tisdag 14 augusti 2012

Patetiskt val av Romney.Paul Ryan heter Romneys vicepresidentkandidat. Så det verkar som att många spekulanter om att Mitch Daniels skulle bli Romneys VP var helt fel ute, trots hans närvaro vid årets Bilderbergmöte. Även spekulationerna kring Marc Rubio var helt fel ute, även där med hänvisning till Bilderberg.

Nej, Romneys kampanj hamnade tillslut med någon som de tänkte skulle kunna förknippas med Tea Party-rörelsen. Och så vill de kanske själva beskriva det som. Fox News gör det med. MSNBC och de andra vänstermedierna i USA använder honom som ett spöke mot Obamas kärnväljare. Svenska medierna beskriver honom på liknande sätt.

Men tar vi en titt hos de riktiga Tea Party-webbsidorna, så är retoriken anorlunda. De konservativa gräsrötterna i USA varnar för Paul Ryan. Han är ingen riktig konservativ. Han beskrivs snarare som en tredje våg av Bush. Han är bara ytterliggare en neocon. Han är för alla krig, han är för alla hugg mot den amerikanska konstitutionen och allt annat som kan förknippas med George Bush och alla andra neocons.

Vi kan faktiskt för en gångs skull vara överens med den amerikanska vänsterns beskrivning av någon i Paul Ryan. Ty han är nämligen en korporativist. Han vill mycket riktigt få bort all form av socialism. Det är egentligen här som han får mest stöd av konservativa väljare. Men detta gäller endast för de fattiga. Han tror istället på socialism för de rika. I videon ovan ser ni hur han med näbbar och klor ber kongressledamöterna att rösta igenom TARP som innebär ökade utgifter för att "rädda" ekonomin som det oftast heter.

Vänsterns beskrivning av honom är mycket riktigt när de säger att han är de rikas Robin Hood. Och även Tea Party-rörelsens gräsrötter håller med denna beskrivning. I stort sätt oavsett vilken falang av gräsrötterna det är man pratar om.

Rubriken hos värdekonservativa World Net Daily är "Ryan is a RINO".

Rubriken hos marknadsliberala Lew Rockwell(dot)com är "Paul Ryan is not Ron Paul".

Och hos anti-kommunistiska The New American är rubriken "Veep Pick Paul Ryan Is Not A Conservative".

Intressant är även tajmingen av nyheten. Romney valde att släppa detta mitt under pågående OS och veckor innan han ens blivit officielt vald av den Republikanska partiledningen i Tampa. Något som vissa tyckte var anmärkningvärd.

Hursomhelst är de konservativa gräsrötterna inte särskillt imponerade med valet av Paul Ryan. Många marknadsliberala väljare verkar dras till det Libertarianska partiet. Många unga över huvud taget ogillar Romney. Och kristna kommer helt enkelt inte att rösta på en mormon. Punkt slut. Grattis Brzezinski, eliten kommer säkerligen att ge dig fyra år till.

1 kommentar:

  1. Romney är ju mormon och är vad jag skulle säga är en RINO så inte konstigt att han väljer en anna RINO.

    Man ska minnas att Romney först och främst lyder LDS innan han lyder Bilderberg, Bilderberg är helt klart underordnade LDS.

    Deras satanistranking är ju mycket högre.

    SvaraRadera