tisdag 7 februari 2012

Arthur Koeslers teori avslöjad som lögn.

Myten om att östeuropeiska judar (aka Ashkenazi judar) skulle vara Khazarer och inte riktiga judar, var en myt som jag själv trodde på. Men allt mer har visat att detta inte stämmer. Följande video slår sista spiken i kistan för teorin som läge spridits på nätet som bevis för att judarna inte skulle ha rätt till landet Israel. Nu visar det sig att teorin är felaktigt så väl historiskt, antropologiskt som vetenskapligt.

4 kommentarer:

 1. Har ingen egen teori i sammanhanget, tycker bara det är märkliga proportioner för vissa minoriteter angående detta med ursprungs rätt till landområden. För att ta ett mindre infekterat exempel än judarna så tänk på samerna. De var först i fjällen menar vissa medan andra menar att de funnit germanska kranier i fjällvärlden som är flera tusentals gamla. Spörsmålet handlar om vilket kranium som är flest tusen år, och den som vinner har sedan förträdesrätt till fjällvärlden,rennäring, jakten och fisket på kalfjällen osv, men det senaste jag hörde var att germanskallen vunnit men då vann lapparna ändå för att de är minoritet och åtnjuter ursprungsbefolkningsstatus.
  Vidare, ett svenskt medborgarskap fixar man på några år även om man kommer från andra sidan jordklotet, sedan har man precis samma rättigheter till skog och mark som vilken annan urnordbo som helst.
  Men de flesta av oss nordbor har förfäder som åtminstone varit i skogslanden lika länge som samerna varit i fjällen. Ändå har vi inga priviligier för att vi var först. I mina ögon handlar detta om att vi lever en tid som är ett minoriteternas privilegie-samhälle. Om finnarna skulle kräva den mark de trampade för tvåtusen år sedan skulle deras land sträcka sig enda till Moskva för att ta ytterligare ett exempel på proportions olikheter mellan folk och minoritet. I och med detta inte sagt att jag missunnar minoriteter att ha landområden,stör mig bara på hur det ibland är pk att tala om blod och jord medan det nästan sekund är totalt tabu. Om PK-doktrinerna ändå kunde vara konsekventa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här fallet är det inte meningen att judar ska ha ett land. Inte än i alla fall.

   Kolla upp mitt inlägg "Davidstjärnan är inte Kosher"

   Radera
 2. MetalHeadViking nu gör du samma misstag igen, märks att du inte är torr bakom öronen ännu.

  Hade du frågat Gud Fader så hade han förklarat hur det ligger till, du har t.ex. inte förstått Valley of Dry Bones profetian
  (Ezekiel kapitel 37, läs i din King James Bibel http://www.swordseek.com ).


  Det är en klockren profetia över hur Herren väcker upp det döda Israel från de skelett som är i dalen... Israel kommer ju vara i ett "state of unbelief" dvs. döda tills Jesus kommer åter, läs t.ex. Zechariah, det blir ju världens ramaskri när Israel fattar att de blivit hårt blåsta av de religiösa ledarna som lurade de ( Jeremiah 50:6 My people hath been lost sheep: their shepherds have caused them to go astray, they have turned them away on the mountains: they have gone from mountain to hill, they have forgotten their restingplace. ), läs även kapitel 13 i Zekariah där endast 1 tredje del av Israel överlever den prövotid som kommer, det som kallas The Time of Jacob's trouble. Malachi är intressant att läsa i sammanhanget också.

  Som sagt innan du börjar sväva iväg i en massa teorier så bör du först och främst gå till Bibeln, är lite väl lite Bibel på din site och lite väl mycket andra människors påståenden.

  Jag gillar din site men ta dig i akt mannen sånt här brukar alltid sluta illa, speciellt när man talar om egendomsfolket, de folk som attackerat de är utplånade (eller näst intill) eller kommer utplånas inom en snar framtid.
  Zechariah 2:8 For thus saith the LORD of hosts; After the glory hath he sent me unto the nations which spoiled you: for he that toucheth you toucheth the apple of his eye.

  Gud är mer än kapabel att straffa Israel för dess synder och har gjort så vi många tillfällen, läs t.ex. Deutoronomy 28, första delen handlar om välsignelserna om de följer Gud och andra delen handlar om de problem de får när de lämnar Gud, t.ex. förintelsen är ju en del i att de som folk lämnat Gud efter att ha vilseletts av prästhelvetena de som vi känner som Fariséer, Sadducéer, Skriftlärda, Advokter och liknande.

  Idag kallar de sig Rabbiner, Kabbalister (svart magiker), Talmudister och liknande smörja. Talmud är ju fallna syndares ord som man höjt upp och kallar likvärdigt med Skriften, det är som att be om att kastas i helvetet.

  Jag rekommenderar dig att istället försöka som du gör i din artikel du rekommenderar att försöka väcka de att predika till de.
  Romans 11 helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag talar om judar, menar jag inte khabalisterna eller de Babylonska Tamuldister eller övriga Sabbatiska hofjudar.

   Utan jag menar de verkliga judar. Och jag tror du missförstår mig på punkten om att de inte skall till Israel än. Dagens Israel är ett bedrägeri så du säger.

   Kolla upp mitt inlägg "Davidstjärnan är inte Kosher".

   Radera