tisdag 1 november 2011

Sammanslagning för mätningar under oktober månad, år 2011.


Tänkte börja publicera sammanslagningarna av alla mätningar under varje månad. Här börjar vi med oktober månad för år 2011. Från och med November månad kommer jag att börja med lite korta analyser och kommentarer. Jag anser att det är vettigare att analysera sammanslagningar av mätningar än att försöka analysera enskilda mätningar som oftast är fallet. Opinionsmätningar är något som länge intresserat mig. Här får ni ett första smakprov.

M 32,5%
S 28,9%
MP 9,8%
FP 6,4%
SD 6,1%
V 5,7%
C 5,5%
KD 4,1%
Övr. 1%

Nio mätningar från de åtta registrerade för den här månaden. Synovate gjorde tydligen en extra mätning. Varje år infaller två månader med nio mätningar då även SCB publicerar sin undersökning.

2 kommentarer:

  1. Jag uppskattar din ansträngning, men du vet väl om att affes statistik på status.st gör samma sak sedan en lång tid tillbaka med mycket ingående fakta om dessa mätningar?!

    Väl mött!

    SvaraRadera
  2. Jaha, det är han som driver status. Men det går inte riktigt att kommentera eller diskutera det han skriver. Och han återpublicerar inte infot på sin blogg. Jag tänkte mest att jag skulle återpublicera hans jobb här för att kunna diskutera det. Något som görs sällan. därav denna initiativ. Sen så är opinionsmätningar intressant öht tycker jag.

    SvaraRadera