart att de rödgröna (V+MP+S) med totalt 42 röster fick igenom sitt förslag då den samlade oppositionens (DSP+KD+C+FP+M+SD) 41 rörster inte räckte till för att hindra denna skattehöjning i Dalarna. Därmed kommer skattehöjningen att träda i kraft den 1 januari år 2013.

Vårt mål här i Dalarna måste vara att se till att Ingalill Persson och de övriga socialist-kommunist-miljöfascistiska skattehöjare avgår! Helst innan valet, men om inte det definitvt då vi väl erbjuds möjligheten att rösta bort dem!

2 kommentarer:

  1. Det är dyrt att mata parasiter.
    Det är så här det går när ateister styr.

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet, jag ska sprida detta.

    SvaraRadera