lördag 11 augusti 2012

Jimmie Åkesson (SD) gör sitt bästa tal hittills.

Det här var Jimmie Åkessons bästa tal. I alla fall enligt mig. Har lyssnat på hela tal från Åkesson sedan hans sommartal 2010. Om inte jag minns fel så är det här femte ellet sjätte talet. Hur som helst, så tycker jag det märks att han blir retoriskt skarpare och även ideologiskt mer välartikulerad.

Några saker jag la märke till och som vi inte fick se mycket av från MSM var att han var mycket mer nationalistisk än förr. I alla fall så var början av talet väldigt nationalistiskt. Mycket glädjande var att han tydligt gick till attack mot eliten! Han skälde ut deras socialistiska ingenjörskonst, deras feministiska genustrams, och deras progressiva socialliberala svenskfientligt sjuka politik. Det var helt underbart! Jag blev faktiskt glatt förvånad.

Dessutom nämnde han "nystartszonerna", som i veckan diskuterats flitigt på nätet av SD-sympatisörer och orsakat mycket frustration bland många väljare. Det lär ha lugnat en del själar. Och visar att SD-topparna i alla fall uppmärksammar när deras sympatisörer väl gör tillräckligt mycket väsen.

Men kanske bäst av allt var att han uttryckligen tackade "sympatisörerna". Underförstått så tolkar jag det som att han menar alla som är aktiva på nätet, som sympatiserar, men som inte nödvändigtvis är medlemmar. Han tackade oss för insattsen vi gjorde för att ta dem in i Riksdagen. Men samtidigt var han tydlig med att vår nästa utmaning skulle kräva mycket mer av oss.

SD är idag enligt sjuklövern ett litet sk*tparti som de kan köra över och som media mer än gärna ignorerar. Målet för valet 2014 är att se till att SD blir ett väl etablerat parti. SD ska bli Sveriges tredje alternativ efter socialsterna och liberalerna. Det konservativa Sverige ska få en tydlig röst och för första gången på länge representeras i Riksdagen med ett tydligt alternativ. Så SD skall alltså bli Sveriges tredje största parti och gärna nå tvåsiffrigt. Att nå tvåsiffrigt skulle blåsa bort etablissemangets alla drömmar om att SD bara är ytterliggare ett NyD, som för 20 år sen gjorde ett blixtbesök i Riksdagen.SVT, AvP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar