tisdag 4 december 2012

Inte helt omöjligt att Obama ställer upp som presidentkandidat till valet år 2016.

Kommer Obama att försöka vinna ett tredje mandat?
Inte helt omöjligt om man ser på utvecklingen. 
Obama har nu vunnit årets stora val. Han har fyra år till som president att se fram emot. Vad blir nästa steg för USA:s första muslimske president?

Det blir väl att försöka ställa upp som presidentkandidat igen. Alltså att han ska satsa på att bli omvald igen. Det kanske låter långsökt idag, även om många konservativa radiopratare i USA har den senaste månaden faktiskt spekulerat i hur stora Obamas ambitioner egentligen är. Det lär krävas ett tredje mandat för Obama att kunna fullborda omvandlingen av USA till en socialistisk stat. Men det var inte många av dessa konservativa radiopratare som hade särskillt mycket övertygande argument på hur Obama skulle gå till väga för att uppnå denna eventuella målsättningen.

Webbsidan 3rdterm1.com har dock ganska övertygande argument. Helt baserad på historisk fakta och de prognoser som man talar om inom den mäktigaste monopolmarknaden i hela världen. Nämligen oljan. Det är nämligen så att varje gång en oljeboom slagit till i Nordamerika har presidenten kunnat satsa på att bli omvald till ett tredje mandat.

Teddy Roosevelt. 
Det hände faktiskt förut med just en rejäl oljeboom som bakgrund. 1901 kom Nordamerikas första stora oljeboom. Samma år mördades president William McKinley. En tvättäkta konservativ amerikan som var en stark anhängare av guldmyntfoten. Mannen som pekas ut som en av de inblandade i hans mord är Theodore "Teddy" Roosevelt, som sedermera blev president efter McKinleys död. Roosevelt tillhörde det republikanska partiets vänsterfalang. Och satsade stort på att expandera den offentliga sektorn. Med oljeboomen igång kunde han finansiera sin "square deal". Något som ledde till att han så småningom vann valet 1904.

Till valet 1908 skulle många vänsterväljare vara nöjda med Roosevelt, men inte de konservativa inom det republikanska partiet. Detta ledde till en motreaktion där de konservativa återtog partiet med William Howard Taft i spetsen. Men år 1912 skulle Roosevelt ge sig på att försöka vinna ett tredje mandat. Kampen inom det republikanska partiet mellan de konservativa med Taft och de progressiva med Roosevelt blev mycket intensiv. Och det slutade med en tillfällig splittring av partiet. Vilket i sin tur ledde till en förlust mot demokraternas Woodrow Wilson. Men Roosevelt skulle aldrig kunnat satsa på att ställa upp för ett tredje mandat om det inte vore för oljan.

FDR. 
Men det finns en president som inte bara ställde upp för ett tredje mandat, han vann till och med i tredje valet! Den mannen var faktiskt en släkting till Theodore Roosevelt. Det var Franklin Delano Roosevelt (FDR). Nu handlade det om en man som skulle göra de största expansionerna av den offentliga sektorn någonsin i USA:s historia. Det var hans så kallade "New Deal" (Med klara referenser till den socialistiska Nya Världsordningen). FDR skulle regera från 1933 till 1945. Och han håller än idag rekord för hur länge en amerikansk president fått sitta på sin post. Och allt detta berodde faktiskt på den Nordamerikanska oljeboomen från år 1930.

Vi ser att samma regel gäller i Argentina där Kirchner-klanen samlat på sig mer och mer makt tack vare oljan. Samma sak gäller Hugo Chavez i Venezuela, och så klart Vladimir Putin i Ryssland. Just nu befinner sig Obama vid rätt tidpunkt vid rätt tillfälle. Han behöver inte vara en duktig politiker. Oljepengarna kommer att få bollen att rulla på egen kraft.

Det är numera klart att det finns gott om olja, inte bara i Alaska, utan även i Dakota och Texas. Oljefyndigheterna poppar upp varje månad nu. De flesta bedömmare menar att istället för att behöva importera olja från de oroliga länderna i mellanöstern, kommer USA i en snar framtid att bli världens största oljeexportör! Kina kommer att be om olja, och på det sättet kommer USA att så småningom kunna bli av med sin skuld, då Kina är hungrig för just resurser. Allt det här nonsens om "Peak Oil" är som jag tidigare påpekat en myt, från den globala eliten för att hålla uppe oljepriserna. M. King Hubbart har själv kopplingar till Rockefeller-maffian.

Amerikaner kommer dock inte att få känna av de ekonomiska effekterna av den kommande oljeboomen, som kommer att förstärka och gynna Obama, förrens år 2015. Det blir intressant att se om det här verkligen blir sant. Kanske Hillary Clinton satsar på att bygga den Nordamerikanska Unionen NAU efter en valseger år 2016 istället, då många amerikaner redan vant sig vid socialism av europeisk modell efter åtta år med Obama. Återstår att se. Men jag rekommenderar er att kolla på länken. Där förklarar men det hela bättre.

3rdterm1.com.

1 kommentar:

  1. Men är det för närvarande inte så att en och samma person får vara USA:s president bara två mandater i rad?

    SvaraRadera