tisdag 7 februari 2012

Är ett Israel vs Iran "Showdown" ett bedrägeri i sig?Det ni ser ovan är något man kan kalla en propaganda video från Sunni-muslimer mot Shia-muslimer. Jag har redan i ett antal artiklar täckt hur västmakterna (därmed inklusive Israel) sammarbetar med sunni-muslimer under genomförandet av "arabiska våren" (dvs al-Qaida våren). Ni kan läsa bland mina tidigare inlägg, bland annat dessa 1, 2, 3, 4, artiklar hur om EU/USA:s sammarbete med Sunni-muslimernas övertagande av länder i Mellanöstern genom statskupp.

Iranska PressTV jobbar dag in och dag ut för att avslöja Al-Jazeera som lakejer åt västmakterna. Och de är angelägna om att påpeka att det är "sionisterna" som vill attckera dem osv. Och som ni kanske läst i tidigare inlägg, så tyder mycket på att det de hävdar faktiskt är sanningen. Det är tydligt att Al-Jazeera arbetar för västmaktens mål, detta märktes tydligt i Lybien men även nu mot Syrien. Man kan säga att PressTV är Shia-muslimernas främsta försvarare i informationskriget på nätet.

Med detta sagt så kan vi inte heller säga att Iran är helt oskyldiga eller "rena" när det gäller sådant. Ty den informationskrig som Sunni-muslimer för på nätet är kanske till och med mer sofistikerad än Shia-muslimernas PressTV. Dels så slår de tillbaka betydligt hårdare ur ett religöst perspektiv, då kopplingen om de statligt sanktionerade symboler som Iran använder sig av kommer direkt ur illuministisk symbolik, men även att Shia-muslimer egentligen inte är Koraniska. De följer alltså inte Koranen och kan därmed inte vara verkliga muslimer. Och jag kan bara hålla med när det gäller en hel del konstiga märkliga riter och ritualer som Shia-muslimer utför som inte har sin grund i Koranen. De har deras "piskefestival", blodsriter (där de skär på små barns pannor bl a) och begår extensiva självmisshandel, vilket Sunniter menar är att de är besatta av Dijal (eller Djävulen). Faktum är att de flesta av dessa ritualer kan man finna hos mindre österländska religioner och mystik i regionens antika historia.

Men långt utöver det religösa finns det politiska aspektet. De menar till exempel att den iranska staten styrs direkt från MOSSAD. Den som är väl bekant med ämnet känner till att Shin Bet var instrumental i skapandet av Hamas. Nu menar Sunniter att Hezbollah skapades av MOSSAD det finns ett antal MSM artiklar (1, 2) om detta, dock är det inte lika välkänt som i fallet Hamas.

Och utöver allt detta så går det inte att undvika relationen Israel-Iran före det senaste Irakkriget. I Iran-Contra affären avslöjas att USA:s transporter av vapen till Iran underlättades av Israel. Faktum är att Israel stöttade Iran i kriget mot Irak. Iran var det andra landet efter Turkiet som erkände Israel vid skapandet av staten. Dessa länder ingick i "periferi alliansen" mot arabländer i regionen.

Att detta skulle inte gälla är det den nuvarande Shialedningen i Iran menar, i alla fall under Khomeni. Men Sunni-muslimernas svar till det är att Khomeni skulle vara en DGSE-agent sedan sin tid i Frankrike tills då han kunde återvända till Persien.

Ytterliggare ett element i detta är hur Iran hjälpte USA under Bush invadera både Afghanistan och Irak.Invasionen av Afghanistan var något som gynnade Iran då även de ville gynnas av opiumhandeln. I Irak ville de bli av med sina gamla rivaler i Irak och få ett större inflytande i grannlandet och därmed få utveckla sig geopolitiskt. I följande video ser vi en utav de galna irakiska Shia imamer som pekas ut av Sunniter för att ha hjälpt USA ta sig in i landet.I sammanhanget känns en konfrontation mellan USA och Iran märklig. Även en konfrontation mellan Israel och Iran känns lika märklig. En sådan konfrontation skulle leda till att bensinpriserna skulle slå rekord. Att USA skulle ge sig in till Iran är inte ett dugg klokt. Deras militär är redan överallt och att tunna ut den ytterliggare skulle ge ryssarna och kineserna slagläge, utan tvekan. Skulle Israel ge sig in på egen hand skulle landet fortsätta tappa sympatier och förstärka de som redan ser dem som ondskans huvudsäte. Iran gynnas inte heller av en konfrontation. Att stänga ner Hormuzsundet drabbar främst deras egen ekonomi.

Vi bör även tänka på att 2012 är ett rekordstort valår. Vi har val i Ryssland, Frankrike och USA bl a. Blir det ett krig får det vänta tills nästa år. Om inte det är meningen att man vill uppfylla ett "jordens undergång" scenario för 2012. Men det är inte en stor sannolikhet.

Men blir det verkligen ens ett krig? Eller har man gått på en massa falskspel från makteliten som tydligen kontrollerar såväl västmakterna som Iran? Är den här "Showdown" scenariot en stor distraktion? Nu har det gått flera år sedan första gången man fick höra om en konfrontation mellan väst och Iran. Och det har inte hänt något. Och som sagt, det lär förmodligen inte hända något än, i alla fall.

Avslutningsvis är det intressant att påpeka att Sunni-muslimer verkar stödja den "arabiska våren" då makten förs över till islamister samtidigt som man pekar på Iran som lakejer åt Israel och väst. Samtidigt pekar Iran på hur smärtsamt tydligt Sunni-muslimer sammarbetar med väst och Israel medans de själva förnekar sina egna "synder". Sunni-Shia konfrontationen på nätet verkar i alla fall vara ett getingbo i sig.

Personligen tycker jag vi ska hålla oss till Syrien. Där verkar MSM ha lagt ett enormt tryck nu. Det kanske bara tar några veckor till innan vi har en statskupp där. Keep your eyes on the ball.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar