torsdag 3 november 2011

I Stieg Larssons fotspår.

Jag precis som många andra har funnit tydliga paraleller mellan Stieg Larsson och de nu terrormistänkta journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson. Jag tänkte försöka dra fram de paraleller som går att hitta och samtidigt undersöka vilka kontakter/nätverk de har. Jag tänker börja med en sammanfattning av de nämnda individer för att sedan sätta det som händer i fallet idag in i ett globalt perspektiv. Förhoppningsvis kan informationen som kommer fram om de olika nätverk ge läsarna lite mer perspektiv än vad svensk media just nu ger i det pågående fallet.

Stieg Larsson.
Stieg Larsson: 


Larsson var aktiv kommunist redan vid ung ålder. Han var en produkt av 68-vänstern och var därmed givetvisst aktiv inom FNL-rörelsen. Han genomförsde en tvåårig utbildning som värnpliktig. 1977 åkte han till Afrikas Horn, närmare bestämt till det som idag är Eritrea. Innan han åkte iväg till Eritrea, lämnade han ett testamente där det framkom tydligt att han ville att alla hans ekonomiska tillgångar skulle gå till hans kommunistiska kamrater. (Det är även tydligt att han var medveten om vad han skulle göra. Han skulle riskera livet i en revolutionär 68-anda och alltså inte åka på semester).

Afrikas Horn hade varit ett destabiliserad zon i Afrika som mer eller mindre fungerade som Sovjet Unionens bakgård. Olika marxistiska och socialistiska fraktioner krigade för kontroll över området sedan 60-talets början. Många om inte de flesta guerilla grupper sade sig vara lojala till Moskva. Även britterna som var med och utvisade italienarna från området under andra världskriget hade ett finger med i spelet. Men de tydligaste närvaro kom från Sovjet Unionen, Kuba, Östtyskland och Nordkorea. Eritreas självständighets krig, så väl som Eritreas bägge inbördeskrig, Etiopiens inbördeskrig och de nuvarande konflikterna med ONLF m fl har alla varit konflikter som utlöst varandra sedan 60-talet.

Men Larsson var i alla fall på plats för att stödja de marxistiska EPLF (Eritrean Peoples Liberation Front). EPLF hade brutit sig från ELF som hade inlett Eritreas självständighetskamp mot Etiopien, som i sin tur fick en statskupp på sig där de kommunistiska Derg tog över makten i 20 år och avsatte den etiopiska monarkin för gott.

Ledaren för EPLF, Isaias Afewerki, hade fått sin militära utbildning i Kina. Vid den här tiden var EPLF marxister med lojalitet för Moskva. Men detta skulle svalna av så småningom efter att Sovjet gett Derg sitt stöd och efter östblockets kollaps hade deras förhoppningar om Moskva försvunnit helt. (Afewerki är idag Eritreas president och är den ytterst ansvarige för att ha fängslat den svenska vänsterns favorit, Dawit Issak. Ironiskt nog hjälpte 68-vänsterns Larsson denne Afewerki en bit närmare makten).

Efter tiden i Eritrea återvände Larsson till Sverige för att fortsätta som frilansjournalist. Sedan tidigt hade han skrivit för den Trotskyistiska tidningen Fjärde Internationalen. Han skulle även påbörja sitt arbete för TT (Tidningarnas Telegrambyrå).

1982 började Larsson arbeta för den brittiska "antifascistiska" tidningen Searchlight. Searchlight grundades av MI5-agenten Gerry Gable. I samband med detta så höll Larsson även föreläsningar om "högerextremism" åt Scotland Yard. I samband med detta blev han tydligen även bekant med Graeme Atkinson, den internationelle koordinatorn för Antifa-net, en sammanslutning av de "antifascistiska" organisationerna över hela Europa.

Så Larsson har tydliga kopplingar till MI5, Scotland Yard och Antifa-net. I följande video av YouTubaren "whathitthefan" kan man se när Antifa-nets Graeme Atkinson lämnar en hälsning till Larsson.

(Disclaimer! I videon menar skaparen att EPLF skulle vara jihadistiskt. Jag har själv inte kunnat bekräfta detta. Dessutom hävdar man att Larssons far, bror och partner alla är kommunister. Det är mycket sannolikt, men jag har dock inte bekräftat med egen research detta).

1995 startade Larsson Expo. En organisation som var tydligt inspirerad av Searchlight. Intressant i sammanhanget är om man kollar på Searchlights hemsida har de en länk till en support grupp för Eva Gabrielsson, Larssons partner. På Stieg Larssons internationella hemsida, som på engalska marknadsför hans böcker, vill man även passa på och be böckernas internationella fans om donationer. Bra taktik av Expo att tjäna pengar på godtrogna människor.

Martin Schibbye:

Martin Schibbye
Schibbye gjorde sin militärtjänstgöring som pansarskytteplutonsbefäl på P10 i Strängnäs 00-01. Han har en akademisk bakgrund inom statsvetenskap och ekonomisk historia och är journalist utbildad på JMK. Han var tidigt redaktör för RKU (Revolutionär Kommunistisk Ungdom):s tidning Rebell. (Rebell fick för övrigt stöd av fick stöd av pop band som Moneybrother, Franke och The Knife. (Och jag hoppas inte att läsarna har så dålig smak på musik, men om de har det, så kanske de vill överväga musiken man köper).

Fram tills våren 2010 var Schibbye anställd hoss på månadsmagasinet Folket i Bild/Kulturfront som redaktör. Schibbye är annars en frilansjournalist med utrikesprofilering. Schibbye har frilansat för Iraksolidaritet, SvD, Amelia, ETC, The Times, Proletären, Fokus och Flamman bl a.

Om inte det var nog för Schibbyes vänsterprofilering så har han även fått Robespierrepriset för 2011. Ett pris som delas ut av Jan "massmördarhyllaren" Myrdal-sällskapet. Just precis samma sällskap som delar ut Leninpriset.

Johan Persson:

Johan Persson
Fotografen Persson jobbar hos den svenska fotojournalistiska byrån Kontinent. Kollar man in på deras hemsida finns det en hel del märkliga, intressanta och vänstervridna historier. Artiklarna är främst nischade till tredje världen, även om en del historier handlar om Nordamerika och Europa, men det går inte att undgå en tydlig vänstervridning i reportagen. Kontinent säljer sina artiklar eller får göra dem i uppdrag av tidningar. (Vilket kan förklara en del). SvenskaDagbladets kulturredaktion verkar vara en återkommande kund hos Kontinent.

Kontinent är baserad ifrån Sverige. Men man har ett antal fotojournalister stationerade utomlands i ett antal länder. Johan Persson verkar vara stationerad i Nairobi, Kenya. Vilket kan förklara att han tidigare varit utvisad från Etiopien på grund av samröre med ONLF (Ogaden National Liberation Front).

Svenska Röda Korset nominerade honom till journalistpriset för år 2011.

Anna Roxvall
Ett namn som ständigt poppar upp om man googlar på Martin Schibbye och kanske främst Johan Persson är Anna Roxvall. Det namnet är betydligt mer bekant, då jag tidigare faktiskt läst artiklar skrivna av henne. Främst hos SvD. Hon är också en frilansare och hon verkar jobba med liknande märkliga historier som återkommer på Kontinent.

På hennes hemsida finner vi inte mycket förutom kontakt och att hon jobbar med Johan Persson. Även hennes artiklar är klart vänstervridna. SvD:s kulturredaktion m fl verkar gilla henne. Hon verkar spela en mycket speciell roll inför media i det här fallet. Hon uppskattas även på internationell nivå, så det är inte att underskatta på vilket sätt hon kan påverka medierna och eliten att reagera. Hon höll i exempelvis en uppmärksammad föreläsning på TEDx.

TEDx är i sin tur något man kan kalla en "dialog platform" där man har stora konferenser med föreläsare. Bill Gates, Bill Clinton, Richard Dawkins, Gordon Brown, Larry Page och Sergey Brin (från Google) så väl som många nobelpris vinnare är några utav dem som har hållit i föreläsningar. För er som inte har sett dem, så har de en tydlig globalistisk agenda. Detta kan förklaras av TEDx:s sponsorer. Här hittar vi bland andra ingen mindre än Goldman Sachs och även CFR (Council on Forigne Relations) fronten AOL (America On Line). Följande video förklarar vad/vilka CFR är för läsare som inte är uppdaterade.


Tittar man på Kontinents hemsida så dyker Anna Roxvalls namn upp i ett upprop till media gällande de fängslade misstänkta terrorister. I senaste inlägget på på Kontinent står det om en manifestation för Schibbye och Persson. De som deltar i manifestationen är Svenska journalistförbundet (presstituternas fackförening), Publicistklubben (PK), reportrar utan gränser och svenska PEN m fl. 

Facket och PK känner de flesta till. De andra två föreningar är internationella med grenar i ett antal olika länder. International PEN är en så kallad NGO under UNESCO. PEN startades år 1921 och några utav deras första medlemmar var globalisterna H. G. Wells och George Bernard Shaw, båda medlemmar av The Fabian Society (Labour Partiets mäktigaste tankesmedja, skapare av mångkultur och förespråkare av eugenik). De är båda två väldigt intressanta och relevanta figurer jag lär återkomma till. 

Intressant är även att Per Wästberg är president emeritus på International PEN. Pär Wästerberg som förövrigt är bror till Olle Wästberg, folkpartist. En video på YouTube handlar om honom denne general direktör för Svenska Institutet: 


International PEN:s sponsorer är förövrigt Bloomberg, UNESCO, Sida (som jag skrivit om vid ett antal tillfällen) m fl. Att Sida är inblandad med att kämpa för frilansjournalisters "friheter" säger en del med tanke på tidigare operationer de varit inblandade med. 

Reportrar utan gränser är den svenska grenen av, ytterliggare en NGO den Paris-baserade Reporters Without Boarders startad av Trotskyisten Robert Ménard 1985. Några av dem som sponsrar Reporters Without Boarders är George Soros, OSCE (OSSE), UNESCO m fl. 

Så genom dessa nätverk så förstår man det bättre varför fallet Schibbye/Persson är relevant för svensk media. Och det är inte en slump att Expo har bilden på Schibbye och Persson precis under Stieg Larsson. Kollar man på Reportrer utan gränsers FaceBook-sidor, ser man att de "gillar" Expo. 

Men där slutar inte kopplingarna i sammanhanget. Sedan kommunistiska Derg tog över i Etiopien har man haft  utökad handel och sammarbete med Kina. Även efter det att diktaturen störtades fortsatte sammarbetet med Kina. Sedan 2006 deklarerade den Etiopiska regeringen ett utökat sammarbete med de kinesiska företagen ZTE Corporations, Huawei Tecnologies och CITCC (China International Telecommunication Construction Corporation). Dessa kinesiska företag har många gånger visat sig ha spioner (något vi bör oroa oss över då både Volvo och Saab säljs till kinesiska företag). Följande video förklarar: Denna sammarbete var värd flera miljarder dollar. Men nyligen deklarerade den Etiopiska regeringen att man skulle sälja Ogaden-regionens gas tillgångar till kineserna! Kina är ett land hungrig för energi och råvaror. Därför har de utökat sina insattser i östra Afrika bl a. Detta vet Pentagon och CIA. Brzezinski som är Obamas utrikespolitiske rådgivare har utfört planer på att inringa Ryssland. Idéen går ut på att söndra och härska. Kina ska tvingas vända sig mot sin nuvarande allierad Ryssland för resurser. Men för att tvinga fram det måste västmakterna få ut kineserna från östra Afrika bl a. Och då gäller destabilisering. Man använder sig av motsättningar för att trigga fram en destabilisering. Det kan vara politiska som med arabiska våren, religösa som i Kenya och Elfenbenskusten, eller etniska som är fallet med ONLF som har en somalisk majoritet i Ogaden-regionen. Webster Tarpley förklarar: Tänk på att den här intervjun gjordes innan Obama blev president. 

Min gissning är att man planerar en destabilisering där professor Alemayehu G. Mariam på Huffington Post kanske aspirer på att ersätta Zenawi-regeringen i Etiopien. Hans lojalitet skulle tydligt vara till USA till skillnad från Zenawi. Mariam har samtidigt visat sig vara lite av en hejarklacksledare för de svenska journalisterna. Allt mer tyder på att det här fallet är större än vad det ser ut att vara. Kanske vi ser Zenawi skändas, på samma sätt som Ghadaffi, om några månader. 

Är de svenska journalisterna skyldiga? Jag kan inte ge ett rakt svar. Men efter att ha studerat deras nätverk och satt det hela i perspektiv för den internationella maktkampen om tillgångar skulle min gissning vara att de faktiskt är där som en del av destabiliserings processen. "De är åtminstone springpojkar åt terrorist organisationer, inte journalister." sa den etiopiska ledaren Zenawi, och fortsatte, "Varför skulle en journalist vara inblandat med terrorist organisationer och komma in i landet med samma terrorist organisation, eskorterad av beväpnade terrorister och delta i strider där denna terrororganisation var inblandad i? Om det är journalism, vet inte jag vad terrorism är." 

Sida återfinns med i denna nätverk. Och Gunilla Carlsson har redan varit tydlig med att de finns till för att störta regeringar (med svenska skattebetalarnas pengar och hjälp av George Soros och CIA). Så allt mer tyder på att de svenska journalisterna faktiskt är skyldiga. 

Jag hoppas läsarna fann informationen intressant. Och att läsare även kan göra vidare forskning kring alla nätverk som jag skrivit om idag. 

6 kommentarer:

 1. Av någon anledning så funkar inte Johan Persson-bilden. Men jag tror de flesta vet hur han ser ut. Annars finns det en bild på honom i en utav länkarna.

  SvaraRadera
 2. Intressant och fyllig information!

  Bifogar några länkar till ytterligare orientering i ämnet.

  http://www.beserat.com/inglesh.html

  http://www.awyat.com/awyat/Doc-sve/Eritrea%20Du%20har%20ingen%20r%E4tt%20att%20fr%E5ga.pdf

  Tack för god läsning.

  Demokrat001

  SvaraRadera
 3. Mycket av det som står här stämmer inte! Johan hade aldrig varit i Etiopien förut så därför har han inte kunnat bli utvisad. Han är inte heller stationerad i Nairobi. Du verkar inte veta vad definitionen av en frilansare är. Titta på Kontinents sida: http://kontinent.se/photographers/johan_persson#stories. Hans berättelser kommer från hela världen. Dessa reportage är inte köpta av Kontinent utan köpta av många olika tidningar, såväl "höger tidningar" som "vänster tidningar" och oberoende media. Och kopplingen du gör till SIDA är skrattretande. Ber alla läsa den sista meningen igen. Det är retorik som får läsaren att tro att det finns ett sammanhang- men hur skulle SIDA som ger pengar till Svenska PEN- som stöttat Johan och Martin EFTER de åkt ner ha ngt med detta att göra? Håller med om att SIDA pengar inte alltid går till bra saker men detta är en helt annan diskussion. Snarare skulle jag vilja säga att SIDA och Gunilla Carlssons linje de senare åren har stöttat svenskt näringsliv, nyliberalism och den fria marknaden. Detta kan knappast kopplas till varken vänsterideologi- eller Johan och Martin. Därför blir kopplingen till terrorism väldigt fel.

  Jag undrar hur du ens kan kalla dig för "det opåverkade sinnet?" Det du skriver om är tydligt hatiskt mot det du kallar vänstervridna tankar och kommunism. Vet du vad kommunism är egentligen? Vet du varför Sverige har varit ett så bra land att leva i de sista 100 år sedan? Vår välfärd bygger på fackföreningarnas kamp och på Socialdemokraternas uppbyggnad av Folkhemmet. Och det bygger ju på vänstervridna idéer. Att inte erkänna detta är att försöka skriva om historien. (likt det Nya Moderaternas försökte med sitt nya idéprogram) Det är tydligt att ditt sinne ÄR påverkat. Du skriver ju själv att du är "svensk kristen, nationalistisk och konservativ" i din blogg. Hur går det ihop?

  Jag blir rädd när jag läser texter som denna där så mkt information är fel och där det konspireras hej vilt.

  Huruvida Johan och Martin är skyldiga vet vi såklart inte förrän bevisningen lagts fram men det är viktigt att de får en rättvis rättegång. Det är väl viktigare än att peka ut dem som skyldiga innan du ens vet? Uppenbarligen har du ju tolkat info precis som det behagat dig- just för att de har vänsterkopplingar. Att media rapporterar om detta är viktigt utifrån att de ska få en rättvis rättegång. Jag vet ingen artikel som direkt sagt att de är oskyldiga. Vet du?

  Och kom ihåg att de inte fått försvara sig ännu, oavsett vad media eller du skriver. Den 6:e december ska de få göra det. Sedan kan du dra slutsatser om huruvida de är skyldiga eller inte!

  Blir som sagt rädd när jag läser bloggar som denna. Du använder språket på ett sådant sätt att du lätt kan övertala läsaren om att din åsikt är rätt. Men du skriver osanningar och inte sanningar! Farligt!

  Och om du vill veta så är jag INTE kommunist. Eller vänstervriden. Jag vill inte sätta mig själv i ett fack i en ism som sådan. Alla ismer har blivit såpass feltolkade att jag menar att de är farliga. Däremot tror jag på allas lika värde oberoende ursprung och hittar min världsbild och min syn på mänskligheten lite varstans.

  Väljer att vara anonym eftersom jag inte vet vem du är.

  SvaraRadera
 4. Du har all rätt att vara anonym. Det försvarar jag.

  Enligt Etiopiska regeringen så blev Johan Persson utvisad från landet. Han förnekar detta.

  Sen sa jag att Persson verkar vara stationerad i Nairobi. Där av länken till Kontinents hemsida.

  Jag sa aldrig att Kontinent köper dessa reportage! Jag utmanar dig att citera mig!

  Jag påpekar att SvD:s kultursida köper dessa reportage. SvD brukar betraktas som en "höger" tidning. Jag ber dig snälla, lägg ner dina halmgubbar.

  Sedan är inte kopplingen till Sida något överdrivet om man lägger det i det globala sammanhanget, då Sida erkännt att de stödjer subversiva operationer för att störta regimer. Deras sammarbete med Freedom House gör detta än mer tydligt, då USA har ett intresse av att destabilisera regionen. Sida är bara en frontgrupp för att störta regimer som inte vill gå med på den internationella socialism som den Nya Världsordningen står för.

  Vänstern och högern i Sverige går hand i hand. Därav denna helt okritiska stöd till journalisterna som nu uppstått. Ingen har kollat upp journalisternas bakgrund. Jag tror mitt blogg inlägg är det första inlägget som gör ett försök.

  Det Opåverkade Sinnet är inspirerad av The Unhived Mind. Jag är medveten om globalisternas, luciferianska, kommunistiska, agenda. Därav en så tydlig ställningstagande mot just vänstern ideologiskt. Men ser du mina andra inlägg är jag även kritisk till moderater.

  Jag vet vad kommunism är och jag är här för att varna folk om den. Sverige har inte varit ett bra land. Sverige har haft konsentrationsläger, censur, världens högsta skatter, tvångsvaccinering, och massiv kontroll och reglering över den svenska befolkningen. Välfärdstaten är ett fängelse och ett bedrägeri för att ta makt från folket som individer för att göra dem beroende av det socialdemokratiska eliten.

  Det är dags för dig att erkänna vilket fängelse Sverige är. Jag rekomenderar att du kollar upp dokumentären "The Socialist Utopia" som handlar om Sverige. Där kommer du att få smaka på en rejäl dos VERITAS.

  Jag vet inte ifall de är skyldiga till terrorbrott. Jag tror snarare att de är inblandade i ett destabiliseringsprojekt.

  Sen att svenska PEN och Reportrar utan gränser stödjer dem är i det här fallet relevant. De är inte intresserade av fri journalistik i Sverige, snarare är de intresserade av länder som kan bli mål av Brzezinski i olika destabiliseringsprojekt.

  Allt jag skrivit har jag stöd för i mina källor. Du verkar frukta sanningen mer än något annat. Det är därför du tycker den här bloggen är farlig. Själv anser jag inte att en kommunistisk blogg är farlig, bara kass.

  Du verkar höra till vänster då du tror att välfärdsstaten är något positivt, i alla fall i ekonomiska frågor. Något du bör lära dig är att om du inte står för någonting så kommer du att falla för allt.

  SvaraRadera
 5. Mycket, mycket intressant skrivet. Du verkar kunna din sak och borde vara journalist på "riktigt"!
  Kommer kolla in här igen.
  Keep up the good work!!!

  SvaraRadera
 6. Mkt bra ! Intressant !

  SvaraRadera