fredag 13 juli 2012

Unga spanjorer väljer bort barnafödandet på grund av den ekonomiska krisen.

Det kan bli allt färre spanjorer i framtiden, mycket på grund av den ekonomiska krisen som nu drabbar Spanien. Detta skriver Bloomberg.

Tung byråkratisering från EU idag försvårar företagandet över hela EU. Inte minst i Spanien. Lägg till kombinationen där massvis med skattepengar går till att rädda banker. Detta är så klart inte kapitalism, men en märklig kombination av internationell socialism och institutionell korporativism.

Detta är något som Spanien har haft problem med länge, men nu under denna kris märks det så mycket tydligare. Redan på 90-talet fanns det områden ute på landsbyggden i en del provincer med extremt låg befolkning att man hörde av sig till latinamerikaner ifall de ville söka lyckan i Spanien. I första hand gällde de latinamerikaner med rötter i Spanien. Men därtill kom det även andra latinamerikaner.

Många av de spanskättade latinamerikaner integrerades i Spanien medans de icke-spanskättade hamnade utanför då man förde samma mpngkulturella identitetspolitik över hela Europa. Och sedan kom nästa våg av invandring från Marocko och Nordafrika.

Och invandringen till Spanien fortsätter trots krisen. Spanjorer föder inte längre barn. Och många latinamerikaner försöker ta sig tillbaka över Atlanten. Men vågen från Nordafrika fortsätter att välla in än idag. Och vi kan konstatera att FN:s Agenda 21 har slagit igenom i Spanien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar